Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Baterie mare si baterie mica la W211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Baterie mare si baterie mica la W211

    Ce se poate intampla daca pe o perioda de cateva luni(iarna), voi demonta bateria pornire motor si bateria mica, deoarece n-o sa circul cu masina.
    Va multumesc

  • #2
    E logic...masina nu va avea tensiune pentru nici un circuit iar bateriile probabil se vor descarca desi daca sunt bune cred vor mai avea viata dupa 6 luni de pauza.

    Eu ce nu inteleg si a l-am mai intrebat pe un coleg de forum, de ce vreti voi sa dati bateriile jos daca lasati masina nepornita o perioada ?
    Asta nu-i televizor sa-l scoti din priza sa nu trazneasca in el sau mai stiu eu ce alte aberatii ...

    Cel mai bine lasa matale bateriile la locul lor si o data pe luna macar porneste masina si da o tura de o ora doua cand e vreme buna.
    Asa o sa circule si motorina prin sistem, ti se vor incarca si bateriile si vei avea si tensiune pe alarma si toate cele.

    Parerea mea

    Comment


    • #3
      Problema e : Eu plec din tara si-o voi tine in curte la parinti si n-are cine s-o porneasca, macar odata pe luna, de aceea m-am gandit la varianta asta.
      Oricum iti multumesc.

      Comment


      • #4
        Originally posted by Esscasti View Post
        Problema e : Eu plec din tara si-o voi tine in curte la parinti si n-are cine s-o porneasca, macar odata pe luna, de aceea m-am gandit la varianta asta.
        Oricum iti multumesc.
        Atunci, cel mai bine ar fi sa te asiguri ca o lasi cu bateriile incarcate, o parchezi frumos, o inchizi si asa o lasi, cu bateriile cuplate.

        Cand te intorci, verifici prima data bateriile si daca totul e in regula ii dai cheie.
        Nu sunt sigur, unii spun ca uleiul ( cred ca cel mineral ) isi pierde din proprietati daca sta sau dupa o anumita perioada ( un an ); poti programa si un shimb de ulei eventual ...

        Comment


        • #5
          De ulei nu-i problema, am sintetic..super bun..cu specificatia 229.51..low saps. Bateriile sunt problema. Am o masina de serviciu si la 2-3ani, cand vine frigul, ma lasa bateria..de aceea mi-e tema..bateria de pe w211 e din 2004...n-am avut probleme...dar stiu ca daca se descarca odata...asa ramane..
          Iti multumesc mult.

          Comment


          • #6
            De regula bateria mica tine mult, e si normal din cate stiu eu, intrucat nu e utilizata decat daca cea mare nu face fata si atunci doar pentru SBC.
            Daca si cea mare e din 2004 ... eu zic ca e recomandabil sa o schimbi oricum, are 10 ani ceea ce e exceptional.

            Masina de serviciu probabil face curse scurte prin oras, asa e ? Daca e asa, incarcarea nu e optima si poate fi cauza deteriorarii precoce, eu zic ca e cam putin 2-3 ani pentru o baterie.

            Ca urmare, lasa-le cuplate, cand te intorci le testezi, daca totul e ok ii dai cheie si te bucuri ca faci parte din exceptia de la regula de 4-6 ani .
            Stai linistit, chiar daca cedeaza in timp ce esti plecat nu se intampla altceva mai rau decat sa fii obligat sa o inlocuiesti.

            Comment


            • #7
              In caz ca pica ambele ...dupa inlocuire v-a trebui o resetare cu STAR DIAG, sau ..??? Stiu ca la inlocuirea baterie pornire motor, trebuie resetate geamurile si trapa. Ma gandeam la ce-a mica, care nu am decuplat-o niciodata, acolo pot aparea alte erori ?? Cred ca si bateria ce-a mica, e din 2004, caci eu n-am inlocuito, si am masina din 2006. In 2008- 2009 am stat in spital 4 luni,tot pe perioada ierni si mi-a pornit. Nesperat ! De aceea acum, sunt sigur c-o sa ma lase..cum ai spus si tu ..a tinut destul..

              Comment


              • #8
                Eu am schimbat bateria de pe W211 de 2-3 ori si nu a fost nevoie sa resetez/remapez nimic.
                Intradevar faza cu geamurile am patit-o la un Superb .. dar ala nu e "Merc" si stii cum se face - din butoanele geamurilor, tii apasat vreo 20 sec parca. De a fi nevoie de Star nu am auzit niciodata.

                Bateria mica eu stiu ca e doar de back-up pentru SBC, deci nu cred ca ar fi nevoie de ceva resetare, dar pe aceea nu imi aduc aminte sa o fi schimbat vreodata.
                Pentru asta si ca sfaturile sa vina si din alte parti am sa ma abtin la alt sfat, sa nu setez o directie gresita in mod evident invonluntar.

                PS: Stay away from the Hospitals !

                Comment


                • #9
                  Multumesc inca odata.... Poate sti cineva informatiile de care am nevoie...

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF