Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mesaj de defect la w211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mesaj de defect la w211

    imi apare un mesaj pe display: "service brake. visit workshop". am schimbat toate placutele de frina, inclusiv senzorii. lichidul de frina este ok, frinele functioneaza ok, dar ma deranjeaza mesajul. am fost la reprezentanta sa-mi fac test, dar.......abia la anul au liber. stie cineva ce inseamna mesajul si unde pot sa verific defectul? sau, stie cineva cum se sterge? masina este w211 e 220 cdi.este cineva cu vreun tester in cluj in afara de ingimfatii de la mercedes?

  • #2
    mesaj frane

    Salut! Daca nu ma insel, dupa ce faci vreo o operatie de service, in cazul tau schimbat placute frana/senzori, trebuie resetat mesajul din calculator.
    E ca si la schimbul de ulei, filtre, etc. Dupa efectuarea acestor schimburi trebuie resetat mesajul de avertizare cu service in...xxxx km. Si daca-mi aduc bine aminte de la W211 al meu, resetarea se face din bord.
    Numai bine!

    Comment


    • #3
      exista o scula ce reseteaza la multe masini MB,o alta initiativa a forumului ar fi sa aiba in posesie asa ceva,costa pina in suta de euri...

      Comment


      • #4
        Mie toate astea mai noi mi le-au reseteat din bord "nepriceputi de arabi", fara nici o scula, da credema cu nu m-am uitat la ei exact in ce ordine apasau pe butoane. E ceva cu pus si luat contactul in timp ce apesi pe butoanele de la ceasurile din bord.
        Last edited by orca; 12-13-2007, 20:58 PM.
        .. ________ ..
        o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
        (Oo\==/oO)
        ..U...............U.
        Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
        http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

        Comment


        • #5
          Una e intervalul e service si alta sunt defectele memorate.
          E banal sa resetezi intervalul de service.

          Originally posted by cosminsaviuc View Post
          imi apare un mesaj pe display: "service brake. visit workshop". am schimbat toate placutele de frina, inclusiv senzorii. lichidul de frina este ok, frinele functioneaza ok, dar ma deranjeaza mesajul. am fost la reprezentanta sa-mi fac test, dar.......abia la anul au liber. stie cineva ce inseamna mesajul si unde pot sa verific defectul? sau, stie cineva cum se sterge? masina este w211 e 220 cdi.este cineva cu vreun tester in cluj in afara de ingimfatii de la mercedes?
          Asa face chiar daca n-ai avea senzori.. ramane memorat si trebuie sters cu o interfata.
          Last edited by Danny_bb; 12-13-2007, 22:30 PM.

          Comment


          • #6
            Trebuie interfata , imi pare rau ca nu esti din bucuresti ca te ajutam eu cu interfata si stergerea de coduri de eroare.Eu la un BMW care nu vroia in ruptul capului sa uite eroarea i-am scos borna 30 minute si s-a sters. merita sa incerci acelasi lucru si tu cu conditia ca dupa ce pui borna si ponesti motorul sa nu o accelerezi deloc pana nu ajunge la temperatura optima motorul.(cca 10 min)
            Tine-ma la curent ca sant chiar curios daca merge si la w210
            All The Best
            Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

            Comment


            • #7
              La W210 merge sigur, ca am patit eu, dar omul are W211
              La W210 eu am avut aprinse 4 defecte: MOTORLUFTER, EL.-STAB.-PROGRAM, BREMSASSISTENT, EL.-POWER-CONTROL, si fara sa stiu ca am norocul sa le sterg, am schimbat bateria, dupa care am vazut ca m-am scapat de ele. Defapt toate s-au aprins cred ca din cauza Bateriai slabe, ca dupa ce am schimbat bateria nu au mai reaparut.
              Last edited by orca; 12-14-2007, 00:45 AM.
              .. ________ ..
              o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
              (Oo\==/oO)
              ..U...............U.
              Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
              http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

              Comment


              • #8
                am incercat din bord, dar nu se reseteaza. o sa incerc si cu bateria, dar din pacate nu prea am timp. o sa probez cind o sa pot sa ma lipsesc de masina o ora.multumesc mult oricum de sfaturi.

                Comment


                • #9
                  DA, cosmine, stiu exact care e problema ta (pt. ca o am si eu:
                  MAsina are un sitem de franare ff inteligent care se numeste SBC - Sensotronic Brake Control, este un fel de pompa electrica care baga presiune la fiecare roata independent pana la limita aderentei pe fiecare roata, tin sa preciz ca masina ta nu mai are ABS, pt. ca acest SBC e cu mult superior ABS-ului, SBC-ul , echipeaza pana cand si modele de varf ale celor de la Mercedes, ex: MClaren SLR..
                  Si asa cum spuneam acest SBC , e un motoras mic situat in partea atanga a motorului....il auzi mai tot timpul cand apesi pedala de frana....iar daca w211-ul tau are ceva vechime , rodaj, acest SBC devine o consumabila, el este garantat un anumit nr. de kilometrii, resp. ani s.a.....intr-un cuvant trebuie sa il schimbi, iar pretul la repr. nu e deloc ieftin , undeva la 800-900 de euro, dar poti sa aranjezi cu ei niste smecherii....ca stii ca faimosul w211 a avut probleme serioase la acc sis. inca din fabrica, cand au fost rechemate la service, sa le fie schimbat SBC-ul pe gratis....
                  Operatia asta trebuie sa o fac si eu sapt. asta, iar baietii de la Firma mi-au spus ca voi platii numai manopera...
                  Iti recomandat sa il schimbi cat de urgent...pt. ca urmatorul afis pe bord va reprezenta un Adevarat DANGER atat pt. tine, cat si pt. ceilalti:
                  Reduced braking effect (Efect frânare redus)
                  Visit workshop! (Vizitaþi atelierul de service!)

                  Experimentat pe pielea mea....masina va frana mult mult mai greu...
                  MB W211 E 270 CDI 210Cp 480Nm BT 89SPP

                  Comment


                  • #10
                    Intradevar au fost ceva probleme cu sistemul asta insa in cazul lui cosmin cred ca este nevoie doar de o banala resetare

                    Comment


                    • #11
                      De dragul buzunarului lui Cosmin sper si eu sa fie vorba doar de o resetare. Asa stiam si eu ca dupa efectuarea unei operatii de schimbare a senzorilor/ placutelor de frana trebuie efectuata o resetare a computerului.
                      Sunt curios ce are masina ta Cosmin!
                      Sa ne spui si noua cum s-a rezolvat...
                      DON'T DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY !!!

                      Comment


                      • #12
                        apropo, ca tot veni vorba de resetari ....voi cum le faceti ??? scoateti borna negativa de la baterie si o puneti inapoi dupa cateva min.?? sau exista si alte cai...? (m-ar interesa o resetare la ecu, ca nu imi place cum se comporta motorul...)
                        MB W211 E 270 CDI 210Cp 480Nm BT 89SPP

                        Comment


                        • #13
                          La unele masini merge in felul asta.. pentru ca ecu se adapteaza intr-un fel stilului de condus.. La masina ta nu stiu daca merge

                          Comment


                          • #14
                            cind te referi la " smecherii", te referi la spaga sau la faptul ca ei ar putea schimba gratuit SBC-ul sub pretextul defectului de conceptie?

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by cosminsaviuc View Post
                              cind te referi la " smecherii", te referi la spaga sau la faptul ca ei ar putea schimba gratuit SBC-ul sub pretextul defectului de conceptie?
                              Exact, la partea a II-a a raspunsului tau ma refeream...ei au primit oridin prin '03-'04 ca la toti posesorii de E-klasuri care se plang ca au probleme cu acest sistem de franare, sa le fie schimbat fara plata acestuia, dar problema e ca nush pana cand ...au trecut deja 5-6 ani de la aparitia lui w211, si nu prea mai merge de acum in colo....plus ca eu ma voi afla la a 2-a schimbare a SBc-ului, prima data l-a schiimbat neamtul in De prin '04

                              Originally posted by pharaonu75 View Post
                              De dragul buzunarului lui Cosmin sper si eu sa fie vorba doar de o resetare. Asa stiam si eu ca dupa efectuarea unei operatii de schimbare a senzorilor/ placutelor de frana trebuie efectuata o resetare a computerului.
                              Sunt curios ce are masina ta Cosmin!
                              Sa ne spui si noua cum s-a rezolvat...
                              Intradevar cu resetarea, poate la alte "stelute"....dar la mine, se reseteaza automat la cateva pedale de frana "seriose" si dupa 2-3 repornri a masinii, si eroarea dipsare automat.
                              Last edited by Danny_bb; 01-03-2008, 22:45 PM.
                              MB W211 E 270 CDI 210Cp 480Nm BT 89SPP

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF