Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mai este inmatriculata ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mai este inmatriculata ?!?

    Salutare si respect domnilor. Aduc in atentia celor care pot sa ma ajute urmatoarea problema: la achizitia masini mele am luato cu CARTE , TALON, ASIGURARE , CONTRACT + COPIA BULETIN a celui care mi.a vandut masina(nu e cel din carte) si asigurarea ca masina e inscrisa inmatriculata si se poate circula cu ea , desi nu mai are I.T.P.-ul valabil. Dupa catva timp am primit un telefon de la un individ care spunea ca e fostul propietar(cel din carte) si a inceput sa insire ca masina e cu probleme:
    1-inpozit neplatit de 5 ani
    2-amenzi
    3-a radiat masina in instanta Dar cu toate astea ar vrea sa cumpere masina de la mine. Am nevoe de cteva sfaturi si de putin ajutor.
    VIN: WDB2100351A279658
    nr carte: D397601
    nr: MS.45.ALE
    Vreau sa stiu daca e inmatriculata si un eventual istoric si ce se poate face in acest caz. Masina acum erte in reparatie capitala si vreau sa stiu ce fac cu ea dupa.
    Rog pe cei care pot, sa ma ajute cu orce informati. Pt mai multe detali va stau la dispozitie. Va multumesc anticipat.

  • #2
    Mama ce situatie nasoala. Cred ca cel mai bine este sa mergi la politie sa vezi daca mai este in evidenta politiei, dar daca este radiata probabil masina este undeva in aer acum, daca nici tu nu ai inscris masina.

    Comment


    • #3
      Masina NU este radiata!!!Din ce moment ai toate actele inclusiv cartea.Ce a zis el la telefon sunt vrajeli ca sa-ti cumpere masina,pt care mai mult ca sigur a platit impozit pe perioada de 5 ani.
      Daca e radiata de ce vrea sa o cumpere??

      Comment


      • #4
        Radierea se face la administratia financiara si nu la politie, de 2-3 ani...
        Si eu as merge la inmatriculari auto sa verific situatia.
        Succes!
        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

        Comment


        • #5
          Daca numerele si talonul sunt in posesia ta , masina nu este radiata din circulatie .
          Mergi la politie .

          Comment


          • #6
            Masina poate fi radiata, chiar daca toate actele sunt la actualul cumparator! Vechiul proprietar a putut radia masina printr-o hotarare judecatoreasca, pentru a scapa de impozitul urias pe care l-a avut masina adunat de-alungul anilor. In acesc caz masina este radiata atat de la finante cat si in baza de date a politiei, situatie in care riscati dosar penal daca circulati cu ea pe un drum public.
            In acest caz, sugerez sa mergeti la serviciul rutier, la inmatriculari-radieri, cu certificatul de inmatriculare si spune-ti ca vreti sa inmatriculati masina dar nu stiti sigur daca este sau nu radiata si ei va vor spune. Nu va fie frica, nu va ia nimeni masina, si nimeni nu va poate obliga sa da-ti bani in stanga si-n dreapta.
            Succes.

            Comment


            • #7
              Da asa este o situatie foarte ciudata. Multumesc tuturor pentru sfaturi . Tind sa cred totusi ca masina nu este radiata fintca inpozitul nu e prea mare, acum e 180 lei, dar pana anul trecut a fost sub 100lei , iar in evidentele RAR, figureaza ca avand ITP pana anul trecut. Mai astept pareri si eventual niste verificari de specialitate , sau alte variante de verificare. Bafta tuturor si drumuri bune .

              Comment


              • #8
                Verificarea cea mai sfanta e la politie , apoi , cere proprietarului din carte sa dovedeasca faptul ca e radiata.

                Comment


                • #9
                  In cazul unei radieri din circulatie a unui autovehicul se retin la serviciul politiei rutiere certificatul de inmatriculare si placutele cu numerele de inmatriculare .
                  Este valabil si in cazul unei radieri prin Hotarare Judecatoreasca .



                  De retinut .
                  Radierea din circulatie a unui autovehicul se face numai la serviciul politiei rutiere nu si la organul fiscal , cum gresit se prezinta uneori .

                  Comment


                  • #10
                    Off-topic: Daca printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, proprietarul masinii poate radia masina, asta nu inseamna ca trebuie sa caute masina in lume sa gaseasca placutele si actele, decizia judecatoreasca ramasa definitiva e tot de ce au nevoie finantele si serviciul rutier(daca nu faci dovada radierii de la politie prin certificatul de radiere, ramanai la finante cu impozit de platit, asta e si un fel de noutate pt detinatorii de auto drept urmare falselor contracte de vanzare prezentate de-alungul anilor la primarii). Fostul proprietar de aceea a apelat in instanta pentru ca doar la judecatorie poate cere radierea masinii fara acte, daca face dovada instrainarii printr-un contract de vanzare cumparare.(cunosc un caz concret de astfel de radiere).
                    Deci masina poate fi sau nu radiata, trebuie verificat la politie, nu are rost sa riscati, pentru 30-40 de min cat dureaza sa va lamuriti.
                    Stima!

                    Imi cer scz ca m-am repetat, rog un moderator sa stearga mesajul anterior, daca se poate. Multumesc!
                    Last edited by Luxian; 11-15-2011, 15:47 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Am verificat numarul dumneavoastra la disponibilitate numere inmatriculare si acesta spune:
                      Numarul MS45ALE nu este disponibil la data de 15/11/2011 ora 17:14.
                      Puteti verifica singur aici (va faceti cont--site-ul e destul de precis):



                      Asta inseamna ca nr. care este pe masina dv-oastra este dat (teoretic masina e inmatriculata-in cel mai nefericit caz numarul mai este pe o alta masina)

                      In cazul in care masina e tot inmatriculata:
                      Daca proprietarul din acte e necooperant sa va ajute cu actele,cu o copie a CI (buletin) teoretic ati putea sa treceti masina pe numele dv. cu conditia sa mergeti cu o "imputernicire" si sa scoateti certificat fiscal pt masina si certificat de atestare fiscala in cazul persoanelor fizice-care atesta ca cel din acte nu are datorii(amenzi,impozite etc) de la primaria de domiciliu.
                      Stefan

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by ciauder View Post
                        Off-topic: Daca printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, proprietarul masinii poate radia masina, asta nu inseamna ca trebuie sa caute masina in lume sa gaseasca placutele si actele, decizia judecatoreasca ramasa definitiva e tot de ce au nevoie finantele si serviciul rutier(daca nu faci dovada radierii de la politie prin certificatul de radiere, ramanai la finante cu impozit de platit, asta e si un fel de noutate pt detinatorii de auto drept urmare falselor contracte de vanzare prezentate de-alungul anilor la primarii). Fostul proprietar de aceea a apelat in instanta pentru ca doar la judecatorie poate cere radierea masinii fara acte, daca face dovada instrainarii printr-un contract de vanzare cumparare.(cunosc un caz concret de astfel de radiere).
                        Deci masina poate fi sau nu radiata, trebuie verificat la politie, nu are rost sa riscati, pentru 30-40 de min cat dureaza sa va lamuriti.
                        Stima!

                        Imi cer scz ca m-am repetat, rog un moderator sa stearga mesajul anterior, daca se poate. Multumesc!

                        Daca cineva apeleaza la justitie ca sa radieze un autovehicul trebuie sa prezinte si un motiv .
                        In cazul care se prezinta pe acest topic ce motiv putea sa invoce propietarul ? .
                        1 - Ca i-a fost furata masina ? . Se apeleaza la politie nu la justitie .
                        2 - Ca a vandut-o si nu mai gaseste cumparatorul ca sa finalizeze actele ? . Nu de la el a cumparat-o initiatorul thread-ului . Daca o vindea el , trebuia sa prezinte la dosar un contract de vanzare / cumparare scris de mana din care sa reiasa numele si adresa cumparatorului .
                        3 - Ca a imputernicit o terta persoana sa se ocupe de vanzarea masinii ? . Trebuia sa prezinte la dosar un act notarial din care sa rezulte acest lucru .
                        Vorbim de cazul care se prezinta aici si nu la modul general .

                        Treaba cu certificatul de radiere semnat si stampilat de politia rutiera care se prezinta la circa financiara pentru scoaterea de pe rolul financiar este veche de pe vremea lui ceasca .

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by dog View Post
                          Am verificat numarul dumneavoastra la disponibilitate numere inmatriculare si acesta spune:
                          Numarul MS45ALE nu este disponibil la data de 15/11/2011 ora 17:14.
                          Puteti verifica singur aici (va faceti cont--site-ul e destul de precis):



                          Asta inseamna ca nr. care este pe masina dv-oastra este dat (teoretic masina e inmatriculata-in cel mai nefericit caz numarul mai este pe o alta masina)

                          In cazul in care masina e tot inmatriculata:
                          Daca proprietarul din acte e necooperant sa va ajute cu actele,cu o copie a CI (buletin) teoretic ati putea sa treceti masina pe numele dv. cu conditia sa mergeti cu o "imputernicire" si sa scoateti certificat fiscal pt masina si certificat de atestare fiscala in cazul persoanelor fizice-care atesta ca cel din acte nu are datorii(amenzi,impozite etc) de la primaria de domiciliu.
                          Daca numerele sunt date ca indisponibile nu inseamna ca se intampla asa pentru ca se afla in posesia colegului ? .

                          Comment


                          • #14
                            situatia nu este atat de complicata precum credeti dvs...dar daca nu e intelegere...se lungeste.
                            luati legatura cu proprietarul din acte( cel care pretinde ca masina e radiata, si vrea s-o cumpere inapoi), faceti cu el act de vanzare-cumparare, platiti ( care si cum doriti) taxele si impozitele aferente, scoateti fiscalul si mergeti la inmatriculare.
                            daca nu doreste....actionati-l in judecata, pentru ca, masina aia s-a vandut pe bani, iar proprietarul avea obligatia sa o descarce de sarcini fiscale. succes

                            Comment


                            • #15
                              Colegul mihaicalinescu are dreptate dar din ce am patit eu stiu ca cel care a cumparat masina primul de la cel din carte trebuie sa il dea in judecata.E mai usor sa te intalnesti cu prop din acte sa sa rezolvi cu el fiscalul,chiar daca are datorii mari poate sa i-ti dea fiscal doar pe masina si tu sa poti trece masina pe tine.Bafta

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF