Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

W123 sau w126

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • W123 sau w126

    Buna
    Sunt nou aici pe forum și as dori sã-mi achiziționez un Mercedes însã încã nu m-am decis care model. Ma gândesc la w123 sau w126
    As dori sã-mi Spune-ți pãrerile voastre despre cele 2 mașini și câteva sfaturi.
    Va mulțumesc !

  • #2
    Înainte de a vã achiziționa orice mașinã luați în calcul taxele, impozitele și costurile de întreținere și eventuale reparații care vor interveni dupã ce v-ați cumpãrat mașina.
    Este deosebit de important sã țineți seama de acestea dacã vreți sã fiți cu adevãrat mulțumit de achiziția fãcutã, indiferent care ar fi aceasta.

    Comment


    • #3
      Pe lângă factorul "taxe" cred ca mai sunt câteva aspecte importante de scos în evidenta:
      1. Doriți o mașină cât mai aproape de original sau originala pentru încadrare la Retromobil?

      Răspunsul la aceasta întrebare determina starea mașinii și este în strânsă legătură cu punctul 3.

      2. Motor pe benzina sau diesel?

      Motoarele diesel pe cobra sunt relativ slabe, având puteri in jurul valorii de 70 CP pentru 200 diesel, 80 pentru 240 și 90 pentru 300D. Benzinarele sunt mai energice dar au consumuri mari și sisteme de alimentare pretențios de reglat (K-jetronic)

      3. Care este bugetul?

      Targetati o mașină din România deja înmatriculată sau un import. W123 costa mai puțin și consuma ceva mai puțin funcție de motorizare, în comparație cu W126 care e mai greu.

      4. Berlina sau coupe?

      In mare forma caroseriei va afecta prețul coupe-urile fiind mai rare și mai scumpe.

      Mai multe detalii din partea dvs. ar prinde bine dacă doriți în răspuns.
      E220 cdi W210, 2001

      E320 W210, 1997
      C180 W202, 1994
      W123 200D, 1978 cu inima de W124


      Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

      Comment


      • #4
        Punctul de vedere al colegului „adidc” este foarte corect si observațiile lui sunt de luat în seamã ca fiind determinante în luarea unei decizii de achiziție.
        Eu am spu doar cã pe lângã prețul plãtit pentru cumpãrarea mașinii trebuie sã dispuneți și de banii necesari pentru a o putea pãstra, utilza și întreține corespunzãtor.
        Altfel o veți ține în garaj sau în fața casei și veți fi într-o goanã continuã pentru a face rost de banii necesari mãcar pãstrãrii mașinii dacã nu și a utilizãrii ei atunci când doriți.

        Comment


        • #5
          Dacã ar fi un motor de 2000 nu cred ca taxele și impozitele vor fi mari.
          Însã nu știu sigur care model și ce motorizare
          De aceea am deschis acest subiect.
          As vrea diesel dar din câte am auzit trag cam slãbuț
          Last edited by Godja99; 01-04-2018, 18:10 PM.

          Comment


          • #6
            Pentru a afla cum se stabilește valoarea impozitului citește acest subiect :

            Comment


            • #7
              Dacã te gândești sã cumperi o mașinã care se poate încadra ca vehicul istoric (vei fi scutit de impozit, rovinieta) citește acest subiect :

              Comment


              • #8
                E greșit să compari cele două modele ca fiind apropiate și decizia nu e greu de luat. Ca să înțelegi, consideră ca fiind un singur model și începând de la w123 200d ca fiind cel mai slab, ajungi pe la mijloc, unde se termină cu 280E iar după asta începe cealaltă jumătate cu w126 280SE si se termină cu 560SE. In baza motorizării cresc și costurile de întreținere iar de la a doua jumate, adică de la w126 încep să crească prețurile și la părțile mecanice de caroserie (la berline aproape toate piesele de caroserie sunt la fel ca preț la toate motorizările însă diferă mult la coupeuri la ambele modele)

                Ca și valoare, din punctul meu de vedere, cred că un w123 280E e mai valoros decât un w126 280SE, însă ca si întreținere a motoarelor, acestea sunt identice. Alegerea este a ta si cel mai important e să ții cont de buget. Altfel vei avea furtune de radiator de la damingeana de vin prinse cu șoricei de plastic.
                Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi iubesc mai mult cainele.

                Comment


                • #9
                  Cãutând pe olx.ro am gasit o ofertã care la prima vedere pare interesantã :

                  Anunturi gratuite , peste 4 milioane: anunturi imobiliare, anunturi auto, telefoane mobile, locuri de munca, apartamente de inchiriat, masini second hand, haine.


                  Vã atrag atenția cã nu cunosc nici mașina și nici proprietarul. Deci dacã vi se pare interesantã atunci verificați-o cu atenție.

                  Comment


                  • #10
                    Cred ca voi rãmâne la cobra
                    Care ar fi cel mai potrivit motor sa și meargã ( ex o depãșire)
                    Clar ca benzina , dar un 2800 diesel cum e ?

                    Comment


                    • #11
                      Cobrele au motoare diesel de 2.0, 2.2, 2.4 si 3.0 iar pe benzină 2.0, 2.3, 2.5 (mai rar si nerecomandat) si 2.8 cu alimentare pe carburație si pe injecție. Dacă îți place designul modelului si nu ai pretenții de a depăși loganuri e recomandat un 2.4d, care a făcut istorie însă pe benzina recomand un 2,3 sau un 2.8 însă nu te vei putea bucura de ea zilnic din cauza consumului.
                      Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi iubesc mai mult cainele.

                      Comment


                      • #12
                        Un 3.0d
                        Ar fi destul de ok

                        Comment


                        • #13
                          2.8 e doar benzinar.
                          300 D este foarte bun motorul însă nu mai ai chiar consumul ala spectaculos de la 200 diesel. După cum scrie la semnătura eu am avut una din '78 cu motorul cutie și cardan de W124. Merge pe suporții originali din cate am citit. Eu asa am cumpărat mașina și doar am omologat modificarea.
                          Am bătut toată țara cu ea și cald sau rece, nu a ratat nici o pornire. O mașină pe cinste și motivul pentru care m-am îndrăgostit de MB.
                          Revin la "depășiri"...cu 200D le faci cu avânt și din timp. La deal pronunțat urci cu a 2-a. E mega puturoasa. 300-ele deja mișcă ceva...daca rețin bine are vreo 95 de cai dar la taxe e nasol rău de tot. Depinde ce fac ăștia cu impozitul sau dacă iei una pentru retro scapi.
                          Benzinar și 2.3 se mișcă binișor dar are consum mare. Părerea mea este ca în Timișoara ar fi un consum undeva la 13-15. În București poate și mai mult.
                          Eu trăiesc cu impresia ca o sa am odată un 2.8 benzina coupe automat și cu AC. Nu știu când dar va fi.
                          Dacă vrei un daily driver maxim 240 D, sau ii pui motorul 2.5 diesel aspirat de pe W124.
                          Cobra e..."multa mașina", însă atenție la rugina.
                          Last edited by adidc; 01-05-2018, 00:35 AM.
                          E220 cdi W210, 2001

                          E320 W210, 1997
                          C180 W202, 1994
                          W123 200D, 1978 cu inima de W124


                          Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

                          Comment


                          • #14
                            Ce am eu in vizor are un motor din 98 de 3000d
                            Și zice ca nu se plãtește impozit

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Godja99 View Post
                              Ce am eu in vizor are un motor din 98 de 3000d
                              Și zice ca nu se plãtește impozit
                              Verificați foarte atent actele și aflați ce înseamnã în concepția vânzãtorului „Și zice ca nu se plãtește impozit”.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF