Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Distributie MB W211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Distributie MB W211

Salutare tuturor si bine v-am gasit. Sunt nou pe forum si proaspat posesor de MB E class (W211) si as dori un raspuns profesionist la o intrebare care ma intriga de ceva vreme. O intrebare pentru cine se pricepe cu adevarat. Nu prea ma pricep la motoare dar stiam ca mercedes are distributia pe lant la axul cu came, deci in principiu nu am ce curele sa schimb la distributie. Poate cineva sa confirme sau sa infirme acest lucru?
    De asemeni as dori sa stiu ce este obligatoriu de schimbat dupa ce iei masina, chiar daca cartea service arata ca totul e ok?

Toate Mercedesurile au distributia pe lant intradevar,deci nimic de schimbat la acest capitol,dar ai putea schimba in primul rand uleiul motor+filtru de ulei si ar fi indicat sa bagi uleiul precedent ca asa-i place motorului,filtru de aer, filtru de motorina(precis e diesel masina),filtru de polen,filtru de particule(cred ca W 211 are asa ceva daca nu ma insel),poti sa te uiti la cureaua de la alternator sa nu fie coapta+role daca e cazul si in mare cam astea ar fi.Sa ai parte de ea si km multi fara reparatii!!!

Comment

Originally posted by paul1983 View Post
      Toate Mercedesurile au distributia pe lant intradevar,deci nimic de schimbat la acest capitol,dar ai putea schimba in primul rand uleiul motor+filtru de ulei si ar fi indicat sa bagi uleiul precedent ca asa-i place motorului,filtru de aer, filtru de motorina(precis e diesel masina),filtru de polen,filtru de particule(cred ca W 211 are asa ceva daca nu ma insel),poti sa te uiti la cureaua de la alternator sa nu fie coapta+role daca e cazul si in mare cam astea ar fi.Sa ai parte de ea si km multi fara reparatii!!!
      Nu toate au distributie pe lant.
      Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

Comment

Originally posted by popeye_pmm View Post
        Nu toate au distributie pe lant.
        Intr-adevar, nu toate au distributie pe lant dar motoarele de pe E class, cele de 2148 cm3 au lant pe axul cu came. Asa am auzit si eu de la un mecanic.
        Oricum, ii multumesc lui Paul pentru sfaturi si urez la toata lumea 1.000.000 de km fara incidente

Comment

Dar care nu au distributia pe lant?

Comment

W211 are pe lantz,totusi "distributia"se face la 100.000 km prima data apoi din 60 in 60mii
            se schimba o curea de vreo 8sute de mii,rola intinzatoare si pompa de apa cam 5 mil amandoua ,schimb ulei cu filtru,resetat calculator 8mil. la Bosch (+uleiul cumparat de mine)

Acelasi service costa la autoklass in jurul a 30 mil cu verificarile si vrajelile lor
            Last edited by b61sop; 10-12-2009, 18:16 PM.
            2007 MB W211-220cdi

Comment

Uite asa mai invatam si noi cate ceva pentru ca nici eu nu stiu care e pe curea,credeam ca sunt toate pe lant,dar se pare ca nu.

Comment

Am postat pentru a afla parerea unui profesionist, a unui mecanic de meserie eventual un mecanic de la mercedes. Se pare ca nu prea sunt membri cu aceste calitati in club. Oricum, nu inchid Thread-ul mai astept inca parerea unui profesionist. Care-i treaba cu distributia asta.

Comment

Assyst

Originally posted by babanu_ralu View Post
                  Am postat pentru a afla parerea unui profesionist, a unui mecanic de meserie eventual un mecanic de la mercedes. Se pare ca nu prea sunt membri cu aceste calitati in club. Oricum, nu inchid Thread-ul mai astept inca parerea unui profesionist. Care-i treaba cu distributia asta.
                  W211 are functia Assyst si chiar AssystPlus. Aceasta este programata sa ofere informatii utile functie nu numai de nr de km sau de varsta masinii, cat si de modul de exploatare a masinii si de reviziile facute sau nu. Mai mult, chiar daca nu se stie daca au fost respectate indicatiile Assyst (daca operatiile confirmate din istoria Assyst se regasesc sau nu in cartea service), atunci chiar si pe acest forum, nu numai la reprezentanta, poti primii indicatii privind procedurile recomandate de MB numai in cazul in care postezi date despre masina. Acelasi lucru e valabil si la reprezentanta.
                  http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34

www.mbretrofit.ro

Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

Comment

Originally posted by cl600 View Post
                    W211 are functia Assyst si chiar AssystPlus. Aceasta este programata sa ofere informatii utile functie nu numai de nr de km sau de varsta masinii, cat si de modul de exploatare a masinii si de reviziile facute sau nu. Mai mult, chiar daca nu se stie daca au fost respectate indicatiile Assyst (daca operatiile confirmate din istoria Assyst se regasesc sau nu in cartea service), atunci chiar si pe acest forum, nu numai la reprezentanta, poti primii indicatii privind procedurile recomandate de MB numai in cazul in care postezi date despre masina. Acelasi lucru e valabil si la reprezentanta.
                    Masina este din 2006, 204.000 km, am schimbat consumabilele la SFTEX reprezentanta MB la Galati. Eu am luat-o prin licitatie online de pe un site care vinde masini de la leasing. Mi-a fost livrata acasa dar inca nu mi-a ajuns cartea service de la fostul proprietar. Ce date despre masina trebuie sa postez ca nu stiu ce as mai putea spune despre ea?

Comment

Masina este din 2006, 204.000 km, am schimbat consumabilele la SFTEX reprezentanta MB la Galati. Eu am luat-o prin licitatie online de pe un site care vinde masini de la leasing. Mi-a fost livrata acasa dar inca nu mi-a ajuns cartea service de la fostul proprietar. Ce date despre masina trebuie sa postez ca nu stiu ce as mai putea spune despre ea?

Motorizarea de exemplu...Ar fi si asta o informatie utila, eventual tipul cutiei de viteze...
                      1988 Mercedes-Benz 300E 4matic

Comment

Intretinere

In Manualul de Utilizare gasesti procedura pentru a naviga in setarea Assyt. Acolo gasesti istoria operationilor service ce au fost confirmate.
                        Compari cu ce operatiuni sunt trecute in Cartea de Service si vezi ce a ramas de facut.
                        Programul WIS de la MB are deasemenea un buton Assyt, unde trebuie sa completez toate datele masinii, model, motor, cutie, optionale, etc, sau doar VIN si voi putea sa iti spun ce operatii trebuia sa faci la km si varsta masinii.
                        http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34

www.mbretrofit.ro

Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

Comment

Originally posted by cl600 View Post
                          In Manualul de Utilizare gasesti procedura pentru a naviga in setarea Assyt. Acolo gasesti istoria operationilor service ce au fost confirmate.
                          Compari cu ce operatiuni sunt trecute in Cartea de Service si vezi ce a ramas de facut.
                          Programul WIS de la MB are deasemenea un buton Assyt, unde trebuie sa completez toate datele masinii, model, motor, cutie, optionale, etc, sau doar VIN si voi putea sa iti spun ce operatii trebuia sa faci la km si varsta masinii.
                          Multumesc anticipat pentru ajutor. Iata datele solicitate:
                          MB E 200 CDI
                          Prima inamtriculare 03.2006
                          VIN : WDB2110041A951689
                          Capacitate motor 2148cmc
                          Cutie manuala 6+1
                          Rulaj 204.000 km
                          Datele din cartea service nu le am ptr ca nu a venit inca.

Comment

Originally posted by paul1983 View Post
                            De ce toata lumea omite cutia de viteze? Iar cand a cazut incepem sa dam cu capul de pereti?

Eu stiam ca si filtrul de particule cam trebuie schimbat pe la 200.000km. El se mai regenereaza, dar la 200.000 e finalul vietii lui.

Comment

Distributia mercedes

Mercedes, alegerea inteleapta.
                              Masinile nr.1 in lume au distributia pe lant.
                              Si nu poate fi decit Mercedesul. Multi proprietari afla de destributie dupa 600.000km. Nici nu stiu pe unde vine.
                              De exemplu la Mercedes Vario distributia este pe viata, nu s-ar schimba decit dupa vreo 2.000.000km. Dar pina atunci motorul ar putea fi dat la casat din alte motive, nici decum din cauza distributiei.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF