Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

W123 sau w126

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • W123 sau w126

  Buna
  Sunt nou aici pe forum și as dori sã-mi achiziționez un Mercedes însã încã nu m-am decis care model. Ma gândesc la w123 sau w126
  As dori sã-mi Spune-ți pãrerile voastre despre cele 2 mașini și câteva sfaturi.
  Va mulțumesc !

 • #2
  Înainte de a vã achiziționa orice mașinã luați în calcul taxele, impozitele și costurile de întreținere și eventuale reparații care vor interveni dupã ce v-ați cumpãrat mașina.
  Este deosebit de important sã țineți seama de acestea dacã vreți sã fiți cu adevãrat mulțumit de achiziția fãcutã, indiferent care ar fi aceasta.

  Comment


  • #3
   Pe lângă factorul "taxe" cred ca mai sunt câteva aspecte importante de scos în evidenta:
   1. Doriți o mașină cât mai aproape de original sau originala pentru încadrare la Retromobil?

   Răspunsul la aceasta întrebare determina starea mașinii și este în strânsă legătură cu punctul 3.

   2. Motor pe benzina sau diesel?

   Motoarele diesel pe cobra sunt relativ slabe, având puteri in jurul valorii de 70 CP pentru 200 diesel, 80 pentru 240 și 90 pentru 300D. Benzinarele sunt mai energice dar au consumuri mari și sisteme de alimentare pretențios de reglat (K-jetronic)

   3. Care este bugetul?

   Targetati o mașină din România deja înmatriculată sau un import. W123 costa mai puțin și consuma ceva mai puțin funcție de motorizare, în comparație cu W126 care e mai greu.

   4. Berlina sau coupe?

   In mare forma caroseriei va afecta prețul coupe-urile fiind mai rare și mai scumpe.

   Mai multe detalii din partea dvs. ar prinde bine dacă doriți în răspuns.
   E220 cdi W210, 2001

   E320 W210, 1997
   C180 W202, 1994
   W123 200D, 1978 cu inima de W124


   Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

   Comment


   • #4
    Punctul de vedere al colegului „adidc” este foarte corect si observațiile lui sunt de luat în seamã ca fiind determinante în luarea unei decizii de achiziție.
    Eu am spu doar cã pe lângã prețul plãtit pentru cumpãrarea mașinii trebuie sã dispuneți și de banii necesari pentru a o putea pãstra, utilza și întreține corespunzãtor.
    Altfel o veți ține în garaj sau în fața casei și veți fi într-o goanã continuã pentru a face rost de banii necesari mãcar pãstrãrii mașinii dacã nu și a utilizãrii ei atunci când doriți.

    Comment


    • #5
     Dacã ar fi un motor de 2000 nu cred ca taxele și impozitele vor fi mari.
     Însã nu știu sigur care model și ce motorizare
     De aceea am deschis acest subiect.
     As vrea diesel dar din câte am auzit trag cam slãbuț
     Last edited by Godja99; 01-04-2018, 18:10 PM.

     Comment


     • #6
      Pentru a afla cum se stabilește valoarea impozitului citește acest subiect :

      http://www.clubmercedes.ro/impozitul...9.html?t=49819

      Comment


      • #7
       Dacã te gândești sã cumperi o mașinã care se poate încadra ca vehicul istoric (vei fi scutit de impozit, rovinieta) citește acest subiect :

       http://www.clubmercedes.ro/vehicule-....html?p=433202

       Comment


       • #8
        E greșit să compari cele două modele ca fiind apropiate și decizia nu e greu de luat. Ca să înțelegi, consideră ca fiind un singur model și începând de la w123 200d ca fiind cel mai slab, ajungi pe la mijloc, unde se termină cu 280E iar după asta începe cealaltă jumătate cu w126 280SE si se termină cu 560SE. In baza motorizării cresc și costurile de întreținere iar de la a doua jumate, adică de la w126 încep să crească prețurile și la părțile mecanice de caroserie (la berline aproape toate piesele de caroserie sunt la fel ca preț la toate motorizările însă diferă mult la coupeuri la ambele modele)

        Ca și valoare, din punctul meu de vedere, cred că un w123 280E e mai valoros decât un w126 280SE, însă ca si întreținere a motoarelor, acestea sunt identice. Alegerea este a ta si cel mai important e să ții cont de buget. Altfel vei avea furtune de radiator de la damingeana de vin prinse cu șoricei de plastic.
        Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi iubesc mai mult cainele.

        Comment


        • #9
         Cãutând pe olx.ro am gasit o ofertã care la prima vedere pare interesantã :

         https://www.olx.ro/oferta/vand-merce...tml#2e8064a0a2

         Vã atrag atenția cã nu cunosc nici mașina și nici proprietarul. Deci dacã vi se pare interesantã atunci verificați-o cu atenție.

         Comment


         • #10
          Cred ca voi rãmâne la cobra
          Care ar fi cel mai potrivit motor sa și meargã ( ex o depãșire)
          Clar ca benzina , dar un 2800 diesel cum e ?

          Comment


          • #11
           Cobrele au motoare diesel de 2.0, 2.2, 2.4 si 3.0 iar pe benzină 2.0, 2.3, 2.5 (mai rar si nerecomandat) si 2.8 cu alimentare pe carburație si pe injecție. Dacă îți place designul modelului si nu ai pretenții de a depăși loganuri e recomandat un 2.4d, care a făcut istorie însă pe benzina recomand un 2,3 sau un 2.8 însă nu te vei putea bucura de ea zilnic din cauza consumului.
           Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi iubesc mai mult cainele.

           Comment


           • #12
            Un 3.0d
            Ar fi destul de ok

            Comment


            • #13
             2.8 e doar benzinar.
             300 D este foarte bun motorul însă nu mai ai chiar consumul ala spectaculos de la 200 diesel. După cum scrie la semnătura eu am avut una din '78 cu motorul cutie și cardan de W124. Merge pe suporții originali din cate am citit. Eu asa am cumpărat mașina și doar am omologat modificarea.
             Am bătut toată țara cu ea și cald sau rece, nu a ratat nici o pornire. O mașină pe cinste și motivul pentru care m-am îndrăgostit de MB.
             Revin la "depășiri"...cu 200D le faci cu avânt și din timp. La deal pronunțat urci cu a 2-a. E mega puturoasa. 300-ele deja mișcă ceva...daca rețin bine are vreo 95 de cai dar la taxe e nasol rău de tot. Depinde ce fac ăștia cu impozitul sau dacă iei una pentru retro scapi.
             Benzinar și 2.3 se mișcă binișor dar are consum mare. Părerea mea este ca în Timișoara ar fi un consum undeva la 13-15. În București poate și mai mult.
             Eu trăiesc cu impresia ca o sa am odată un 2.8 benzina coupe automat și cu AC. Nu știu când dar va fi.
             Dacă vrei un daily driver maxim 240 D, sau ii pui motorul 2.5 diesel aspirat de pe W124.
             Cobra e..."multa mașina", însă atenție la rugina.
             Last edited by adidc; 01-05-2018, 00:35 AM.
             E220 cdi W210, 2001

             E320 W210, 1997
             C180 W202, 1994
             W123 200D, 1978 cu inima de W124


             Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

             Comment


             • #14
              Ce am eu in vizor are un motor din 98 de 3000d
              Și zice ca nu se plãtește impozit

              Comment


              • #15
               Originally posted by Godja99 View Post
               Ce am eu in vizor are un motor din 98 de 3000d
               Și zice ca nu se plãtește impozit
               Verificați foarte atent actele și aflați ce înseamnã în concepția vânzãtorului „Și zice ca nu se plãtește impozit”.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF