If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Sfat achizitie e200 ex Taxi Germania
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
Care e dif intre g7 si g7+? da-mi un link te rog sa citesc ,nu vreau mura in gura.Si care sunt mai exact imbunatatirile la motor la modelele din 2012?
Principala diferenta intre 7g si 7g+ este faptul ca cea cu plus este construita in tehnologia LowFriction si foloseste un ulei nou (albastru). Reviziile s-au mutat de la 60K la 125K km.
La motor, diferenta majora este undeva la 'linie', adica s-a schimbat locatia cuzinetului axial, cuzinet care creaza 90 % din probleme la modelele pana in modificare peste 400K km.
Taxi, sub 300K km, crezi ca gaseste daca nu e lovit?
Pentru un taxi,300 000 km sunt ca 450-500 000 km pentru una folosita normal -privat.De oarece taxiul circula 70-80%(daca nu si mai mult)prin oras.Si cred ca ai dreptate,nu prea se grabesc sa le vinda pina nu trec de vreo 350-450 000 km, doar de au vreo problema cu ea .
Ok,inseamna ca o sa ma gandesc ft bine inainte sa cumpar si bineinteles,o sa ma documentez mai mult.Nu-mi surade nici mie deloc ideea sa vad ca am 350k km in bord..dar ma gandeam la service-urile serioase pe care le fac.Asa ca degeaba au 1 milion de km daca tot e aproape nou sub capota...cam ceva de genu m-am gandit eu.
Pai uite ca nu e chiar bine cum gandesti.Si motoarele acelea tin dar nu sunt indestructibile.Multe piese cad la kilometrii aia nu pentru ca nu au fost servisate ci pentru simplul fapt ca atat rezista ele si in cele mai bune conditii.Gandestete ca mai rau este sa ai o masina cu numar mic de kilometri si sa se simta ca una de milioane de kilometri si obosita.Si ok o inteleg cu serviceurile dar nu cred ca se mai sinchisesc nici chiar ei sa mai faca mare lucru la masina mai ales cand au in plan sa o vanda.Plus ca pot sa o vanda din cauza unei probleme majore si pur si simplu prefera sa o schimbe sa ia alta noua.Nu stiu de ce nu te orientezi catre un w211 mai tanar si mai dotat.
Cu siguranta e si mai greu sa gaseasca un w211 mai tanar decat orice w212...
In Olanda, de exemplu taxiurile sunt negre, gri, etc iar in Germania gasesti ( cu 1-3mii mai mult ) si taxiuri negre care de obicei au fost folosite pt drumuri lungi, aeroport, etc.
Sa fiu sincer cu voi dragi prieteni...daca ma razgandesc sa cumpar un ex taxi w212 o sa ma axez pe w204 c200 din 2008(direct de la proprietar 150-180k km). Altele ori nu am bani,ori nu imi plac.La w211 nu imi plac farurile...zici ca e o broasca...pt mine conteaza ft mult design-ul.Si chiar daca la o mie de oameni le place...mie pur si simplu nu imi place.Apoi nu imi place ca nu au navigatie ca celelalte masini...au acolo un ecran bagat in casetofon..nu imi place ce pot sa zic.
Sa fiu sincer cu voi dragi prieteni...daca ma razgandesc sa cumpar un ex taxi w212 o sa ma axez pe w204 c200 din 2008(direct de la proprietar 150-180k km). Altele ori nu am bani,ori nu imi plac.La w211 nu imi plac farurile...zici ca e o broasca...pt mine conteaza ft mult design-ul.Si chiar daca la o mie de oameni le place...mie pur si simplu nu imi place.Apoi nu imi place ca nu au navigatie ca celelalte masini...au acolo un ecran bagat in casetofon..nu imi place ce pot sa zic.
Fara suparare stimate coleg dar w212 ce ar fi o broasca cu ochi patrati?Teai uitat macar la modele facelift dupa 2007?Fiecare isi alege ce vrea si cum vrea insa diferentele intre clasa e fie ea 211 si w204 sunt foarte mari si tio spun prin prisma faptului ca cumnatul meu abia sia cumparat w204 din 2009.
Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.
Si tot ca o paranteza pentru ca nu mai pot da edit orice masina sh ai cumpara trebuie consider eu sa itiblasi ceva banuti deoparte pentru neprevazut.C200 pe care la achizitionat cumnatul meu e din noiembrie 2009 120000 km reali unic proprietar toate reviziile doar la mercedes.In momentul achizitie nici o eroare nici un zgomot nici o problema.Dupa 2 saptamani a inceput...Oricum masina sh vei spune ca e o loterie si depinde de noroc dar minim un schimb de ulei filtre curea pentru siguranta ta tot tre sa il faci ma gandesc eu...Si mereu ar trebui luat in calcul si neprevazutul.
Bineinteles ca fac schimbu de ulei si filtre si etc..si bineinteles ca imi las bani pentru neprevazut...dar de ce spui ca sunt diferente asa mari intre e klasse si c klasse?De comfort?sau?Motorizare nici nu-mi pasa...oricum mi se pare mai fiabil 204 din 2008 fata de 212 din 2010.
Dupa cum spuneam mai sus abia intrat in famile avem un 204 din 2009.Ca si comfort garantat castiga w211.Ca si spatiu pentru pasagerii din spate pentru picioare tot e-ul castiga si bineinteles oricare e din orice an compari cu un c va fi mult mai mare si mai spatios decat un c.La w211 porbagajul mi se pare gigantic in schimb vizual daca privesti la w204 e cam jumatate.In viraje clasa e sta mult mai bine nu doar pentru ca are suspensia sport pentru ca si clasa c cu, care il compar tot sport o are.Si lista poate contiuna.
calitate slaba la poze dar destul sa iti faci o idee.
Apoi:
1.ok ca nu va fi 1000lei pe 6 luni ca va fi 6-700lei le 6 luni tot e mult pentru ce ai tu nevoie.Apoi iti vine impozitul 8-900lei minim plus taxa de inmatriculare apoi vin problemele daca sunt care din nou costisitoare abia apoi poti tu sa te gandesti la cat consuma.Stai sa vezi de cutie daca e ceva in neregula cu ea.Am mai vazut care stau si plang langa ele.
2.Adevarul este ca mare parte din ce am vazut si eu erau e200 dar nu stiu mai multe
3.Fa un calcul la punctul 1 abia apoi citesti mai departe.Al meu de ex consuma cam 5.7-6 afara 8.2-9 oras dar e un oras mic cu trafic mai lejer.daca ii dau talpa sare de 12. nu-ti face griji de consum mercedes in general daca nu au probleme au consum foarte bun.
4.ok eu sincer nu am simtit nevoia de mai multa putere fiindca m-am adaptat pe masina dar steradulescu se refera ca 200 nu urca in ture cum urca e220 e mare diferenta parca e alta masina acum mie imi place a mea exact cum e daca zici ca circuli frumos sub limita si lin nu ai de ce sa te gandesti la consum va fi ok
5.de sonorizare nu stiu si adevarul este ca poate fi orice depinde de cum au fost comandate deci asta verifici tu pe masina.Am zis nu sunt stas vin cum au fost comandate.
6.ai link sus
7.o sa te inveti usor cu automata la inceput o sa va incurcati putin unul pe celalalt pana va invatati mofturile apoi sa vezi ce misto va sincronizati.Asa eram si eu ca tine eu sa mestec in benzina chiar la inceput insistam sa schimb eu treptele (e semiautomata) dar m-am lasat pagubas tot ea stie mai bine ce am nevoie.De cand am masina asta nu mia murit veci motorul la semafor sunt tot timpul mai rapid cu 2-3 secunde ca restul la plecarea de pe loc am resetat cutia si am sincronizat-o dupa placul meu astfel ca stie cand vreau frana de motor si cand vreau sa ma lase in pace etc.Nu se conpara daca cutia este buna o sa iti placa nu trebuie sa ma crezi o sa te convingi singur.Si avand in vedere ca va fi 7gtronic o cutie destul de isteata nici nu te va interesa in ce viteza esti ca ea va fi pregatita.
Dar revin la 13k-15k maxim pe an numai in oras nu ti se renteaza diesel o sa il cam omori in oras.Si daca mai e si cu filtru....la kilometrii aia daca nu e chiar in regula o sa se tot regenereze nu o sa te bucuri de masina.Mai ieftin iesi cu un benzinar putere mai mare consturi de intretinere mai mici mult mai simple si mai robuste si daca temperezi acceleratia vei avea si un consum acceptabil.Dar faci ce vrei vrei taxi ia taxi va fi cum va fi esential ca va fi al tau si cand merge si cand sta degeaba prin garaj fiindca 15k pe an mi se pare cam putin.cu un w211 in mintile lui vei gasi o masina intretinuta cu mult mai multe dotari intretinere mai economica taxe mai mici si mai ramai cu ceva bani sa tot bagi in el sa il faci cum vrei tu.Si macar nu va fi taxi.Tu stii de cati bani dispui si tu hotarasti cat vrei sa investesti intr-o masina pentru 15k pe an.Numa sa nu uiti ca mai sunt si alte alternative mai bune.
Nu te supara, am si eu un e200 1.8 NGT, cum ai resetat cutia automata?
Ma aflu si eu intr-o situatie similara in sensul ca vreau w212 e200 cdi taxi.
Deoarece este oarecum de actualitate threadul am decis sa postez aici.
Daca ma poate ajuta cineva cu detalii pentru a identifica masinile cu 7g+ as fi recunoscator.
Am inteles de mini-faceliftul asta ca aduce displayul color din bord, vad ca unele au lumini de zi in loc de proiectoare, si din 2012 schimbatorul a fost mutat langa volan.
Problema mea e ca am gasit unele care sunt gen 11/2011, au luminile de zi, au display color, au cutie 7g si eco mode, 134g CO2, dar au si schimbatorul acolo in consola, iar vanzatorul le scrie in anunt ca sunt model 2012.
Are legatura partea cu eco mode (start/stop) cu cutia 7g+?
Stiti cu exactitate din ce luna s-a bagat aceasta cutie si diferentele la motor precizate de cl600?
Cele cu Start/Stop au sigur 7g+, iar cele cu schimbatorul la volan sunt ultima generatie de taxi 200 cdi pana in faceliftul 2014.
Va multumesc mult pentru raspuns!
Imbunatatirile aduse la motor (cuzinetul axial) se gasec oare si ele pe astea cu Start/Stop?
In afara de schimbatorul la volan mai este vreun avantaj la cele din 2012? Intreb asta deoarece diferenta de pret este destul de consistenta intre una de ex din 11/2011 si una din 02/2012 (cam 1500 euro).
Asta am vrut sa spun si eu, ... start/stop a aparut odata cu bordul color, restul odata cu schimbatorul. Toate astea sunt valabile doar pt taxi 200cdi.
Apropo, am deja doua cazuri, 2012 care au spart un piston, vibrochenul deocamdata se prezinta bine. 536K km.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment