Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

W212 - neclaritati

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • W212 - neclaritati

    Va salut. Nou posesor de W212, Dienstwagen in prealabil la MB.

    Am cateva neclaritati - le spun neclaritati ca nu pot sa le spun probleme. Toate tin momentan de unitatea navi-audio - AUDIO 50 APS + Media Interface.

    - Conectat la cablu MI vede fisierele de pe Ipod dar nu le vede pe cele de pe I-phone.
    - Nu creste suficient sau aproape deloc nivelul sunetului pe navigatie odata cu viteza si zgomotul de rulare. Adica in oras la 50km/h e absolut OK, la viteze mai mari chiar daca volumul la audio/ muzica e crescut sa compenseze nivelul sonor ridicat, fata aia vorbeste insuficient de tare si doar pt ca taie muzica realizez ca mi-a zis ceva. Foarte neplacut.
    - Imi arata ca ar avea disponibile mai multe seturi de harti. Daca incerc sa comut pe altul imi cere DVD2? Eu stiam ca hartile vin preinstalate pe un HDD (nu sunt sigur de asta, dar eu nu am nici un DVD) si/sau se pot updata de pe un DVD unic la W212- ultima versiune fiind parca 5.0. Are cineva idee unde se poate gasi o descriere tehnica a sistemelor audio-navi la MB - ma intereseaza bineinteles al meu?
    Multumesc pt orice informatie.

  • #2
    Buna Emil,

    din pacate nu sunt prea multi posesori de w212 si nici nu prea are o istorie in spate sa poata cineva sti ce si cum .... imi pare rau pentru acest inconvenient

    abia astept sa imi vina si mie randul la unul


    Clau

    Comment


    • #3
      Originally posted by Clau Pietro View Post
      din pacate nu sunt prea multi posesori de w212 ...
      Anul asta o sa se mai rezolve ca apare valul de masini in leasing pe doi ani pe piata si preturile sunt deja decente.

      Revenind la micile probleme:
      Am decis sa incerc o rezolvare IT - am comandat azi pe Ebay ultimul DVD navi care sper sa vina si cu un update de soft. Cam asta e cand cumperi masini din primul an de productie, mai ai parte si de buclucuri din astea, sper sa fie doar asta.

      Comment


      • #4
        Masinile din primul an de productie nu vin cu manual de utilizare?

        Incearca sa maresti volumul fix cand vorbeste "fata aia".
        Navigatia 50 APS s-ar putea sa nu fie versiune cu hdd, iar in spate, in portbagaj pe partea stanga, dupa un panou, sa ai un dvd-player dedicat navigatiei. Iar persoana de la care ai cumparat masina, sau dealer-ul, sa nu-ti fi dat decat un dvd. De noua, masina trebuie sa vina cu ambele dvd-uri daca e vorba de navi pe dvd.
        S-ar putea ca si la tine sa se poata regla cu cat de mult sa creasca volumul automat in functie de viteza de rulare, undeva la Settings/Sound/...
        Descrieri despre sistemele de navigatie si media gasesti pe site-ul producatorului.

        Cele bune!

        Comment


        • #5
          Întrebările retorice au si ele farmecul lor... da, dar e făcut asa la graba - manualele de utilizare 2011 sunt duble ca volum fata de manualele 2010 - si disponibile pe MB USA.

          Sa sar sa măresc volumul la vorbele fătucei si după aia sa-l reduc - exclus sa fac asa ceva - am si eu mândria mea Si oricum pare sa ignore setarea de volum. In Settings mi-am pierdut vreo ora de le pot recita acuma - fără rezultat.
          Mașina are doar slotul din bord pt introdus DVD-uri, si nici un DVD navi acolo. Nimic in portbagaj - o poza din manual atașata. Probabil ca nu are HDD ci o memorie flash de 4Gb, ca la jucărelele de calitate din comerț, ca pe fiecare DVD (lipsa) par sa fie câte doua grupe de tari care se încarcă separat - si o grupa zice ca e "loaded"
          Pe site-ul lor de acasa .de nu am gasit nici o descriere. Mister total, probabil sa nu realizeze cumparatorul ca daca plateste extra pt CD changer primeste o unitate cu DVD navi (se vede in pagina din dreapta) si probleme in viitor, daca nu primeste o unitate cu memorie flash mult mai rapida si fara probleme
          Mulțumesc pentru bunele intenții.
          Attached Files

          Comment


          • #6
            Eu ma gandeam sa setezi un volum potrivit pentru indicatiile navigatiei, nu sa dai mai tare si apoi mai incet.

            Am citit ce inseamna Audio 50 APS, informatiile sunt destul de vagi.
            Trebuia sa primesti si dvd-ul 2 al versiunii de navigatie pe care o ai. Sa vad poate iti gasesc un link de unde sa ti-l poti descarca.

            Comment


            • #7
              Buna seara, daca imi permiti un sfat , mergi la dealer si expune problema , nu incerca sa bagi alte softuri sau inventii de pe piata , este o masina cu un soft destul de complex si nu cred ca vrei sa o strici de la inceput, intradevar au multe necazuri legate de tot ce inseamna comunicare(navi audio, tv ),datorita complexitatii softului..
              Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
              TEL 0722623721.

              Comment


              • #8
                Mulțumesc pentru răspunsuri si sfaturi. Toate problemele rezolvate dintr-o lovitura: venit coletul cu DVD-uri pt navi ver. 5.0 (2011) - in care am văzut ca sunt de fapt 4 DVD-uri;
                A durat aproape o ora sa-si recopieze conținutul DVD-ului 3 (care include Europa centrala, Ungaria si Bulgaria la detaliu si ceva sosele naționale prin Ro..., vorba aia suntem aproape pata alba pe harta Mercedesului), a reinstalat ceva, si-a dat un reset si un restart; Dupa care a dat afara DVD-ul - cum bănuiam e o memorie flash sau un HDD/SSD pe care se încarcă continutul câte unui DVD.
                Acum vorbește ușor mai tare decât e necesar, cu volumul sonor al muzicii la mediu fata aia de-a dreptul se răstește la tine, dar e mai bine asa. S-or fi plâns mulți, cei mai in etate sunt convins ca au avut probleme serioase cu indicatiile audio - si cei de la MB au exagerat usor cu rezolvarea problemei .
                I-Phone-ul l-a recunoscut instantaneu si a pornit automat media interface. In schimb I-phone-ul a strâmbat din nas si a zis ca accesoriul pe care tocmai l-am conectat nu e optimizat
                Ceva funcții noi apărute in navi - se poate face un traseu cu puncte intermediare, care sa fie salvat. Va fi foarte folositoare la vara opțiunea asta.

                Pentru colegii de forum: De evitat cumpărarea de navi cu CD-changer - e vechea versiune de navigație care folosește DVD-ul, e lenta si se strica DVD-ul sau lentila laser in câțiva ani inevitabil. Si costa mai mult
                Last edited by Emil_I; 02-10-2011, 21:38 PM.

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF