Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Probleme servodirectie MB E-270 Cdi W211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme servodirectie MB E-270 Cdi W211

Buna seara sunt printre posesorii unui MB 270-Cdi sasiu W211, fabricatie octombrie 2002 si am o problema cu servodirectia, la inceput am gasit un joc in caseta de directie, am vazut pe posturi o remediere dar care nu se potrivea la mine, dar cautind acei "popici" am gasit un tachet care este impins de un arc, am adaugat doua seibi in spatele arcului si jocul in caseta a disparut, dar acum am alta problema pe care o aveam si inainte de a umbla la tachet la viraje nu mai revine volanul inapoi. Daca cineva i-mi poate da un sfat i-as fii recunoscator.
    Multumesc anticipat. Nelu
    Revin cu alte precizari, am incercat si cu o saiba dar acelasi rezultat, am observat ca la viteza mica sau mers inapoi volanul merge mai usor si chiar tinde sa revina, cum maresc viteza volanul merge greu si nu revine la viraje, am gasit si electrovalva pe care am deconectat-o temporar si directia merge foarte greu (fara servo) am reconectat-o dar acelasi simptom (ar putea fi oare electrovalva care nu lucreaza in parametri ori comanda ei?). Am citit si celelalte posturi dar nu au aceleasi simptome ca la mine. Oricum multumesc pentru raspunsuri si sper sa primesc ajutor.
    Multumesc
    Last edited by nelup; 12-23-2008, 00:34 AM.

Vezi ca tot pe-aci zicea careva ca are o problema asemanatoare, dar parca la w202. Nu mai stiu sigur daca a zis ca este vorba de pompa de servo. Daca o rezovi sa ne anunti.

Comment

Cum adica nu mai vine volanul inapoi? Ramane blocat sau ce se intampla? Cat mai multe detalii si exemple ar fi bune, in cazul in care nu vrei raspunsuri gen "s-a stricat". Poate trebuia pusa o singura saiba. Vezi sa nu forteze in melcul ala de la caseta si sa o blocheze, sau cred ca asta ai vrut sa spui.

Comment

Pompa de servo directie defecta.
        Last edited by florineasca; 12-23-2008, 19:36 PM.

Comment

Originally posted by nelup View Post
          Buna seara sunt printre posesorii unui MB 270-Cdi sasiu W211, fabricatie octombrie 2002 si am o problema cu servodirectia, la inceput am gasit un joc in caseta de directie, am vazut pe posturi o remediere dar care nu se potrivea la mine, dar cautind acei "popici" am gasit un tachet care este impins de un arc, am adaugat doua seibi in spatele arcului si jocul in caseta a disparut, dar acum am alta problema pe care o aveam si inainte de a umbla la tachet la viraje nu mai revine volanul inapoi. Daca cineva i-mi poate da un sfat i-as fii recunoscator.
          Revin cu alte precizari, am incercat si cu o saiba dar acelasi rezultat, am observat ca la viteza mica sau mers inapoi volanul merge mai usor si chiar tinde sa revina, cum maresc viteza volanul merge greu si nu revine la viraje, am gasit si electrovalva pe care am deconectat-o temporar si directia merge foarte greu (fara servo) am reconectat-o dar acelasi simptom (ar putea fi oare electrovalva care nu lucreaza in parametri ori comanda ei?). Am citit si celelalte posturi dar nu au aceleasi simptome ca la mine. Oricum multumesc pentru raspunsuri si sper sa primesc ajutor.
          Multumesc
          La mecanismul de directie trebuie sa ai si un amortizor de revenire (steering damper) care a pierdut uleiul si nu lucreaza cum trebuie .Examineaza-l vizual si vezi daca nu are vre-o problema .

Succes
          steen

Comment

Ai grija sa nu fi strans prea tare popicii aia de reglare a jocului din caseta.

Comment

Originally posted by steen View Post
              La mecanismul de directie trebuie sa ai si un amortizor de revenire (steering damper) care a pierdut uleiul si nu lucreaza cum trebuie .Examineaza-l vizual si vezi daca nu are vre-o problema .

Succes
              steen
              Modelul w211 nu are caseta de directie ci cremaliera, implicit nu are amortizor de directie. Sper ca nu am suparat pe nimeni.
              Numai bine !

Comment

Originally posted by Raptorul View Post
                Modelul w211 nu are caseta de directie ci cremaliera, implicit nu are amortizor de directie. Sper ca nu am suparat pe nimeni.
                Numai bine !
                Corect.

Daca nu revine la drept dupa viraj, pot fi unghiurile de vina sau gume mai late (ceea ce nu s-a precizat...). Dar daca s-a pus adaos la arc, nu va mai reveni niciodata, nici cu unghiuri reglate la mare arta.

Comment

Multumesc
                  Fabricantul interzice aceasta modalitate de "reparatie" care poate duce pana la blocarea directiei, cu consecinte usor de intuit...Piulita de reglaj a tachetului e sigilata de acesta, iar in cazul acesta este imperios necesara schimbarea cremalierei. In caz de accident - Doamne fereste!-urmat de expertiza, o incurci! O rezolvare de moment ( nerecomandata de producator ) este anularea jocului prin strangerea gradata a piulitei de reglaj, dar o faci pe raspunderea ta. Pentru binele tau, scoate saibele de acolo !
                  Electrovalva nu are nici o treaba cu defectul in sine, ea " taie " servoasistarea la peste 80 km/ora ( e directie parametrica ).
                  Nu te juca cu directia si franele , consecintele pot fi dezastruoase!
                  Toate cele bune!

Comment

Sunt de acord cu ce spune raptoru, nu cred ca ar trebui sa ne bagam chiar asa pe la masinutele noastre cu ciocane si sarme totusi e mercedes ce naiba.

Comment

Am un mb w211 an 2004 si am o problema : directia imi merge cam greu si dupa ce fac un viraj volanul nu revine inapoi singur. Mai precizez ca uneori se aude un pocnit cand invart de volan dar am clapeta de stergatoare stricata cred ca nu revine nici semnalizarea si nici senzorul de ploaie nu functioneaza cand il dau pe auto. Precizez ca unghiurile is facute, gumele is 205\55\16 deci nu ar fi prea late, iar lichid de directie are.
                      Poate cineva sa ma ajute sa imi spuna care ar putea fi problema.
                      Multumesc

Comment

Nu a mai avut nimeni o asemenea problema, nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat ceva...

Comment

Am la mb w211 o problema la directie sau la volan dupa ce fac curba sau cand fac un viraj mai in scurt volanul nu revine tre sa invart de el sa il aduc in pozitia drept. Imi merge si putin greu directia are cineva vre-o ideee ce ar putea fi ?

Comment

Originally posted by cannion View Post
                            Am la mb w211 o problema la directie sau la volan dupa ce fac curba sau cand fac un viraj mai in scurt volanul nu revine tre sa invart de el sa il aduc in pozitia drept. Imi merge si putin greu directia are cineva vre-o ideee ce ar putea fi ?
                            Salut!
                            Pentru a primi un raspuns OK ar fi o intrebare. Cand virezi usor directia se misca relativ greu comparat cu alt w211?Se aude un oarecare caraiit de la pompa amplificat cand directia este pe capete de cursa? Daca raspunsul este da, inseamna ca pompa de servo este obosita... Coloana de directie si comenzile pentru semnalizare/stergatoare nu au nici un amestec, ele sunt defecte ''bonus'' ca sa spun asa. O pompa de sevo ajunge cam la 100 euro (SH).
                            Cu respect, Cristian C.
                            Diagnoza, reparatii, piese second-hand/noi pentru Mercedes-Benz CDI -IASI
                            tel. 0749562999

Comment

Multumesc
                              Salut!
                              In cazul tau, nu ai treaba cu pompa de servo. Singurul care ti-a dat raspunsuri pertinente (si sunt sigur ca a vazut multe Mercedes-uri) este colegul RAPTOR.
                              Am intalnit o situatie asemanatoare cu a ta, tot la w211 la E270 CDI la un coleg din Pitesti. Intr-o parte mergea greu , intr-o parte mergea usor directia.
                              Pana la urma i-am schimbat caseta, nu avea timp sa o repare.
                              Unele lucruri se repara altele se schimba.Din fericire in cazul tau ambele sunt valabile. Casetele de servodirectie se si repara.La casetele de servo cu cremaliera se uzeaza valvele de sens.( asta in cazul vostru) Esti cam departe ca locatie, altfe te indrumam spre un atelier de aici din IASI, unde trimitem la reparat casetele de servodirectie de la orice tip de masina.
                              Manopera nu e scumpa. Cei de aici iau cam 250-300 manopera.
                              Despre pretul pieselor nu pot sa iti spun nimic.
                              Cauta un meserias in hidraulica prin Constanta. Este imposibil sa nu fie.

Cu respect Cristian C.
                              Diagnoza, reparatii, piese second hand/noi pentru Mercedes-Benz CDI -IASI
                              tel.0749562999

Comment

Working...
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF