Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Rulment spart , erori in bord

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Rulment spart , erori in bord

Este vorba despre un w211 din 2004 , mi s-a spart rulmentul de la roata fata dreapta si mi-au aparut in bord urmatoarele erori:
    ABS+ESP+BAS si la martor si pe ecranul mare cu mesajul "ESP sau BAS Visit workshop! Este normal asa ceva? daca da , dc?

Pai e normal , roata are joc si senzorul abs citeste eronat sau deloc .

stima
    Banii nu aduc fericirea, dar e mai confortabil sa plangi intr-un mercedes decat pe o bicicleta...!!!

Comment

Da, este normal sa se intample asa. Senzorul de viteza ABS este de tip Hall. Elementul de pe care se face citirea este rulmentul. Are in componenta mai multe perechi de poli magnetici N-S dispusi alternativ. Odata spart rulmentul s-a zis cu alternanta polilor magnetici N-S,N-S,N-S ... .
      P.S.
      Nu-i vorba de jocul rotii zavelk , daca-i pui alt rulment, care nu are "inelul" magnetic la fel vor aparea erorile, roata neavand joc.
      Last edited by LauLaur; 02-18-2013, 21:42 PM.
      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

Comment

Te rog frumos sa imi recomanzi ce rulmenti sa cumpar, am inteles ca sunt 2...momentan masina e la service , maine vreau sa ii cumpar , multumesc frumos pentru reply.

Comment

Originally posted by LauLaur View Post
          Da, este normal sa se intample asa. Senzorul de viteza ABS este de tip Hall. Elementul de pe care se face citirea este rulmentul. Are in componenta mai multe perechi de poli magnetici N-S dispusi alternativ. Odata spart rulmentul s-a zis cu alternanta polilor magnetici N-S,N-S,N-S ... .
          P.S.
          Nu-i vorba de jocul rotii zavelk , daca-i pui alt rulment, care nu are "inelul" magnetic la fel vor aparea erorile, roata neavand joc.

Vezi ca bati campii. Coroana ABS se afla pe fuzeta, este metalica si nu are nici un fel de magnetism iar rulmentii fata la w211 sant de fapt 2 rulmneti conici chiori.Recomand FAG, SKF.
          Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

Comment

Posibil, din cauza rulmentilor sparti sa fi afectat senzotii. Cauta rulmentii care-i cere masina, dupa seria caroseriei. Dupa schimbarea rulmentilor, persista eroarea? Cu siguranta ai probleme cu senzorii. Pot fi miscati din pozitia initiala, zgariati sau sparti. In ultimele doua cazuri trebuiesc schimati. Multa bafta!!!
            Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
            Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
            Onorez comenzi si in Bucuresti
            Tel. 0736375626 Marian

Comment

Azi o sa ii montez , sper sa nu am nici un fel de probleme cu senzorii

Comment

Working...
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF