Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Nepornita 2ani

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nepornita 2ani

    Salutare tuturor,
    Sun nou pe forum si de scurt timp am un W115,2L,benzina din 1969. Ca aspect general, acum masina este "decenta", fara prea multa rugina, interior original si cu km relativ putini. Totusi n-a mai fost miscata din loc sau pornita de mai bine de 2 ani... usile nu se mai inchideau (rezolvat), pe chedere a crescut muschi de padure, iar motorul... arata ca o rasadnita, din praf, devenind "pamant de flori".
    Nu cunosc mai nimic despre acest motor si am nevoie de ajutor ca sa il pornesc... Ulei inca are la nivel si am speranta ca nu e intepenit. Totusi, duopa o spalare buna, nu prea stiu ce sa-i pun:

    -ce baterie sa-i iau?
    -ce ulei in motor si cati litrii intra?
    -ce filtre are nevoie? (cel de aer are baie)
    -ce-i pun in radiator si cat?
    -ce fel de ulei in carburator?
    -ce platina?
    -de unde sa cumpar?

    Acasa am adus-o pe platforma si mai intai am nevoie s-o pornesc, ca s-o pot duce intr-un service, dar mi-e teama sa nu fie intepenit, sau sa-l bulesc definitiv.

  • #2
    -ce baterie sa-i iau? - 54AH sunt suficienti
    -ce ulei in motor si cati litrii intra? - 15W40 sau 20W50 3.75 litri (poti sa-i pui 4)
    -ce filtre are nevoie? (cel de aer are baie) - filtru de ulei, poti sa-i pui de benzina si trebuie spalat cu motorina sau benzina filtrul de aer si schimbat uleiul, merge ulei de motor
    -ce-i pun in radiator si cat? - vara apa, iarna apa cu antigel, NU APA DISTILATA
    -ce fel de ulei in carburator? - ulei de cutie de viteze automatica
    -ce platina?
    -de unde sa cumpar? - este un magazin la Dimitrov (liceul Iulia Hasdeu) spre Pantelimon.

    Comment


    • #3
      Originally posted by shadow
      -ce-i pun in radiator si cat? - vara apa, iarna apa cu antigel, NU APA DISTILATA
      Nu are nimic daca are antigel si vara. Chiar raceste mai bine antigelul si nu se depune rugina/calcar prin blocul motor.

      Bafta la pornire.

      Comment


      • #4
        Io as incerca sa o pornesc fara nImic,doar o baterie buna.....sa vada lumea ce e MB...

        Comment


        • #5
          Aaam inteles in principiu... weekendul asta nu cred ca am timp dar saptamana viitoare cu siguranta... Totusi, daca incerc sa-i dau doar cu o baterie buna, nu risc sa stric ceva? ...la naiba, imi fac griji ca la drobul de sare...

          Comment


          • #6
            Pai daca nu are nimic lipsa motorul, si are ulei si apa la nivel, si bineinteles benzina, poti sa ii dai. Nu ar strica un schimb de ulei si filtre, dar intai porneste-o, ca sa nu le schimbi degeaba in caz ca nu merge.

            Comment


            • #7
              Salut.
              Mai vedem cu pornirea ca momentan sunt intepenit intre celelalte masini... Punto-ul de zi cu zi e in service dupa o ciocaneala, Ochiosul e plecat cu tata, iar Mazda(mazarea) cu pe care ma bazam sapt asta a fiert...

              Boticul este alb, cutie manuala, interior intact, albastru si a zacut printre blocuri pe la piata Alba Iulia.

              Comment


              • #8
                Haha... Dok, m-ai spart... si inca nu te cunosc... Mai intai sa vad cu ce merg la munca sapt asta pana iese Fiat-ul din service, ca am o mare problema deja, iar apoi revin pe forum.

                Comment


                • #9
                  Cu siguranta nu esti cea mai placuta persoana de pa Terra, dar sunt curios in ce masura cunosti masina...
                  Pana una alta am iesit din belea dupa ce am scos cateva kg de rugina din radiator si motor, cu termostat extirpat si termocupla noua si daca tot am stat toata duminica intre masini m-am apucat sa pornesc si Martzoaga... Am imprumutat o baterie buna si a luat-o din a 2-a... Totusi furtunele de alimentare sunt coapte, asa ca mai dureaza pana ies la o plimbare in jurul casei, dar important e ca a pornit, chiar surprinzator de usor.

                  Multumesc tuturor pentru ajutor si promit sa revin curand cu noi probleme... Cu siguranta vor fi

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF