Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Multi Purpose Camera 2079014100 necalibrata pe W212 cu distronic din 2015

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Multi Purpose Camera 2079014100 necalibrata pe W212 cu distronic din 2015

    Tocmai am achizitionat un W212 din germania si are o mica problema, in sensul ca nu functioneaza traffic sign assist, lane departure assist si park assist.

    Acolo am mers cu vanzatorul la 2 service-uri care vedeau erorile: U1441FA, U1442FD, U144100, U1441E4, U1441EA, U1440EB, U1440EA, U1442EC. pe care le stregeau si reapareau (asta mi-a tradus vanzatorul)

    Apoi am mers la reprezentanta mercedes unde au spus ca trebuie calibrata camera de trafic si au bagat-o in service pentru 30 minute (intelesesem ca iese in rafic si nu am vazut ca au intrat in hala mare). Dupa aceasta operatiune masina nu mai avea erori in bord,a inceput sa recunoasca semnele de circulatie si mi-a aratat vanzatorul ca mentine distanta la masina din fata (probabil o mentinea si inainte, dar condusesem eu si nu stiam sa folosesc distronic-ul iar bordul era in germana). Astea au mers pana l-am pus sa scoata cheia din contact, iar la repornire au aparut erorile mentiunate la inceput.

    Vanzatorul mi-a tradus ca este posibil sa fie defecta camera de trafic (300 euro noua dar nu este pe stoc) dar este nevoie de mai mult timp pentru verificari, insa inchidea la serviciul de inmatriculari si trebuia sa fiu acasa in 24 ore, asa ca am luat-o asa.

    Acasa am fost la cineva cu tester multimarca si mi-a gasit eroarea: "The calibration of the control unit has been lost or was not carried out" Am gasit pe net "Tinta" pentru calibrare si conditiile necesare, insa testerul lui nu are acces la meniul "adaptation"

    Banuiesc ca au facut adaptarea in reprezentanta, dar cumva s-a pierdut in cele 5 secunde cat a luat contactul (sau confirmase din volan erorile si nu le vedeam in bord pentru ca asta pot face si acum, iar distronic-ul functioneaza daca il pornesc eu din maneta.)

    WDD2122111B262239

    A mai intalnit cineva problema?
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.
    Last edited by mdaa2k; 06-24-2019, 17:32 PM.

  • #2
    Eu zic sa nu te mai joci cu diagnoze aiurea, camera e mult mai scumpă decât 300€ noua. De preferat, verificări așa cum au zis cei din reprezentanță, gen poziție sau ceva ce obstrucționează imaginea, cablajele, încălzirea din parbriz pt ea.etc.



    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


    www.mbretrofit.ro

    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

    Comment


    • #3
      Am verificat parbrizul sa nu fie murdar in zona camerelor, cablajul as nu fie deteriorat. Nu am parbriz incalzit.
      Camera este alimentata pentru ca este calda si raspunde la diagnoza.
      Tot la o calibrare ma gandesc ca trebuie as ajung, dar momentan ma refac financiar in urma achizitiei.
      A mai trecut cineva prin aceasta procedura, imi poate spune un cost estimativ?

      Comment


      • #4
        Are încălzire, in dreptul camerei.

        In ce modul ai eroarea cu lipsa calibrării? Mai sus in foto cu MPC, spare un "OK".
        http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


        www.mbretrofit.ro

        Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

        Comment


        • #5
          Salut, ma bag si eu ca opinia publica. Calibrarea se face relativ usor, e treaba de 10 minute cu conditia ca hardware-ul sa fie in regula si bineinteles sa ai un multiplexor STAR, daca imi aduc bine aminte ai toate detaliile in Xentry. Dupa cum zicea si colegul cl600 camera noua e mult mai mult de 300 tzechini europeni; o gasesti la mana a doua pe *bay la preturi intre 200-250. Daca ai nevoie de "mira", "tinta" sau cum vrei sa-i spui ti-o pot trimite pe mail. Succes!

          Comment


          • #6
            cl600 Nu am reusit sa mai ajung la tipul cu tester, dar l-am sunat si eroarea "The calibration of the control unit has been lost or was not carried out" este pe modulul "Multi Purpose Camera".
            Este vazuta de masina, dar nu functioneaza pana cand nu i se face calibrarea.

            Exista ceva baterie prin masina care tine memoria cu aceste setari/calibrari? Macar sa o schimb ca sa nu merg la calibrare degeaba.

            Comment


            • #7
              Nu, nu are baterie. Calibrarea camerei ramane memorata intr-un alt modul din masina. Revino cu diagnoza completa si iti spun ce e de facut.
              http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


              www.mbretrofit.ro

              Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

              Comment


              • #8
                Buna, mai exista vreun update pe acest subiect? Si eu as avea nevoie de o calibrare la e class, daca ma poate ajuta va rog cineva, sau ce imi trebuie sa pot face singur in caz ca este posibil, sau in Bucuresti de preferat Militari. Multumesc

                Comment


                • #9
                  Eu inca nu am calibrat-o (nu am mers la nimeni).

                  cl600 ne programezi si pe noi la cate o calibrare?
                  Multumesc!

                  Comment


                  • #10
                    Sigur, poți contacta user-ul Popeye
                    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                    www.mbretrofit.ro

                    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                    Comment


                    • #11
                      Ok.multumesc

                      Comment


                      • #12
                        Salut din nou, problema cu calibrarea a fost rezolvata insa au aparut alte probleme current and stored care dupa cateva zile dispareau. Acum insa nu mai dispar singure si nu stiu cum sa le rezolv. erorile sunt cele atasate.:
                        Multifunction camera (A40/11) DTC B23A813 The output for window heating has a malfunction. There is an open circuit
                        b229b04 the multifunction camera has a malfunction. there is an internal fault.
                        Din cauza acestor erori in bord apare eroarea traficsign assist inoperative and presafe function limited. highbeam assist de asemenea nu functioneaza intrucat tot ce este legat de camera nu merge.

                        Comment


                        • #13
                          Poze cu erorile
                          Multifunction camera (A40/13) DTC B23A813 The output for window heating has a malfunction. There is an open circuit
                          b229b04 the multifunction camera has a malfunction. there is an internal fault.
                          You do not have permission to view this gallery.
                          This gallery has 2 photos.

                          Comment


                          • #14
                            Stiti cumva unde este conector-ul rezistentei de la parbriz si ce rezistenta ar trebui s aibe? vreau sa verific. (asta iarna gaseam si eu eroarea asta, insa de cand s-a incalzit afara, nu mai apare.

                            Comment


                            • #15
                              Am gasit conectorul si masor 11.4 Ohmi valoarea rezistentei (am doua camere in parbriz).
                              Cand activez din tester incalzirea, imi apare tensiune pe capetele rezistentei.
                              Banuiesc ca valoarea citita de ECU nu se incadreaza in range-ul corect. (probabil parbrizul este aftermarket, ca nu are sigla de mercedes pe el cum au restul gamurilor)

                              Ce valoare ar trebui sa aibe aceasta rezistenta?

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF