Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Vreau o Cobra

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vreau o Cobra

    Va salut , sunt nou pe forum , de curand am vazut o cobra pe un site auto foarte cunoscut .As vrea sa imi iau una .
    Acum nu stiu prea multe despre aceasta masina , cat consuma cea diesel ?
    Am vazut la o emisiune auto un Mercedes diesel care era alimentat cu ulei (de mancare ) dintr-un restaurant ...distrugi motorul sau este o alternativa la motorina ? Legat de taxele anuale ,cat este impozitul pentru o cobra de exemplu cu motor de 2000 ?Multumesc

  • #2
    Johnny Smith test Mercedes Benz 250 using waste vegetable oil (chip fat)..."eventhough i'm recycling the product that would otherwise shot out the drain and ...

    Comment


    • #3
      Faci "praf " motorul daca ii pui altceva decat motorina. Ar trebui ca cei ce fac tot felul de experimente pe masini sa puna din cand in cand afisul "nu faceti asta acasa". Am auzit si eu de retete cu titei filtrat si amestecat cu ulei de transformator rezulta ceva ce face ca motoarele diesel sa functioneze, ... poate tractoarele agricole si gaterele ... .
      Suntem cei mai buni : in aer , pe apa si pe pamant !!

      Comment


      • #4
        Originally posted by costi05 View Post
        Faci "praf " motorul daca ii pui altceva decat motorina. Ar trebui ca cei ce fac tot felul de experimente pe masini sa puna din cand in cand afisul "nu faceti asta acasa". Am auzit si eu de retete cu titei filtrat si amestecat cu ulei de transformator rezulta ceva ce face ca motoarele diesel sa functioneze, ... poate tractoarele agricole si gaterele ... .
        Te contrazic, şi am doar o singură observaţie, subliniată şi în filmuleţ : se referă la "conventional diesel engines", deci la cele clasice (ca şi tractoarele şi gaterele ). Uleiul vegetal este un combustibil perfect pentru aceste tipuri de motoare, şi nu am inventat eu asta. Eram şi eu reticent la început, dar m-am convins 100%.

        Oricum, suntem off topic ...

        Cele bune !
        Lord W126 500SE -> 2.5D
        Lady W123 230C -> 240D
        W124 -> 200D
        W208 CLK200 -> 2.0

        W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
        Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
        Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

        Comment


        • #5
          Prima data, cand a fost inventat motorul diesel, cu ulei era alimentat... dupa aia mai tarziu, motorina. Cum zice si Levi, acest lucru este posibil fara riscuri la motoarele diesel clasice, nu la cele cu electronica, in cazul nostru cam pana la W210 primele din serie. S-a mai discutat pe forum despre asta. Ce ar putea sa se intample: daca masina stationeaza mai mult timp, e posibil sa se incleieze uleiul ala prin pompa de injectie, dar e bine ca dupa o perioada sa mai mearga un plin si cu motorina, sa mai spele puitin. De asemenea, un alt inconvenient este ca iarna, ai nevoie de incalzitor.
          Un mare plus ar fi ca se reduc foarte mult noxele (in spate mirosi a gogosi) ), daca te duci la ITP cu un motor mai uzat, si ii pui ulei (chiar in amestec cu motorina), treci fara probleme testul de noxe.

          Comment


          • #6
            Absolut corect, şi bine punctat, 3mil !
            Eu zic că n-ar fi rău să fie mutate posturile pe un alt topic, sau să se deschidă unul nou cu acest subiect, dacă nu există deja (n-am dat search). Chiar sticky !
            Să nu poluăm topicul colegului ...
            Cer ajutorul moderatorilor în acest sens ! Ms
            Lord W126 500SE -> 2.5D
            Lady W123 230C -> 240D
            W124 -> 200D
            W208 CLK200 -> 2.0

            W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
            Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
            Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

            Comment


            • #7
              Scuze de off topic... eu folosesc ulei vegetal in combinatie cu motorina 70-30% de un an si jumatate fara probleme . Este un topic pe tema aceasta. Sa se inmulteasca cobristi . Respect.

              Comment


              • #8
                Biodiesel rafinat din ulei de soia .


                Pe Wikipedia este un articol interesant pe aceasta tema .

                Comment


                • #9
                  Originally posted by nstoe View Post
                  Biodiesel rafinat din ulei de soia .


                  Pe Wikipedia este un articol interesant pe aceasta tema .
                  Pune te rugam un link, sau ceva detalii. Cumpara cineva asa ceva de undeva?
                  http://www.caesaralexandru.wordpress.com

                  Comment


                  • #10

                    Nu stiu daca la noi a ajuns asa ceva .
                    Nemtii vor sa economiseasca 3% din consumul de motorina folosind acest fel de combustibil .
                    Last edited by nstoe; 12-16-2010, 18:02 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Exista producatori particulari de biodiesel la noi, eu cunosc personal pe cineva care produce. Omul merge cu masinile lui exclusiv pe biodiesel, vinde si la particulari si are cateva contracte cu benzinarii, care de vreo 2 ani sunt obligate ca motorina de la pompa sa contina biodiesel nu stiu cat la suta (2-5%, nu stiu exact), UE urmarind sa impuna statiilor peco ca pe viitor sa mareasca procentul.

                      Comment


                      • #12
                        Am vazut in hypermarketuri ulei vegetal la bidoane de 5 l , nu tin minte pretul exact dar era mult mai ieftin ca motorina ...

                        Comment


                        • #13
                          sal...am eu o cobra dak te intereseaza ... e din `77 s misca bine poti sa vi sa o vezi dak vrei .... nu am bagat decat motorina si ulei pt motor diesel ...nr meu este 0757677387

                          Comment


                          • #14
                            Nu incercati sa folositi motorina bio, va arde rapid toate garniturile (si elemente din cauciuc) intalnite in cale. Acesta e si motivul care limiteaza procentul la max 2 % .
                            Suntem cei mai buni : in aer , pe apa si pe pamant !!

                            Comment


                            • #15
                              Iuser acuma-i vreme buna de luat cobre ca poti vedea daca pornesc sau nu pe frigu asta. Daca vrei sa iei o cobra vorbeste cu omu sa nu o porneasca cand mergi tu sa o vezi sa vezi cum porneste iarna. Daca el totusi nu te asculta si cand mergi sa o vezi motorul ii cald ii clar ca ascunde ceva.

                              Cu uleiul parerile sunt impartite. Levi foloseste la masina lui ulei intr-un procent destul de mare, eu am folosit cand am mers la verificare o data si pot sa iti spun ca masina mergea la fel, doar pornirea fiind mai dificila.

                              Impozitele sunt pe la 200 lei pt un 200D, nu treci peste 2000 ca te usca la impozit (cam 8-900 de lei). Ce vreau in schimb sa iti mai atrag atentia este ca au consum foarte mare cobrele pt ca regimul de condus este mai ciudat, trebuie sa le turezi tare pentru a schimba treptele la viteza recomandata de producator. Altfel mergi cu ea subturata si iar nu faci treaba buna.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF