Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Xenon

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Xenon

Salutare!

La un E220 din '99 la care am faruri normale ,daca vreau sa pun xenon trebuie sa schimb si farurile sau doar becurile de la far?

Teoretic nu, practic pot aparea ceva probleme in timp. Daca ai observat, cele dotate cu xenon din fabrica au si spalator de far. In timp farurile ochiosilor fara xenon se ingalbenesc si matuiesc usor, asta ar putea fi o problema, deoarece nu se mai difuzeaza lumina cum trebuie si ai sa ai surpriza ca vei vedea mai prost decat cu farurile actuale.

Comment

Salut , yo am pus pe ochiosul meu instalatie de xenon pe faza scurta si pe faza lunga si nu am nici o problema diferenta e enorma pe timp de noapte , cand mai dau si faza lunga parca poruncesc sa se faca ziua si intradevar in fata masini se face ziua . Ce sa faci inainte de a monta instalatia de xenon , daca ai farurile matuite cum le-am avut si yo sa te duci sa le dai un polish , nu trebuie sa schimbi farurile pt a monta o instalatie de xenon pe masina . Pe mine m-a costat pt ambele instalatii pt ca am pus doua faza lunga si faza scurta max 1000 ron cu tot cu montaj .
      E200-W210 Avantgarde 2.0K-16v 142Kw-193Cai 280Nm, RASTA MAN .

Comment

Si eu am montat pe faza scurta becuri xenon. Lumina e extra tare, le am montate de un an jumate si nu se vede nici o ingalbenire a oglinzii. Te sfatuiesc sa-ti montezi si tu.

Comment

Nu trebuie sa schimbi farurile ,iti vor fin inlocuite numai becurile si adaugate droserele (balastele) .Xenon-ul nu ingalbeneste farul ,mai ales la "ochios" ,eventual strica lupa farurilor "made in China" !
          Mercedes ... si alte masini ! "b" de la masini !
          Inmatriculari BULGARIA autoturisme max 163 cp in 7 ore ,LEGAL !
          ˙uɐɔ ı ǝsnɐɔǝq

Comment

Merita sa iti montezi si daca ai timp e si usor sa le montezi chiar tu

Comment

Originally posted by Mercedes-Benz View Post
              Nu trebuie sa schimbi farurile ,iti vor fin inlocuite numai becurile si adaugate droserele (balastele) .Xenon-ul nu ingalbeneste farul ,mai ales la "ochios" ,eventual strica lupa farurilor "made in China" !
              Sunt mai multe sanse sa strice lupa, sau oglinda, de la becuri normale, decat de la cele cu xenon. Becurile xenon au o lumina mult mai rece decat cele normale, astfel temperatura din interiorul farului fiind mai mica decat la becurile normale.

Comment

Salut!
                Multumesc de sfaturi!
                Conteaza marca sau nu are importanta!

Comment

Nu cred ca , conteaza marca. Ale mele sunt turcesti de 9000 K.

Comment

Originally posted by no problem View Post
                    Salut , yo am pus pe ochiosul meu instalatie de xenon pe faza scurta si pe faza lunga si nu am nici o problema diferenta e enorma pe timp de noapte , cand mai dau si faza lunga parca poruncesc sa se faca ziua si intradevar in fata masini se face ziua . Ce sa faci inainte de a monta instalatia de xenon , daca ai farurile matuite cum le-am avut si yo sa te duci sa le dai un polish , nu trebuie sa schimbi farurile pt a monta o instalatie de xenon pe masina . Pe mine m-a costat pt ambele instalatii pt ca am pus doua faza lunga si faza scurta max 1000 ron cu tot cu montaj .
                    Cum ai pus pe faza lunga? Ai montat un cablu pentru a nu-ti da eroare-n bord? Becurile normale pe faza lunga au un soclu special (parca-s H7), au mers cele xenon fara alte ajustari? Auzeam la unii ca pe faza lunga nu se pune xenon pentru ca s-ar arde foarte repede (motivul nu-l stiu). Da-mi eventual si detalii unde le-ai cumparat/montat.
                    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Originally posted by cutaresku View Post
                      Cum ai pus pe faza lunga? Ai montat un cablu pentru a nu-ti da eroare-n bord? Becurile normale pe faza lunga au un soclu special (parca-s H7), au mers cele xenon fara alte ajustari? Auzeam la unii ca pe faza lunga nu se pune xenon pentru ca s-ar arde foarte repede (motivul nu-l stiu). Da-mi eventual si detalii unde le-ai cumparat/montat.
                      Eu am si pe faza lunga iar motivul ptr care multi nu pun pe faza lunga este ca xenonul are nevoie de un anumit timp pana se incarca deci cand dai "flash" cu becuri peste 4600 k efectul este minim ,asta pana instalatia se incarca la putere maxima ! Acele socluri ti le monteaza cel care iti monteaza xenonul iar eroarea de bec ars o rezolva tot acelasi baiat ,stie el cum ) .Becurile de la instalatiile cu xenon se strica mai greu ca un bec cu halogen ,eu omor flash-ul toata ziua (ca sunt in garantie ) si nu am avut probleme niciodata . Mie imi datea eroare pe proiectoare si mi-a rezolvat-o un electrician bulgar .
                      ˙uɐɔ ı ǝsnɐɔǝq

Comment

Salut!
                        Am intrebat la un magazin auto daca mai e ceva de cumparat in afara de becuri si mi-au spus ca nu,pentru ca mercedesul e220 din 1999 nu ar avea computer pentru blocul de lumini asa s-a exprimat omul si nu mai am nevoie de altceva.
                        Aveti idee daca are dreptate sau nu?

Comment

Pai cum decat becuri? Instalatia e compusa din 2 becuri, 2 balasturi ( sau drosere) si ceva cabluri, iar E-ul din 99 cred iti va da eroare de bec ars. Poti lua o instalatie normala, iar daca iti da eroare, mai cumperi ulterior si anulatoarele de eroare, care costa in jur de 100 lei.

Comment

Originally posted by salceanu View Post
                            Salut!
                            Am intrebat la un magazin auto daca mai e ceva de cumparat in afara de becuri si mi-au spus ca nu,pentru ca mercedesul e220 din 1999 nu ar avea computer pentru blocul de lumini asa s-a exprimat omul si nu mai am nevoie de altceva.
                            Aveti idee daca are dreptate sau nu?
                            Noi ne batem capul sa-ti explicam ce contine o instalatie xenon si ce probleme apar iar tu rezolvi problema la magazin ,eu iti repet: NU CUMPARA SINGUR instalatia xenon ptr ca nu ai sa fii in stare sa o montezi si daca tot nu asculti sa nu cumva sa umbli la ea cand este sub tensiune ,NICIODATA ,iar daca o montezi si nu este totul "OK" e posibil sa-ti ia foc masina si daca o montezi tu si peste 2 luni se arde un bec nu ai garantie ,ca l-ai montat tu si aia vor banui un montaj defectuos si mai sunt inca cel putin 5 motive sa nu te apuci singur sa-ti pui xenon ,deci sfatul meu este sa mergi intr-un loc autorizat care au tot ce le trebuie ,care isi asuma raspunderea si iti ofera garantie !!!
                            ˙uɐɔ ı ǝsnɐɔǝq

Comment

Originally posted by Mercedes-Benz View Post
                              Noi ne batem capul sa-ti explicam ce contine o instalatie xenon si ce probleme apar iar tu rezolvi problema la magazin ,eu iti repet: NU CUMPARA SINGUR instalatia xenon ptr ca nu ai sa fii in stare sa o montezi si daca tot nu asculti sa nu cumva sa umbli la ea cand este sub tensiune ,NICIODATA ,iar daca o montezi si nu este totul "OK" e posibil sa-ti ia foc masina si daca o montezi tu si peste 2 luni se arde un bec nu ai garantie ,ca l-ai montat tu si aia vor banui un montaj defectuos si mai sunt inca cel putin 5 motive sa nu te apuci singur sa-ti pui xenon ,deci sfatul meu este sa mergi intr-un loc autorizat care au tot ce le trebuie ,care isi asuma raspunderea si iti ofera garantie !!!
                              Pffff, toate kitt-urile de xenon au garantie in orice conditii de montare, cu mentiunea de a nu pune mana pe bec, a-l lovi sau ceva asemanator. Cablurile nu se pot monta altfel, fiind sistem de mufe, pe care nu le poti monta altfel. Si mai raman 2 fire cu papuci, care se mufeaza in mufa becului, adica plus si minus, de unde se alimenteaza droserele. Daca le pui invers, nu se aprind becurile, fara sa se arda sigurantele, doar ca nu se intampla nimic, nu se aprind. Pui firele invers si merg. Nu are ce sa ia foc, sau ce sa se strice. Eu am montat pe un BMW seria 5 si Passat, care erau in garantie, iar la revizie nu le-a zis nimeni absolut nimic si nu am firma si nici nu ma ocup cu asa ceva, doar ca erau prieteni, deci nu mai dati sfaturi aiurea, ca nu ai cum sa dai foc masinii, decat daca lasi firele pe galerie sau mai stiu eu ce porcarie de genul asta. Eu am montat pe masina mea si dupa interventia unui mecanic, care mi-a mutat droserul de unde il pusesem eu, mi-a atins unul din fire in cureaua de accesorii, acesta tocindu-se si facand scurt. Ce s-a intamplat, s-a ars siguranta. Am izolat firele, am schimbat siguranta si merg bine mercy si acum
                              Last edited by paunionutz; 03-16-2009, 22:32 PM.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF