Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Probleme de incalzire

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Probleme de incalzire

    Buna seara!
    Detin un model mercedes e270 cdi si am urmatoarea problema sau poate nu am.
    De la pornire imi trebuie destul de mult pana se incalzeste habitaclul, insa mentionez am masina de o luna si poate pe perioada iernii este normal pentru ca dupa un timp este cald. Insa mie mi se pare ca-i trebuie mult timp.
    Folosesc incalzirea cu optiunea auto.
    Si inca ceva; am un buton pe dreapta si anume REST. Nu stiu la ce se foloseste.
    Multumesc anticipat.

  • #2
    210 sau 211?
    Acul/indicatorul de temperatura la cat sta?
    REST (foloseste SEARCH): caldura reziduala (cu motorul oprit).
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

    Comment


    • #3
      Posibil sa ai termostatul blocat pe deschis, butonul de REST cum a zis si colegul e pentru a mentine temperatura in interiorul masinii, tine clima pornita cu motorul stins atata timp cat ai destula baterie si temperatura lichidului de racire asigura incalzirea interiorului masinii.

      Comment


      • #4
        Ca idee, la "0" grade afara, am nevoie de 6-7 km de mers normal sau 10 min la relanti pentru a ajunge motorul la 80 de grade.
        Colegul Cutaresku a fost cam sarac in explicatii, daca apesi pe rest dupa oprirea motorului, masina iti va mai da caldura pe cea mai mica treapta la ventilator timp de 15-20 de min (timp de intrat la cumparaturi, asteptat in masina sau unde mai ai nevoie )
        Daca lasi clima pe Auto, masina va incepe sa bage aer inauntru doar dupa 1-2 minute de la pornire daca e foarte frig afara sub -10, la mine asa face, cred eu ca numai dupa ce trece temperatura antigelului de 0 grade.
        La fel cum a intrebat si Cutaresku, la cat iti sta temperatura apei? Mie imi sta tot timpul exact la jumatate intre linia de 80 si linia de 100 vara-iarna si cred ca asa ar fi normal la toate.

        Comment


        • #5
          Colegul cutaresku a fost sarac in explicatii pentru ca exista functia SEARCH si s-a saturat sa aminteasca acest lucru. Nu faceti decat sa-i incurajati dandu-le mura-n gura...
          De curiozitate, ia vedeti din cele 15 posturi ale lui olahf, care, de doua saptamani de cand a sosit, are numai probleme (incalzirea, navigatia, cheia, macaraua, motorina), cate s-au discutat de-a lungul timpului si cat de facil ii era sa caute.
          Asa ca puteti face pe desteptii repetand ce s-a scris de n-shpe ori, de n insi si-o sa va bucurati de un forum cu agramati si membri meteorici care, vazuti cu sacii in caruta, vor disparea cum au sosit.
          https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

          Comment


          • #6
            Buna ziua!
            Imi primul rand vreau sa-mi cer scuze fata de colegii mei mult mai experimentati sau dotati ca si mine pentru ca propun subiecte de discutie in legaturile cu probleme tehnice ale masinii. Nu inteleg de ce este problema daca am postat de 15 ori, mie mi se pare normal, masina o am de 1 luna si este un forum mercedes. Sau nu? Se discuta despre problemele tehnice ale unui mercedes.
            Si am dat pe search si nu am gasit nimic despre aceasta tema.
            Ii multumesc totusi celui care mi-a raspuns la problema mea si imi cer scuze pentru asa numitele probleme gramaticale dar eu consider ca suntem o comunitate care are un numitor comun, si anume detinem un mercedes. Eu cred ca atata ar trebui sa ajunga.
            Revenind la subiect este un w211 si indicatorul imi urca greu la 40-60 grade.

            Comment


            • #7
              Schimba termostatul, nu-i scump.
              Da, e forum, insa sunt niste reguli, minime, menite a asigura coerenta si structurarea informatiei, tocmai pentru a ajuta dezinteresat pe cei care ajung aici. O duplicare la nesfarsit a acelorasi probleme nu va duce decat la un loc dezlanat, cu informatie confuza, greu de gasit.
              Cand ai timp, arunca o privire pe regulament.
              https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

              Comment


              • #8
                Deacord cu colegul Cutaresku.
                Exista functia "Search" care sincer nu cred ca ai apelat-o, din moment ce nu ai gasit raspuns. Singurul lucru la care se putea sa nu prea gasesti topicuri este cel legat de navigatie.. (care pare o utopie, in sensul ca nu prea se pricepe nimenea la el), dar restul sunt topicuri mai mult decat suficiente pentru a rezolva 90% din problemele mentionate de tine. Are tot dreptul sa iti faca critica pentru ca este ADMINISTRATOR si se ocupa de intretinerea acestui forum, inclusiv de suprapopularea lui cu aceleasi topicuri arhidiscutate. E important pentru ca atunci cand folosesti functia "Search" sa gasesti si raspunsuri la intrebari, nu doar aceste intrebari fara raspunsuri.

                On topic

                Termostatul pare sa fie problema dumitale. Inlocuieste-l si revino cu un comentariu despre starea masinii dupa aceasta operatie, indiferent daca e pozitiv sau negativ. Bafta!

                Comment


                • #9
                  Off topic: Intr-adevar trebuie folosita functia search, dar de cei care sunt toata ziua pe forum si cunosc cuvintele folosite prin diferite Threaduri, in caz contrar dai search si iti vin numai lucruri neajutatoare. Cu toate astea, cei care citim toata ziua pe forum diferitele probleme, le tinem minte si stim unde le gasim, asta in cazul meu, fie sunt mai greu de cap si nu ma pricep cu search-ul cu toate ca deseori am folosit advanced search direct pe forumurile unde vroiam sa caut, spre exemplu ramura Mercedes Benz E Klasse.
                  Spre exemplu eu am avut problema cu ciripitul ventilatorului de la clima si am facut un Thread cu numele: Demontarea ventilatorului de la climatizare pentru lubrifiere, motiv: ciripea la frig
                  Puteti da search linistiti pe "Demontare ventilator climatizare" si alte variante, ca daca nu folosesti cuvintele din Thread nu gasesti numai alte lucruri complet neajutatoare. Acum poate nu am folosit eu denumirea corecta a ventilatorului dar nici cei care cauta nu au habar ce cauta ...
                  Persoanele noi intrate pe forum de-abia afla cum sa incarce o poza, cum sa deschida un Thread, in nici un caz nu gasesc search-ul si sa il si foloseasca cu rezultate.

                  Comment


                  • #10
                    Am inteles. Multumesc pentru informatie.

                    Comment


                    • #11
                      .... Search... caldura...incalzire....nu incalzeste...baga rece...etc... toate au rezultate foarte bune prin functia search . Am zis ca, colegul Cutaresku are dreptate pentru ca si eu am cautat pe functia search, si am gasit 20 de topicuri din care vreo 14-15 erau doar cu intrebarea, si raspunsurile efective au fost la restul pana la 20.. Oricum, ar trebui setat forumul in asa fel incat, la inscrierea unor noi membrii sa fie obligati sa citeasca regulamentul forumului.

                      Comment


                      • #12
                        Salut,eu cred ca la tine problema este din termostat,ramane blocat pe deschis,daca al anlocuiesti pune unul original merita .
                        Last edited by cutaresku; 01-10-2013, 10:29 AM. Reason: il inlocuiesti

                        Comment

                        Working...
                        X
                        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF