Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Distronic plus și active lane

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Distronic plus și active lane

    Salut. Dețin un e hibrid diesel din 2019 (300de). Nu știu cum e la voi , cei care aveți pachetul distronic plus, dar la mine funcționează și nu prea. Când activezi pilot assist ar trebui sa păstreze banda. O face dar nu tot timpul. 90% din situații păstrează banda, pana nu o mai păstrează. Frânarea în situații de urgenta lafel. Dacă ai obstacol în față (mașina oprita la semafor) uneori frânează, alteori nu. Uneori avertizează în bord, alteori nu. Eu consider ca acest lucru este un mare bug în soft ce pune în pericol siguranța. Aveți și voi același probleme??? Înțeleg ca nu e pilot autonom și ca doar asista. Dar o data sa nu fi atent la trafic iar sistemul sa nu funcționeze și ai incurcat-o.

  • #2
    Așa funcționează, stai liniștit!
    Dacă ieși într-o țară civilizată, cu marcaje rutiere corecte și de calitate, situația se îmbunătățește considerabil.

    https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

    Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
    Va rugam sa le schimbati din User Settings.

    Comment


    • #3
      Nu cred ca asta e motivul. Comparativ cu o Kona a unui prieten, sistemul este slab. Kona nu a dat rateu pe acelasi traseu. Daca ai vazut rewiev-ul lui Bucnici in 2016 din Barcelona la lansarea e-class 213 in timp ce o conducea pe pilot-ul automat si la el parasea banda. Am zis ca na, e prima versiune si mai are "scapari". Dar acum in 2021 sa faca lafel ... cam trist. Cum de nu au corectata acest aspect cei de la Mercedes??? Hardware-ul e ok pe ele.. doua camere, radar si senzori. nu are nevoie de mai mult... soft.. e naspa. Trist. mai ales ca este un pachet platit cu care mercedes se lauda ca e ceva.. maxim.. Dar nu tot tipul )) pe Lexus merge iara, impecabil..

      Comment


      • #4
        Nu vreau sa pornesc polemici, ma refer strict la masina care o detin si la zona unde locuiesc si conduc zilnic. La mine functioneaza totul fara probleme si iti spun sincer ca nu am observat sa faca ceva de genul descrierii de mai sus. Folosesc destul de des Distronicul mai ales pentru limitele de viteze avand in vedere ca reduce singura viteza cand apare o noua limita de viteza sau cand intru in localitate. Singurul lucru care "imi displace" e ca dupa ce se termina acea sectiune de drum limitata nu revine la setarea initiala.
        Das Beste oder Nichts !!!

        Comment


        • #5
          Ok. ce mercedes este? din ce an? poate trebuie ceva update la soft si se rezolva. M-am programat la reprezentanta.

          Comment


          • #6
            Originally posted by OctavianLungu View Post
            Ok. ce mercedes este? din ce an? poate trebuie ceva update la soft si se rezolva. M-am programat la reprezentanta.
            Al meu e un W213 E350e hybrid 2018.
            Das Beste oder Nichts !!!

            Comment


            • #7
              Și eu am condus special pt teste, e de departe cel mai tare sistem, depășește cu mult Tesla... fără nici o glumă.

              Mărcile ieftine, dau doar impresia, nu au nimic în comun cu ce face MB.

              ​​​​​​Pentru Lane Assyst, poate dai semnal și de asta te lasă ( normal ), iar la Distronic poate atingi vre'o pedală și iar e normal să îți lase control.

              Sau poate ai vreo roată strâmbă și sistemul crede că tragi de volan...

              Clar, vorbesc despre drumuri corecte.

              Pe o ploaie torențială, fara pic de vizibilitate, m'a dus slalom printre tiruri, ( Franța, vreme și drumuri nasoale).

              Într-o țară cu soare și cu autostrăzi mai frumoase decât în Germania, te asigur că merge complet autonom de trei, patru ori mai mult decât orice reclamă sau marcă de pe planetă ( probat luni de zile personal), mai ales cu toate update-urile software la zi.
              Last edited by cl600; 04-24-2021, 00:10 AM.
              http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


              www.mbretrofit.ro

              Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

              Comment


              • #8
                Mda. Ce am constatat... pe autostradă distronic plus funcționează. Te tot obliga sa pui mana pe volan și nu pot sa spun dacă e capabil 100% sa conducă autonom pe distanta lungă. Ce e puțin ciudat, dar nu din cauza mașinii este ca dacă activezi pilotul automat, citește semnele de viteza și dacă Dorel care a făcut reparații pe autostradă a uitat sa ia semnul de limitare de viteză.. de ex 60 km/h.. masina va frana pana la 60 și o va tine așa.. Problema apare când nu activezi distronicul. Dacă ai mașini oprite în față.. la semafor de exemplu masina nu se oprește în situație de urgentă.. uneori frânează dar nu suficient alteori te atenționează în bord și sonor dar nu se oprește sau nici nu te atenționează și nici nu se oprește. Ei se lăudau ca inclusiv la pieton , dacă îți sare în față și tu nu reacționezi va frâna sa evite accidentul. Iar asta ar fi, după părerea mea cea mai importanta funcție de securitate care ar trebui sa funcționeze fără nici o greșeală în ori ce condiție.. bine.. dacă un pieton sare în fata la un metru și tu ai viteză.. nu poți sa ai pretenții sa nu se întâmple nimic. Lane assist... în momentul când treci marcajul intrerupt al drumului volanul vibrează de trei ori sa te atenționeze.. uneori funcționează, alteori nu. Dacă treci linia continua ar trebui sa frâneze cu rotile opuse și sa te tragă în banda ta sa nu ieși pe contra sens.. uneori merge uneori nu.. și nu e o problema de marcaj. Am testat și pe marcaje proaspăt făcut... Dacă numai eu am aceste probleme e clar ca e ceva la mine pe sisteme.

                Comment


                • #9
                  Partea cu limita de viteze, e normal sa faca asa ceva din moment ce vede indicatorul cu 60 km/h de exemplu. Mie ce nu imi place e cand vede ca s-a ridicat restrictia si nu seteaza din nou limitatorul la cat a fost anterior. Partea cu franatul ... daca tu atingi cat de putin pedala de frana ea te lasa pe tine sa franezi asa ca nu v-a frana. Lane assist ... daca treci marcajul si NU semnalizezi atunci iti da de stire ca ai calcat linia prin vibratii in volan (asta daca linia e discontinua). Partea cu linia continua la mine functioneaza fara probleme si chiar ma enerveaza cateodata, avand in vedere ca uneori o mai "pisc" cu buna stiinta si imi trage cate o frana de ii pomenesc toti sfintii
                  Das Beste oder Nichts !!!

                  Comment


                  • #10
                    Salut, am un w212 din 2015 cu dystronic plus si camera din parbriz necalibrata, asa ca doar tine viteza, reduce si franeaza la obstacole (se descurca onorabil), dar nu tine banda si nu vede semne de circulatie.
                    Intrebare: daca o calibrez si functioneaza 100% pot dezactiva limitarile de ziteza, sau va frana la fiecare semn de limitatre atunci cand este activ distronic-ul?

                    Comment


                    • #11
                      Limitările de viteză, la modelul tau, sunt doar informative. Distronic nu ține cont de ele.
                      http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                      www.mbretrofit.ro

                      Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by cl600 View Post
                        Și eu am condus special pt teste, e de departe cel mai tare sistem, depășește cu mult Tesla... fără nici o glumă.


                        Într-o țară cu soare și cu autostrăzi mai frumoase decât în Germania, te asigur că merge complet autonom de trei, patru ori mai mult decât orice reclamă sau marcă de pe planetă ( probat luni de zile personal), mai ales cu toate update-urile software la zi.
                        Si nu cere sa pui mana pe volan? Poate fi dezactivata cerinta asta?

                        Comment

                        Working...
                        X
                        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF