Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Achizitie E class 220/250/350 vs 300

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Achizitie E class 220/250/350 vs 300

  Salut clubmercedes,
  Am inceput de cateva luni sa ma interesez de multe detalii, pareri, review-uri, sugestii in vederea achizitionari unui mercedes e class. Urmarind clubmercedes mai mult ca un urmaritor, am decis sa-mi fac un cont si sa cer o parere si aici pentru ca am vazut ca pot iesi niste concluzii bune cand mai multi oameni cu diferite experiente isi dau cu parerea.

  Buget: 17.000 de euro
  Modele de care sunt interesant: E 220, E 250, E 300, E 350
  Preferinte in ce tine de dotari: Pe langa dotarile standard, ma intereseaza sa aiba interior din piele de culoare deschisa (crem, bej, alb, gri), incalzire scaune, computer de bord, inchidere centralizata, climatizare, senzori de parcare.
  An: 2013+ cu facelift
  Rulaj: sub 150.000 km, desi sunt dispus sa iau in considerare si mai multi km daca istoricul o recomanda
  Exterior: Nu am neaparat pretentii la culoare, ma gandesc sa o colantez oricum dar prefer sa aiba tente de elegance/amg/avantgarde.

  Pentru ce il cumpar? In principiu pentru business dar si uz personal. Nu sunt tipul de om care in fiecare zi are de mers undeva dar atunci cand am de mers, vreau sa conduc in comfort, eleganta si cu o tenta de lux.
  Nu conduc agresiv.
  Marea majoritate o sa fie drumuri in judet dar vreau sa fac si drumuri internationale ocazional, eventual o data la cateva luni.
  O sa tin masina in revizii recomandate la reprezentata si doar chestiile nesemnificative o sa le fac in alte parti si inteleg diferenta de costuri.
  Ar fi ideal daca m-as putea folosi de ea 5 ani fara probleme deosebite si ulterior sa o dau mai departe tot in conditii decente pentru altii sa se poata folosi de ea.

  Nu sunt fixat pe o motorizare anume, fiecare are avantaje si dezavantaje pe care le-am inteles dar dat fiindca in situatia mea e un mix de nevoi, pentru oricare motorizare o sa fie anumite chestii super si altele mai putin ideale asa ca iau in considerare diesel, benzina dar si hibrid.

  Am cautat pe mobile de, autoscout, autovit, olx si am tot pus in balanta anunturile care se potriveau cu criteriile mele dar nu am gasit o varianta finala inca. Sunt multe anunturi care suna prea bine sa fie adevarate iar altele ceva mai realistice care sunt peste buget 19.000 euro +. Interiorul din piele de culoare deschisa e mai rar si face cautarea sa fie mai grea dar in cazul meu e ceva ce imi doresc in mod special in legatura cu interiorul.

  Am primit/citit multe pareri printre care:
  - Ai grija sa nu fie taxi, in special E 220
  - Nu prea recomand sa cumperi din Romania
  - Daca cumperi din Germania, cumpara de la un dealer cunoscut cu istoric, nu de la persoane private
  - Fa-i verificarea inainte de cumparare la reprezentanta
  - Verifica-i istoricul online
  - Nu cumpara hibrid, are mult mai multe potentiale probleme si nu merita.
  - Cumpara hibrid, la condusul prin oras si pe distante scurte cum ai nevoie tu o sa te ajute si e un plus bun la reducerea de taxe, plus ca tendinta e spre hibrid/electric in general acuma.
  - Nu-ti cumpara mercedes
  - 17.000 euro e putin pentru ce vrei tu
  - Nu are rost sa-ti maresti bugetul ca ajungi sa dai mult mai multi bani si poate sa no mai cumperi de graba, 17.000 is suficienti, trebuie doar sa urmaresti.

  In ce tine efectiv de cumparare, am cateva optiuni:
  - Sa cumpar din Germania de la un dealer cunoscut ce are istoric complet/fisa tehnica etc si sa mi-o aduca cineva
  - Sa cumpar din Germania de la persoane private/dealeri dar sa merg eu cu cineva sa o verific inainte de cumparare si sa o aduc
  - Sa cumpar din Romania.

  Nu am o intrebare specifica, ci mai degraba as vrea sa stiu niste pareri si sugestii din partea voastra.
  E prea mic bugetul pentru ce caut? Ce buget as avea nevoie?
  Sa cumpar din Romania? Dar din Germania? Dealeri sau persoane private?
  Sa iau in considerare varianta hibrid?
  M-am gandit bine sa caut si E250/300/350 fiindca se gasesc la preturi similare cu E220 considerand ca imi permit diferenta de taxe? In principiu am inteles ca E250/300/350 ii mai putin probabil sa fi fost taxiuri sau masini "invartite" de unii altii sa para noi si cum au motor mai mare, multi le vand din cauza taxelor.

  Alte lucruri de considerat in vederea achizitii?

 • #2
  Buna ziua,
  In functie de numarul de km parcursi anual, va puteti orienta poate spre motorizarile cu benzina E200, 250, 300(mai rar).
  Regula buna in cazul meu si a catorva prieteni a foat in felul urmator:
  -rabdare la cautare, va aprea masina dorita, nu faceti compromisuri si nu actionati impulsiv ori grabit
  -vanzatorul care preseaza aiurea, sa fie sanatos, doar sunt banii dvs munciti.
  -masina de prim proprietar ori cel mult al doilea.
  -km cat mai putini
  -obligatoriu revizii inscrise in service autorizat
  -poate fi si reparata atat timp cat masina este reparata in service autorizat si proprietarul este onest si spune ca a lovit-o, nu descoperiti dvs ca buclierul sau vreo portiera are alta nuanta si el o tine pe a lui
  -indicat pentru sanctiunile penale ar fi dealer din Germania/Austria etc.
  -ideal un dealer ori persoana fizica ce este de acord cu o inspectie service autorizata (rar gasesti privat neamt care sa accepte)
  -ideal la dealer care va negociaza revizie noua in banii masinii, cu aceasta ocazie puteti face si inspectia
  -daca e rulata in Vestul EU, sub 150000, masina nu prea are voie sa aiba repere schimbate gen brate, auxiliare motor, lovituri, scuturi rupte, erori.

  Ganditi-va cum ati fi fost dvs ca prim proprietar al masinii conducand pe autostrazi, masina ar trebui sa fie in stare aproape impecabila.

  Faceti o lista cu optiunile obligatorii dorite, culoare etc, pregatiti banii si apoi stati la vanatoare pe site-urile de profil.

  Cu toate ca imi pare rau sa o spun, in Romania este greu sa gasesti vanzatori onesti, parca e in adn-ul nostru ceva. O spun dintr-o experienta recenta cand am cautat o Skoda Octavia pentru cineva.

  Exista si exceptii, sunt total de acprd ca se pot gasi masini foarte bine intretinute si vanzatori corecti, insa cu multa rabdare.

  Nu faceti compromisuri pe banii dvs, succes la vanatoare!

  Comment


  • #3
   Multumesc mult pentru raspuns, apreciez.

   In ce tine de buget sunt curios daca e decent pentru ce caut sau nu. Inteleg ca depinde de nr de km, dotari si altele dar in medie, modelele E220/E250/E300 se gasesc pana in 17.000 de euro? Din ce am observat de la 18.000 in sus sunt mult mai multe oferte bune si ma face sa ma intreb daca nu am un buget sub ce ar fi nevoie.

   La E200 sunt reticent pentru ca mi s-a spus ca e destul de mic motorul si se cam chinuie sa traga, in special daca ai mai multe persoane in masina sau ceva bagaje. In aceeasi idee mi s-a recomandat un motor mai mare, spre exemplu de la E350 care chiar daca in teorie ar trebui sa consume mai mult, depune mai putin efort sa duca greutatea masinii + pasageri/bagaje etc si astfel ca e mai putin "chinuit", consuma mai putin si rezista mai bine in timp.

   Comment


   • #4
    Eu am in prezent varianta 1.8 kompressor 184 cai pe w211 si pentru Romania este suficient, daca sunt doua peesoane este chiar sportiva iar incar ata nu e racheta insa e mai mult decat decenta, are totusi sub 9 sec 0-100 iar in exterior oricum vei merge cu limitele de 140 deci nu iti e necesar motor mare, mai mult la w212 facelift ai variante de 211cai si 250 de cai cu turbo si injectie directa, care consuma mai putin decat kompressorul si au cuplu si cai in plus fara sa discutam de posibilitate de +30 de cai la un banal chiptuning.
    Mai ai si avanatajul cilindreei ce aduce taxe mici, economisesti suficient cat sa acoperi reviziile si poate chiar si asigurarea.
    Inainte de a mege pe diesel, iti recomand sa gasesti o cunostinta cu benzinar si sa faci un mic test drive ori poate chiar la auto rulate te vor lasa sa faci un test drive.

    Comment

    Working...
    X
    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF