Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Compresor aer suspensie

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Compresor aer suspensie

    Va salut
    Stie cineva ce presiune maxima scoate compresorul de aer pentru suspensia pneumatica la E class W211 ?
    Am pus un compresor nou si dupa 3 luni mi sa aprins in bord semnul de ridicare si mesajul "visit workshop"
    La diagnoza la reprezentanta mi sa spus ca e dus compresorul... adica nu asigura presiunea in timp util. Am intrebat care e cauza. Nu stiau. Pernele nu se lasa. Eu cred ca am un por pe conducte. Mai am un compresor din dezmembrari, pe care vreau sa-l testez inainte de al pune pe masina. Am pus un manometru si vad ca ridica in 2..3 secunde peste 7 atmosfere.. ( mai mult nu am verificat ca atata poate manometrul - maine o sa caut unul de 25 atm)
    Deci care este presiunea care trebuie sa o bage compresorul?
    Mersi
    Last edited by ambra0; 04-23-2018, 20:37 PM.

  • #2
    Eu am vazut pe ceva forumuri pe afara ca s-ar invarti pe la 160-200PSI, adica 9-14atm.
    Compresorul se ciufuleste in momentul in care merge prea mult sau merge in gol. El are pe el o protectie termica care ar trebui sa-l decupleze in momentul in care se incinge altfel garnitura pistonului se uzeaza prematur.
    Daca pernele nu se lasa, nu sunt motive sa bage compresorul. Cand se lasa pernele senzorul de pe puntea spate ar trebui sa dea comanda de refacere nivel si ar porni compresorul.
    Daca ti-au zis la scan ca merge mai mult decat trebuie eu inteleg ca are uzura la garnitura si nu face presiune cum trebuie. Si eu cand am facut un test Star de dezumflat /umflat pernele mi-a dat ca sta mult la refacerea nivelului.
    Un kit de reparatie compresor de 15USD si o ora de shurubarit si ai rezolvat problema simplu. Mai mult iti ia sa dai compresorul jos de pe masina decat sa-i schimbi garnitura pistonului. Spor!

    Comment


    • #3
      Originally posted by rmg View Post
      Eu am vazut pe ceva forumuri pe afara ca s-ar invarti pe la 160-200PSI, adica 9-14atm.
      .....
      Un kit de reparatie compresor de 15USD si o ora de shurubarit si ai rezolvat problema simplu. Mai mult iti ia sa dai compresorul jos de pe masina decat sa-i schimbi garnitura pistonului. Spor!
      Mersi de raspuns.
      O descriere mai completa a fenomenului ar fi asta:
      Acum 2 ani mi-a explodat perna spate stanga. Am cumparat din dezmembrari o perna.. si un compresor, pentru ca cel vechi nu mai mergea..dupa cateva zile am observat ca se lasa masina pe stanga spate daca sta 24 de ore. Am mers asa vreun an pana sa stricat compresorul. Am reparat compresorul vechi schimband segmentul grafitat ( da atata am dat - pe ebay). Am mai mers cateva luni si mi s-a aprins becul rosu in bord si masina sa lasat de tot. M-am hotarat si am cumparat o perna noua originala Bilstein si un compresor nou. Dupa exact 2 luni .. adica zilele trecute ... mi sa aprins in bord pe gri semnul de ridicare al masinii cu textul visit workshop. Specific ca masina nu se mai lasa jos. Toate pernele sunt ok. Eu stiam ce inseamna avertizarea din bord.. adica compresorul nu mai asigura presiunea necesara in timp util. Ma duc la Serviceul autorizat Mercedes, le spun ca am compresor nou si dupa 2 luni nu mai baga cat trebuie. Sa gaseasca cauza pentru care acesta a functionat mult si sa uzat. Ei spun OK si cand revin, constatarea lor a fost : compresorul nu baga suficient in timpul dat. Zic: bine, dar asta v-am zis-o si eu. Care e cauza? Nu stim. Veniti cu un compresor nou si vedem. Bine, dar daca am por pe conducte sau la butelia de acumlare sau chiar blocul de supape nu inchide si refuleaza presiunea, nu pun pe butuci noul compresor. Veniti cu unul nou si vedem. Va costa constatarea facuta acum 300 lei. Asa am aruncat 300 lei pe ceva ce stiam.
      Acum, vreau sa verific compresorul vechi pe care il am acasa si sa vad ce presiune asigura - de aia vrea sa stiu la cat trebuie sa se ridice - si sa il repar. Mai am un chit de reparatii mai complet - camase + segment si o sa-l montez. Compresorul nou de pe masina e in garantie - luat din Germania. Am luat legatura cu vanzatorul care mi-a spus sa i-l trimit si-l schimba.

      Problema mare va fi sa identific unde am pierderea de presiune. Pernele fiind bune si dotate cu supape, nu refuleaza in instalatie, de aia nu se lasa, dar butelia de egalizare, conductele si blocul de supape.. nu se stie.
      Attached Files

      Comment


      • #4
        Salve,
        ce ai mai facut cu masina?

        Stie cineva daca in STAR exista procedura de calibrare suspensie spate pt stanga-dreapta? vorbesc de break, doar cu suspensie pe spate, nu Airmatic.
        Cateodata pe dreapta spate am suspensia putin mai lasata. Ar putea fi o perna fisurata sau pierdere pe conducta rotii respective sau poate o diferenta de nivel prost reglata intre cele 2 roti?!

        Comment


        • #5
          Star-ul include procedura aceasta de reglare dar ar trebui sa verifici si cantarul de pe dreapta fata. Am auzit cazuri unde se intampla la fel dar din cauza cantarului. Oricum, daca pui Star-ul pe ea, o sa iti apara daca e ceva in neregula cu el. Bafta!

          Comment


          • #6
            E vorba de puntea spate si o masina fara Airmatic. Nu m-am uitat la puntea spate dar am senzatia ca e un singur senzor de nivel pe toata puntea. Insa ma gandeam la o problema pe blocul de valve sa nu stie cat aer sa bage in fiecare perna si de aici diferenta. Daca ar sti sa scoata tot aerul din perne si dupa aia sa bage in mod egal aer in cele 2 perne, ar trebui sa stea la fel. Altfel ar putea sa insemne ca o perna pierde aer iar masina n-ar sti asta pt ca nu se lasa atat de mult incat sa simta senzorul de nivel.

            Comment

            Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF