Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Baterii W211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Baterii W211

    Buna seara.

    Am cateva intrebari despre bateriile de pe w211:

    De ce sunt doua? Pentru ce este cea mica?
    Daca bateria mare este la 80% (Varta originala din Germania) va tine daca las masina 72 de ore in conditiile meteo de afara, sau am sanse sa se descarce?
    Daca vreau sa schimb bateria mare imi va da vre-o eroare dupa ce o pun pe cea noua?
    Stiu ca sunt intrebari mai "ciudate" dar am inteles ca la modelele astea e bai mare daca ramai fara baterie, plus ca nu am nici cheie normala la masina si cum bateria este in portbagaj nu stiu cum o mai deschid. Inainte am avut Audi si trebuie sa recunosc ca eram mai simpla viata
    Multumesc

  • #2
    Subiectul s-a mai discutat, dar fie...
    Tinand cont ca ai 270 cdi, inseamna ca e maxim 2005 fabricat asa ca:
    Bateria mica este in principal pentru SBC, care functioneaza electric, si mai sunt legate pe ea ceva calculatoare, care sunt alea, nici eu nu stiu .
    Bateria mare, daca niciodata pana acum nu ti-a dat nici un mesaj in bord, poti sta linistit si o saptamana.
    La schimbarea oricarei din cele doua baterii de pe masina trebuie luat contactul si asteptat 30 de secunde pana se inchid releele si calculatoarele. Dupa aceea inainte de deconectarea bornelor desfaceti prinderile la baterie ca sa dureze mai putin timpul in care masina sta fara baterie. Dupa conectarea noii baterii, daca apare in bord eroare de abs se porneste motorul, se vireaza maxim dreapta-maxim stanga si apoi se opreste, dupa ar trebui sa dispara eroarea.
    La geamuri trebuie tinut 1-2 secunde dupa coborarea la maxim a sticlei, pe fiecare geam in parte pentru a le invata pozitia.
    La trapa la fel. 1-2 secunde pe deschis maxim, 1-2 secunde pe ridicat maxim.
    In cazul in care ramai fara curent nu e asa mare tragedie, se deschide portbagajul cu cheia mecanica care e in cheia de plastic(daca glisezi "tumburucul ala gri" va iesi partea metalica afara si cu ea poti deschide portiera si portbagajul), apoi ii dai 10-15 min curent de la o masina, deconectezi bornele pentru a evita o supratensiune si pornesti normal.
    Recomand lubrifierea butucilor de la cheia mecanica cu spray de yale sau wd 40 si "purtarea" pe inchis deschis de cateva ori, pentru a nu fi intepenite atunci cand veti avea nevoie de ele.
    Last edited by Dj Sky; 01-07-2013, 22:45 PM.

    Comment


    • #3
      Nota 10 +++ pentru raspuns. Multumesc mult.
      Acum pot sa o las linistit ca pana acum de cand e ger nu am avut nici o problema si porneste la prima cheie.

      Noapte buna!

      Comment


      • #4
        ar mai fi o singura nelamurire, cand schimb bateria mica imi vor aparea erori? multumesc

        Comment


        • #5
          La fel cum ti-am scris mai sus la bateria mare, iei contactul, astepti 30 sec-1 min sa se opreasca toate "bazaielile" de relee de pe la motor si fara a mai deschide usile, desfaci suportul ce tine bateria si inlocuiesti acumulatorul.
          La mine nu a aparut nimic in bord, singura diferenta constand in timpul de lucru a motorasului de pe pompa SBC, care s-a scurtat, se aude la o turatie mai mare, cu bateria veche dura 7-8 secunde iar dupa inlocuire a scazut la 4-5 secunde.

          Comment


          • #6
            am inteles cu bateria mare, eu ziceam de cea mica

            Comment


            • #7
              Eu am facut in felul urmator cand am schimbat bateria mica: am ajuns acasa am oprit masina , am deschis capota, am inchis toate usile am stat vreo 5 minute sa se opreasca, calculatoarele am desfacut frumos bateria mica am pus-o pe cealalta noua si atat nu am avut erori sau alte probleme la masina.

              Comment


              • #8
                Salutare
                Am si eu o intrebare:
                Bateriile nu sunt puse in paralel? nu ramane tensiune in instalatie cand este deconectata doar una?
                Multumesc

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF