Salutari tuturor,
Va scriu cu speranta unor sfaturi tehnice referitoare la o problema cu compresorul de clima de la masina mea, un M.B. S400 Hybrid, W221, 2010.
In August 2020 am avut o problema cu Power Control Module(Inverter), o piesa pe care am inlocuit-o cu una S.H. montata insa la un service autorizat Mercedes Benz, Autoklass Sibiu ca sa fiu mai precis. Desi montajul piesei a decurs fara probleme conform celor de la service, in luna Noiembrie 2020 cand am luat masina de la service nu am avut nevoie de clima si nici nu mi-a trecut prin cap sa o testez. Prin luna Aprilie 2021, fiind destul de cald afara, am pornit clima... in acest moment am constatat ca nu era functionala. Am dat jos compresorul masinii si l-am plimbat putin pe la oameni care credeau ca ma pot ajuta..normal ca nu am reusit nimic. Am incercat si o diagnoza la acelasi Autoklass Sibiu de unde am primit un verdict nu foarte clar....,, probabil ca este stricat compresorul de clima si trebuie inlocuit,,. Asa ca, dupa ce am vazut pretul piperat al unui compresor SH, am parcat masina pe parcursul veri. Anul acesta am incercat din nou, am achizitionat un compresor S.H. si l-am montat la acelasi Autoklass Sibiu. Din pacate nu a functionat nici acesta. Am intrebat ce nu merge sau ce este in neregula cu el. Mi s-a transmis ca, scuzati limbajul, nu se reuseste ,,împerecherea,, acestuia cu masina, procesul blocandu-se tot timpul la 80 %. Imi aduc aminte ca, la anterioara deplasare la Sibiu pentru diagnoza compresorului, mecanicul de acolo mi-a transmis ca a incercat din nou acea ,,imperechere,,...si atunci procesul se bloca si nu putea fi finalizat. Mentionez ca la acel moment pe masina era montat noul P.C.M. Mi-a spus ca la momentul punerii in functiune initiale a P.C.M.-ului S.H. adus de mine, operatiunea a decurs fara erori.
As dori sa intreb daca este cineva care s-a mai confruntat cu aceasta problema si care mi-ar putea oferi ceva sfaturi tehnice legate de acest subiect. Nu stiu daca in Romania exista vreo posibilitate de verificare acestui compresor electric.
Cei de la Sibiu au fost destul de sinceri si mi-au transmis ca au putina experienta pe acest model, erorile indicate la diagnoza nu erau foarte clare astfel ca nu prea am putut primi sfaturi de la ei.

Multumesc anticipat, daca sunt necesare alte informatii va rog sa-mi scrieti.