Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Vibreaza volanul si masina

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vibreaza volanul si masina

Buna dimineata colegi!Am si eu un dubiu referitor la vibratii la volan si a masini la o viteza intre 120-140km/h.Odata ce ajung la viteza de 110-120 masina incepe sa vibreze iar odata depasita viteza de 140 nu mai se simte nici o vibratie.Am reechilibrat rotile dar tot asa se intampla,e posibil sa fie ovalizate cauciucurile?Tin sa precizez ca am cauciucuri cu batistrada de 5mm deci aproape de limita impusa de lege(4mm),ar cam fi de schimbat dar avand in vedere ca sunt de 18" si sunt destul de scumpe as fi preferat sa le folosesc pe astea la maxim.Am auzit ca este posibil sa se fi ovalizat avand in vedere ca eu folosesc masina doar la sfarsit de saptamana si este posibil sa isi revina la un drum mai lung avand in vedere ca se incalzesc,acest lucru l-am aflat de la un prieten care lucreaza la o vulcanizare.Astept pareri de la voi.Multumesc anticipat!

Imi dau cu parerea:
    - cauciucuri uzate (sarme rupte);
    - presiune inegala;
    - jante sau discuri ovalizate;
    - caseta de directie;
    - echilibrare defectuoasa.
    Incearca sa schimbi rotile spate cu cele fata si vezi daca mai persista simptomul.
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Sa-ti spun cum imi face mie la 120(doar la 120 si dupa ce trec de 120 nu se mai simte)si nu-mi face toata masina,doar volanul.Problema mea este din cauciucuri,la tine daca iti face intre 120-140 e cam mult sa fie din cauciucuri,s-ar putea din cardan sa iti faca,daca zici ca vibreaza si masina odata cu volanul.

Comment

Vibratia vine din fata masini incepe cu volanul si parca se transmite la masina,am verificat cardanul dat tapmoanele de guma sunt ok deci sunt destul de sigur ca este din cauciucuri deoarece vibratia vine de acum de 1 saptamana.Rotile nu pot sa le schimb de pe fata pe spate pt ca am masuri diferite fata 245/40/18 si spate 265/35/18 si nu sunt nici chiar asa uzate sa iasa sarmele.Am sa le schimb cred daca va continua asa dar prima data am sa incerc sa le reechilibrez inca o data.Si referitor la cardan acesta daca are joc si vibreaza nu ar trebui sa si bata?Multumesc celor ce mi-au raspuns

Comment

Cardanul nu e neaparat sa aiba joc , astea sunt probleme care tin de crucile cardanice de acum , insa daca nu e echilibrat apar vibratiile la o anumita viteza.De exemplu poate sa apara intre 80-100 km/h.

Comment

Presiunea e de vina. Am patit-o la mine. Daca ai tyre pressure acei senzori au o durata de viata de 5 ani parca si s-ar putea ca presiunea pe care ti-o indica sa nu fie cea corecta. Oricum rotile sunt destul de babane si se simte orice.
            Sexy, inteligent, amuzant....Dar destul despre mine!

Comment

Echilibreaza rotile in prima faza. La vulcanizare o sa-ti zica aia daca sunt cauciucurile duse (ovalizate daca a stat mult, sarme rupte, etc).

Daca tot mai face mergi pe ideea cu joc la cardan si restu' verificarilor.
              ...

Comment

Schimba cauciucurile eu am patit-o pe un furgon cauciucurile aveau 40 000 km le am schimbat si merge bine,iar un prieten cand a venit in romania la fel dar specific doar volanul tremura intre 110 130 nu si masina
                dany

Comment

Tremura doar volanul cand sunt probleme doar la cauciucurile de pe fata .Cand sunt probleme si la cele de pe spate se simte vibratia la toata caroseria.
                  CL 99 BAN W211 E270cdi

Comment

Si eu am intimpinat simtomul cauciucuri imbatrinite (cu profil bun dar deformate, pot avea sirme rupte) cel mai simplu pune alte roti, cele de iarna si vezi ce se intimpla,bafta.

Comment

Multumesc tuturor pentru parerile voastre!Am sa schimb cauciucurile deoarece sunt din 2006 deci sunt destul de vechi si sigur sunt ele de vina.Vreau sa cumpar michelin pilot sport ps2 desi sunt cele mai scumpe(1000 euro toate 4)dar sunt sigur ca si printre cele mai bune,sunt si mai ieftine dar nu de marca si costa in jur de 500 euro toate 4 dar ma tem sa nu dau bani astia si dupa un an doi sa am aceleasi probleme.Astept pareri de la voi despre cauciucurile michelin pilot sport ps2.Multumesc anticipat inca o data!

Comment

Salutare, am si eu problema cu vibratia in volan dar intre 85-120 si mi-a aparut in urma unde gropi pe care am luat-o in plin la vreo 90km/h de mi-a spart si cauciucul. Dar de atunci (cam 1an jumate in urma) am schimbat doua randuri de cauciucuri, doua randuri de jante, le-am echilibrat de n ori, geometria facuta la fel ... degeaba. Am fost la n servicuri chiar si la reprezentanta, totul este OK! Dar eu tot am vibratie in volan. Am obsevat ca uneori se simte mai tare, uneori parca nu face. Acum ca am vazut ce a-ti scris va rog sa ma lamuriti si pe mine daka se poate cam ce trebuie sa verific la cardan? Sa incerc si asta. Sa verific daka are joc sau daka trebuie echilibrat cardanul? Iar la crucile cardanice ce trebuie verificat? Si unde as putea sa fac verificarile? La reprezentanta sau un service particular... Merci mult!
                        Last edited by alx69; 04-30-2010, 23:22 PM. Reason: Completare

Comment

Jocul ar putea interveni si de la caseta sau semicaseta de directie. In viraje iti vibreaza? Ma refer la o curba mai lunga la viteza la care normal ar trebui sa iti vibreze? Oricum ciudata chestia, incearca sa ajungi la un itp si sa o invarti acolo pe role sa incerci sa deduci de unde incepe vibratia, de pe fata sau de pe spate? si poate iti dai seama si de partea de pe care e problema.

Comment

Vibratia nu se simte in curba si parca nici cand e in sarcina (adica atunci cand accelerez) ci doar cand o las la viteza constanta. Masina e automata.

Comment

Originally posted by alx69 View Post
                              Salutare, am si eu problema cu vibratia in volan dar intre 85-120 si mi-a aparut in urma unde gropi pe care am luat-o in plin la vreo 90km/h de mi-a spart si cauciucul. Dar de atunci (cam 1an jumate in urma) am schimbat doua randuri de cauciucuri, doua randuri de jante, le-am echilibrat de n ori, geometria facuta la fel ... degeaba. Am fost la n servicuri chiar si la reprezentanta, totul este OK! Dar eu tot am vibratie in volan. Am obsevat ca uneori se simte mai tare, uneori parca nu face. Acum ca am vazut ce a-ti scris va rog sa ma lamuriti si pe mine daka se poate cam ce trebuie sa verific la cardan? Sa incerc si asta. Sa verific daka are joc sau daka trebuie echilibrat cardanul? Iar la crucile cardanice ce trebuie verificat? Si unde as putea sa fac verificarile? La reprezentanta sau un service particular... Merci mult!
                              Destul de ciudat ca n service-uri si chiar reprezentanta sa nu depisteze o vibratie, care nu poate fi decat de natura mecanica.
                              Cat despre crucile cardanice, asigura bine masina, intra sub ia, si misca de cardan sus- jos, stg.- dreapta si vezi daca au joc.

Comment

Working...
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF