Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Turbo

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Turbo

    Am si eu o intrebare legat de un W211 220cdi...azi am auzit pt prima data un sunet ca un fluierat..dar nu tare...se aude cand o accerelez...care eu as crede ca e de la turbo....si nu l-am mai auzit pana azi...mentionez ca masina merge normal,trage bine fara nici o problema,nu scoate gram de fum....Ce staturi imi puteti da???O fi oare turbo???care da unele semne de slabire???.Ce imi recomandati sa verific???.Va multumesc!!!

  • #2
    Explicatia am primit-o si eu acum cativa ani, era ceva legat de geometria variabila nu mai tin minte exact ce, dar a mea functioneaza si in ziua de azi cu tot cu fluierat.

    Comment


    • #3
      Hmmm interesanta treaba la tine colegu!!!Totusi cred ca ar trebui sa ii fac o revizie sa vad ce e...pt ca nu mi-as dori sa ma lase in starda,ca fac drumuri lungi cu masina!!!

      Comment


      • #4
        Si acelasi fluierat l-am auzit de curand la o platforma iveco cu 1000 km la bord ma gandesc ca nu ii defecta turbina din fabrica, de curios o sa ma interesez mai exact de fluierat si o sa te anunt.

        Comment


        • #5
          Ms mult colegu de sfaturi!!! Numai bine si drumuri bune!!!

          Comment


          • #6
            Revin cica suieratul cu motorul rece si pe anotimp de iarna este cam normal, cu motorul cald s-ar putea sa fie paletele turbinei au putina uzura, geometria nu inchide/deschide corect posibil mizerie sau actuatorul turbinei pe duca, uleiul de proasta calitate sau trebuie schimbat ca nu mai are ungere ca lumea, iesirea de la turbina spre catalizator sa nu fie inchisa etans, sau au mai fost cazuri la galeria de admisie era de fapt suieratul ca nu era stransa destul si scapa aer pe langa garnitura, in mare cam asta este parerea mea las-o asa ca la mine suiera de 60000 km si inca functioneaza foarte bine.

            Comment


            • #7
              Ms mult inca odata....Pt moment o las asa ca merge ok...fum nu scoate deloc...Om vedea ce va fi mai incolo!!!Numai bine.

              Comment


              • #8
                Am 4 luni( 5000km) de cand merg cu fluieratul la turbo, e din geometrie 100%, pentru ca daca o dezactivez din star , la accelerare nu mai face nici un sunet.
                Mail : emi@koket.org
                Tel : 0757 233 231
                Reparatii electrice auto Iasi
                Electrical Center Iasi

                Comment


                • #9
                  Wow! Cum dezactivezi frate geometria din STAR?!
                  On topic: suieratul nu e normal, insa asta nu inseamna deloc ca turbina e pe duca. Daca te incalzeste si a mea suiera ca vantul in preerie de vreo 2 saptamani, de cand am luat masina de la reprezentanta ), unde o lasasem pentru o verificare.
                  Intri la banuieli daca zgomotul e tiuit metalic, pe o anumita plaja de rpm, caz in care freaca paletii sau daca, evident, sesizezi nereguli (fum negru, lipsa putere, consum ulei etc).
                  Pentru linistea ta, o poti da jos si curata geometria, preferabil la cineva care stie cu se papa...
                  https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

                  Comment


                  • #10
                    Colegul grigorean mi-a testat asta si a dezactivat o functie din star, cu motorul pornit, cand activam si turam motorul turbo suiera, iar cand dezactivam , nu se mai auzea sunetul(furtunul din intercooler inca se umfla, deci banuiesc turbo functiona). De aici banuiesc ca a dezactivat geometria , am uitat sa precizez ca nu sunt sigur.
                    Mail : emi@koket.org
                    Tel : 0757 233 231
                    Reparatii electrice auto Iasi
                    Electrical Center Iasi

                    Comment


                    • #11
                      Poate iti dezactiva numai actuatorul aia stiu ca se poate, dar se mai tura peste 3000 de ture cu el dezactivat?

                      Comment


                      • #12
                        Cand ajung pe langa un star, probabil zilele astea, o sa filmez in timp ce dezactivez functia respectiva si revin cu detalii.
                        Mail : emi@koket.org
                        Tel : 0757 233 231
                        Reparatii electrice auto Iasi
                        Electrical Center Iasi

                        Comment


                        • #13
                          BunĂ£,

                          Intersant subiectul.
                          Am o problema similara.
                          Aicie fluieratul: https://drive.google.com/file/d/0BxJ...p=docslist_api

                          Sa fie si la mine turbina??

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF