Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cauciucuri

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Cauciucuri

  Salut
  dupa o experienta neplacuta cu cauciurile Continental (4 cauciucuri stricate din 8 intr-un an) si cele GoodYear (foarte rigide si inconfortabile) as dori o parere despre care considerati cauciucuri care tin macar 2-3 ani pe drumurile din Romania si se si comporta bine dinamic.De asemena sunt interesat de diferenele intre cauciucurile XL si cele normale (eu am folosit doar XL pina acuma ca asa-i trecut in cartea masinii)
  Multumesc

 • #2
  Cum adica ai stricat 4 Continentaluri?

  Eu conduc E Class de 5 ani si nu am avut probleme cu cauciucurile plus ca nu am ceva WOW.

  Le-ai taiat, le mananca? Ce se intampla?

  Incearca Michelin Pilot ... Dar ciudat, Continental e undeva in top.
  Să știi să lupți când vrei să ai.
  Să nu regreți când pierzi sau dai

  Comment


  • #3
   cedeaza structura interioara si se deformeaza calea de rulare- in general se fac ovale

   Comment


   • #4
    Aha. Pai atunci iti tinem pumnii.
    pe 16 am avut michelinuri primacy 3 luate noi toate 4, toate 4 erau ovale, unu avea si niste rizuri un pic strambe si suna ca un diferential stricat intre anumite viteze.
    fratemeu are acelais model pe ford, toate 4 is perfect rotunde...

    Am acu hankook tot noi 4 buc. Si astea 2 bat un pic.
    pe passat niste conti de iarna noi, dupa 6 ani inca sunt rotunde!

    Curios ca de scuturat in masina nu scutura niciunu.
    Dar cum manopera la mine e gratis si o guma e mai scumpa ca niste articulatii, mai bine merg asa.
    Cu garantia treaba e clara, tot timpul tu esti de vina asta dupa ce stai 1-2 luni pana le analizeaza si iti spun ca n au nimic. Desi rotunde nu s.

    Acu e drept ca la mine vb de ovalizari cu abatere de 1-3mm. Nu de alea care le vezi de la o posta ca s strambe.
    dar uite ca poti gasi gume la sh care sa nu bata deloc, deci atunci poti avea aceeasi pretentie si la niste gume noi premium!

    Personal ignor orice problema de acest gen. Pierd prea mult timp cu asa ceva. Cateodata bate roata, dupa 2 saptamani nu mai bate, fara sa ii fac nimic.
    Cat timp nu are boalfe, cat timp nu fuleaza lateral, insertia e ok. Deci nu pusca.

    Alta chestie, specificati in comanda ca vreti sa nu fie cu punct rosu pe ele. Daca tot ajunge refuzati coletul nefiind conform.
    Punctul rosu e partea de bataie maxima. Punctul galben e zona de minima greutate.
    specimenele bine facute nu au nevoie de asemenea puncte si nu sunt marcate.
    Sau le comandati la un magazin cu adaos decent si puneti din prima pretentia.
    Dar...usor de zis, greu de realizat.
    Last edited by Sharky; 07-22-2021, 10:41 AM.

    Comment


    • #5
     hm....una din probleme este ca masina fiind 4matic - se simte orice imperfectiune - indiferent daca-i in fata sau in spate. M-am gandit si eu la hankook- mai ales ca acum MB-urile vin by default cu hankook - si la Michelin - dar din ce descrii tu, tot un fel de loto e. Ce naiba s-a initmplat cu companiile astea?

     Comment


     • #6
      Pirelli pe 16, multumit dupa 12k dar cine stie. Despre continental am mai auzit ca nu mai sunt ce au fost asta de la un proprietar de vulcanizare fara a recomanda alt brand. Raman la parerea ca orice anvelopa este made in japan probleme nu-s doar ca sunt mai prohibitive la pret. Din experienta niste bridgestone le-am plimbat pe un bmw 4 ani fara nicio problema iar niste yokohama pe o toyota m-am plictisit de ele acum probabil este si norocul,

      Comment


      • #7
       Da, si ca sa pun sare pe rana, un prieten are landsail, chinezarii mai rasarite, nici o treaba, altu pe un e46 a trecut printr un set de tigar.
       tot asa au mers brici.
       Pai? Ce sa mai zici de treaba asta?

       Cred ca urmatoarele gume mi le cumpar dinafara de la firme gen autodoc. Poate e o treaba romaneasca gen importam si rebuturile care probabil ei le vand la pret mic, ca oricum la noi opc ul doarme, numai bine profitu e mare.

       tot ce am luat second hand au mers clar mai bine.
       Niste gume de 18 cat sa probez niste jante.
       Dot de vreo 3 ani, profil vreo 3-4mm max, uzate un pic inegal.
       Le am rupt pe circuit de s aproape slick dar nu bat de fel. Conti sport 5.
       Idem niste gume de iarna tot conti care au fost 2 mai ieftine ca unu nou, aveau 2 ani si 7mm de carne, mi a zis un prieten de ele.
       dar pana prinzi ceva bun la sh dureaza mult, asa ca nici asta nu e o solutie.
       Acu e clar ca pe o masina scumpa nu pui sh, dar e cam singura solutie testabila, iar km rulati sunt garantia ca guma e buna si rezista, iar de guma bate la montare nu o iei si gata.

       Comment


       • #8
        Un mic indiciu..
        In Romania, se dilueaza reactivii pentru analize din spitale, acolo unde vorbim de sanatate si viata...si noi ne mai punem problema cauciucurilor, a uleiului si al altor maruntisuri??
        Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
        Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
        Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
        SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
        https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

        Comment


        • #9
         Anvelope comandate de pe un site din România Nokia wd4 iarna. Impecabile. Rulaj corect fără nici o bătaie sau alte imperfecțiuni. Au cam 7-8000km.o iarna folosite,nu au gram de uzura.!!! O iarna nu s a rulat mașina.!
         Anvelope vara, comandate pe autoc, fata Toyo spate Kumho rulaj perfect, ambele clasa A,am 48.000km. Cele Toyo sunt 2mm uzuate, cele Kumho aproape consumate mai țin un maxim de 10.000km.
         Pentru spate vor urma un set Yotohama tot clasa A. Sper sa tina mai mult!!!
         Mașina rulează 90% drum extraurban. Mers 80% decent 110-130kmh. Rareori ca orice om, mai vede și mers f tare.
         Nu știu și am fost surprins sa consum anvelopele spate asa repede. Sau poate e ceva normal pentru tracțiune spate.! Nu știu, dar citesc și întreb și voi dragi colegii ce experiente aveți. Special cu anvelope pret/calitate.
         Aderanta m a impresionat maxim! Dacă e ceva normal pentru clasa A uzura mai rapida, am de gând sa continui pe aceeași categorie de anvelopa. Prioritara pentru mine e frânarea și stabilitatea.
         Dar pana voi termina anvelopele fata cred ca pe spate termin 3 seturi

         Comment


         • #10
          Despre Kumho pot spune doar un lucru,observat pe diverse mașini, ce e drept cu tracțiune fata:cauciucurile aflate pe puntea trăgatoare se uzează cu 50% mai repede ca celelalte!!Cauciucuri noi,4 bucăți, rulate o vara, spate nou, fata mai mult de jumătate uzate!!Și e observat pe 3 turisme!
          Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
          Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
          Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
          SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
          https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

          Comment


          • #11
           Tractiunea fata omoara repede gumele de pe fata.
           e normal. Pt ca spatele face practic...nimic.
           Iar la multe masini mai ieftine unde ai 60-70 greutate pe fata ce sa mai speri?
           La mine spatele s a mancat doar un pic mai repede ca fata.
           Cam 50k m au tinut michelinurile, dar tot asa drumuri externe, mers repede, trag de masina bine, nu ca pe circuit, dar nu dorm pe drum.
           Alt prieten cu un clk 2007, pe el il tin mult gumele pt ca el merge incet. El are 70k si inca mai au.
           Altu care a luat ieftinaciuni tigar pe e46 l au tinut cam 30k desi nu merge agresiv.

           Clasa a nu are treaba cu aderenta pe uscat sau cu durabilitatea. E strict franarea pe ud, ca distanta.
           vei vedea ca niste gume mai de curse nu sunt clasa a pe ud, dar...alta viata la franare. Iar cand ploua, tragi pe dreapta.

           Comment


           • #12
            Mulțumesc pentru păreri!
            Atunci ma consider mulțumit la stilul meu de mers și la km de uzura!!!
            Nu sunt mare expert dar cu frânele normale, doar noi ATE, și anvelopele specificate am fost fff mulțumit. (viteze de autostrada și ușor peste). Frânare, aderenta 10+
            Pe ploaie torențială la încercări de kickdown 50-120km.h și pedala la podea cu acești putini 136cp nu am scăpat aderenta deși am încercat sa le vad punctul limita.
            Ținând cont de preturi. O sa aleg în primăvara un set YOKOHAMA ADVAN Fleva V701 265/35 R18 97 W XL sa vedem cum se vor comporta.

            Drumuri bune și km fără probleme!

            Comment


            • #13
             nu ma astept sa tina gumele mai mult de 30-40 mii la cum merge eu - dar ma enerveaza ca se tot deformeaza....

             Comment


             • #14
              Din ce cauze se deformează??
              Eu am fost chinionist și norocos ca am luat o superba groapa (crater) imens de am îndoit 2 jante. Dar gumele sunt perfecte.
              S a rezolvat cu o îndreptare superba încât nu se vede și nu se mai simte absolut nimic la toppwheels auto!
              Recomand pe băieți la tot ce tine de jante gume vulcanizare și mai ales vopsire.

              Comment


              • #15
               Nu e vb de gropi.
               cand am luat cazanul aveam niste opinci de vara tot michelin, 2 jante usor strambe, dar gumele erau perfecte, nu bateau deloc desi erau vechi si uzate la zero.

               Cele noi de 16 michelin toate bat un pic de la 1mm la 4mm cea mai rea. Si niciuna din jante nu e stramba. Daca e sa zic, cu toate de 16 am luat cratere. Cu michelinurile noi, luate la interval de un an e fail, cu conti urile sh is perfecte si pe 18 si pe 16 iarna. Iar cu 16 iarna Tin minte clar ca am luat 2 cratere, fara sa stramb janta ce i drept. Dar gumele iarna sunt perfecte.

               E calitate proasta. Altceva n are ce sa fie.
               Important e sa nu simti vibratii in masina. In rest nu mai da atata atentie inutila... Nici drumu nu e drept daca e pana acolo. Asa ca 2 3 mm bataie asta e, nu e o tragedie cat in masina nu iti face vibromasaj.

               Ca doar n o sa cumperi 3 gume ca sa alegi una buna din ele ca ajungi la costuri aberante.

               De aia am ales hankook. Pt ca e 450 vs 600 o guma premium si macar ca si performante e decenta.
               ​​​​​​mai ieftin la 300 chinezariile doar. Asa ca e un compromis bun.
               ca sa dai multi bani si sa bata...nu i deloc pont...

               sau multa rabdare si cauti sh, alea is deja rulate, probate, poti fii convins ca nu vor bate. Dar pana gasesti la sh model bun dot de 2 ani, si profil de 6mm, ai de asteptat nu gluma.
               Last edited by Sharky; 07-27-2021, 16:14 PM.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF