Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cat ulei intra intra la cutia automata?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cat ulei intra intra la cutia automata?

    Va salut
    Vreau sa reinprospatez uleiul din cutia automata de la un mercede E270 cdi W211.
    Cat ulei se elimina prin golirea baii cutiei? Nu vreau sa fac spalare..Am mai schimbat acum 2 ani, dar nu mai stiu cat am pus... 4 sau 5 litri.
    Multumes.

  • #2
    Bună ziua!
    Este un lucru bun că vreți să schimbați uleiul cutiei de viteze, dar ați început greșit. De accea vă recomand să mergeți la un profesionist. Conform datelor tehnice, cutia 722.6xx 5/1 folosește 8L ulei gesamt (n.r. total), cu o mențiune pe care eu nu o înțeleg: "Nur bei erstem Wechsel (n.r. numai la primul schimb.)"
    În concluzie, faceți bine și mergeți la un mecanic priceput. În lipsa cunoștințelor tehnice, operațiunea este o joacă periculoasă.
    Numai bine!

    Comment


    • #3
      Cel mai bine cumparati joja si completati pana la nivel max la cald. De principiu, daca se goleste si convertoru de cuplu (cele cu surub) aveti nevoie de~ 7.8l de ulei cu norma 236.14 iar recomandarea generala este pe original.
      Cautati topicul cutii automate si veti avea totate informatiile acolo.

      Comment


      • #4
        Multumesc pentru sfaturi, dar nu este raspundul cerut. Eu intreb strict cat ulei intra in cutie dupa ce golesc baia..... ca mai mult nu poti sa scoti prin demontarea ei. Intrebarea are un singur scop: La 70..80 lei/lit nu vreau sa cumpar mai mult ulei decat trebuie.
        Deci nu intreb de tipul de ulei si nici nu desfac convertizorul.
        Acum sa povestesc despre ce voi face.
        Acum 4 ani am avut probleme mari la cutie. Nu se accelera masina desi motorul se tura. Aveam 150.000km cu masina si nu schimbasem uleiul la cutie niciodata. Am fost la reprezentanta, unde mecanicii au demontat-o si au spus ca e dus convertizorul. Am inceput sa caut unde se repara utii. Intre timp am dat de un mecanic bun care a zis sa spalam cutia. Asta am facut cu 12 lit. de ulei si surpriza, cutia si-a revenit. De atunci la 2 ani ( adica acum ar fi a doua oara) schimb numai uleiul din baie ( 4 sau 5 lt) Nu mai tin minte exact daca 4 sau 5 ... de asta am pus intrebarea.
        Evident ulei original mercedes, acelasi cu care am spalat cutia si acelasi cu care acum doi ani am facut schimbul.

        Apropo, am si joje dar nu stiu care e nivelul care trebuie pentru ca partea de masura este lunga si are multe semne (cifre) pe ea.
        Pana acum sa mers pe ideia : scot x litri... bag x litri.
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 2 photos.

        Comment


        • #5
          Deci, uleiul costa 50 de lei litru pe site-ul revizie mercedes...cred ca si pe epiesa.
          Dai jos baia, schimbi filtrul, pui la loc.
          adaugi 3 litri sau cat e nevoie dupa care bagi joja, iar nivelul trebuie sa fie la primul marcaj adica 20 de grade, intre cele doua liniute. Pornesti masina si mergi cu ea cateva minute une astfel incat temp cutiei sa fie cea normala de lucru.
          Bagi din nou joja si nivelul trebuie sa fie la marcajul de sus, adica 80 de grade intre cele doua liniute, de preferat la ultima liniuta de max. Daca e sub mai adaugi ulei aprox 100ml si verfici la cat a ajuns.
          Cel mai bine cumperi 5 l si in cel mai rau caz iti ramane un litru nedesfacut pentru urmatorul schimb.

          In ceea ce priveste convertorul, nu dai nimic jos, doar rotesti de motor si privesti prin gura de vizitare dintre cutie si motor, ar trebui sa aiba doua dopuri drrptunghiulare de cauciuc. Daca vezi un surub pe convertor, e de bine, pentru ca daca il scoti poti sa golesti si uleiul din convertor si sa faci schimbul complet de ulei pentru cutie.

          Comment


          • #6
            ambra0

            Vezi că este o aplicație în Apple/Google Store, TechApp.
            Aplicația conține o grămadă de informații utile pentru majoritatea modelelor MB, doar să-ți alegi cu grijă modelul.
            Ca idee, vezi screenshot-urile de mai jos.
            Attached Files
            Regulament general Club Mercedes.

            Comment


            • #7
              Originally posted by ROV View Post
              .........
              Ok, mersi mult. Cumpar 4 lit. ca mai am de acum 2 ani inca un litru de la reviziemercedes.ro

              Originally posted by Florin_WES
              ......este o aplicație în Apple/Google Store, TechApp....
              Multumesc. Am gasit aplicatia si o sa o instalez pe telefon.

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF