Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Senzor oxigen

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Senzor oxigen

    Salutare! Am aprins check engine. Pe star îmi da ca senzor1, bank one funcționează cu intermitente. Masina merge normal, parca doar consumul a mai crescut puțin. Îmi poate spune și mie cineva unde e locația acestui senzor. Inițial am schimbat sonda lambda... Dar după resetare se aprinde din nou check engine.

  • #2
    Salut. Nu cumva pe tester iti da NOx Sensor 1 Bank 1? Ala e cu totul altceva fata de Sonda Lambda. Am si eu o eroare pe el si nu reusesc sa-i dau de cap. Pe STAR apare senzorul ca fiind activ...

    Comment


    • #3
      Da. Exact asa îmi arata pe tester. Am inteles ca ar trebui schimbat și senzorul de după catalizator. Totuși nu as vrea sa schimb degeaba.

      Comment


      • #4
        Originally posted by vsnmerc View Post
        Da. Exact asa îmi arata pe tester. Am inteles ca ar trebui schimbat și senzorul de după catalizator. Totuși nu as vrea sa schimb degeaba.
        Dacă e vorba de senzorii NOx, unul înainte și unul după catalizator, nu îți recomand sa ii schimbi deocamdată, cel puțin pana nu descoperi adevărata problema. Ai șanse mari sa-i schimbi degeaba și nu-s deloc ieftini, undeva la 2500-3000 de lei bucata. Eu din câte am înțeles, cele mai multe erori pe senzorii NOx au cu totul alte cauze.Desful de rar se întâmpla sa fie duși senzorii. De altfel, dacă te uiți puțin pe OLX, ai sa vezi câțiva senzori NOx de vânzare proveniți din “diagnoze eronate”, cauza fiind cu totul din alta parte. Am vorbit cu un băiat care a schimbat senzor NOx 1 Bank 1 iar la câteva zeci de km “check Engine” i-a reapărut. A fost cu mașina la reprezentanta și se pare ca avea probleme cu EGR-ul - Senzorul NOx măsoară Oxizii de azot.

        In momentul de fata am și eu doua erori pe senzorul NOx - P220000 și P220400 - una dintre ele fiind “electrical fault”. Poate am noroc sa fie vreun fir intrerupt sau ceva, nu am reușit nici pana in ziua de astăzi sa ajung la service sa văd.


        EDIT: Câți km are mașina ta și ce mașina este? Ai vreun alt “simptom”? Oscilează acul la relantii, îți da fum, îți consuma mai mult carburant? Mașina trage ca înainte?
        Last edited by AlexConstantin; 02-25-2020, 00:18 AM.

        Comment


        • #5
          Salut. Masina merge perfect, nu da fum deloc, pe tester totul funcționează perfect , totul în limite normale. Masina are 330k. W212 face-lift 2016 motor 2.2.

          Comment


          • #6
            esti constient ca nox e una, fumu e alta, nu ?

            Comment


            • #7
              M-a întrebat dacă da fum și am răspuns. Cine a zis ca nox e fumul???

              Comment


              • #8
                Originally posted by vsnmerc View Post
                Salut. Masina merge perfect, nu da fum deloc, pe tester totul funcționează perfect , totul în limite normale. Masina are 330k. W212 face-lift 2016 motor 2.2.
                La fel si la mine, absolut niciun simptom, masina merge ceas. Sper sa-mi fac timp si sa ajung sa vad ce are. Tare curios sunt.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Sharky View Post
                  esti constient ca nox e una, fumu e alta, nu ?
                  Categoric. Insa, deseori cand un senzor NOx e dus masina tinde sa dea cu fum.

                  Comment


                  • #10
                    Sa îmi spui și mie dacă rezolvi problema te rog.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by vsnmerc View Post
                      Sa îmi spui și mie dacă rezolvi problema te rog.
                      Săptămâna viitoare pe final cred ca ajung sa văd ce și cum și te anunț. Tine-ma la curent și tu dacă afli ceva

                      Comment


                      • #12
                        Vreo veste?

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by vsnmerc View Post
                          Vreo veste?
                          Salut! Am incercat sa-ti dau mesaj privat ca sa nu facem spam aici, dar nu a mers. Cred ca le-ai dezactivat sau ceva.
                          N-am reusit saptamana trecuta sa ajung cu masina in service, dar maine la 10:30 sunt programat pentru o ultima diagnoza inainte sa schimb senzorul. Daca nu descopar nimic, nu am decat sa-l schimb, cu toate ca s-ar putea sa-l schimb degeaba .Am vorbit cu baiatul la care merg sa imi faca o diagnoza ca la carte, sa-mi dea o recalibrare a senzorului si dupa sa urcam masina pe rampa sa verificam fizic senzorul si sa-i curat capatul ala de depuneri. Te anunt maine ce rezolv, daca rezolv.

                          Comment


                          • #14
                            Salut. Nu știu de ce nu merge sa trimiți mesaje. Nu faci spam pe postarea aia pentru ca eu am deschis-o. Eu nu am reușit sa fac nimic. Ce-i drept nu circul cu ea zi de zi. Este a doua masina. Te rog mult dacă reușești sa-i dai de cap sa îmi zici și mie. De asemenea ți-aș fi recunoscător dacă îmi ici și mie codul senzorului sau îmi pui și mie o poza cu el și locația exacta. Dacă vrei poți sa îmi trimiți și pe WhatsApp. 0722466291 Cristi. Mulțumesc și succes!

                            Comment


                            • #15
                              Ati descoperit/remediat problemele?

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF