Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Lichid de racire,lichid de frana

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Lichid de racire,lichid de frana

    Buna,nu gasesc niciunde raspunsuri la intrebarile mele asa ca apelez la voi.La cat timp sau km se schimba lichidul de racire si si lichidul de frana?Multumesc anticipat

  • #2
    Bună ziua!

    Aceste intervale de service, ca frecvență, variază în funcție de modelul mașinii, mai exact de calitatea lichidului de frânare respectiv a lichidului de răcire echipat de către producător.
    În linii mari, aproape la orice mașină folosită în regim personal pot fi utilizate următoarele intervale de schimbare a lichidelor menționate de dumneavoastră:
    Lichidul de frânare se înlocuiește la fiecare doi ani. Este higroscopic. Nu doriți apă în sistemul de frânare (3-4 la sută este critic). În stare gazoasă (supraîncălzirea frânelor) amestecul devine compresibil și pierdeți frâna. Pe lângă aceasta, apa în sistem devine corozivă.
    Lichidul de răcire. Aici sunt multe variante. Pentru a fi sigur, înlocuiți-l la fiecare patru ani sau 60.000-80.000 kilometri.
    Pentru unele variante de lichide, producătorul recomandă înlocuirea la 15 ani sau 250.000 kilometri, fapt pe care eu îl consider dus la extrem, dar nu este treaba mea să comentez.

    Toate cele bune,
    Raul

    Comment


    • #3
      Buna ,multumesc pentru raspuns Raul Andrei ,am un w213 din 2017 la care nu a fost schimbat nici lichidul de racire nici de frana de cand o am de noua si am 100k mile adica 160.000km,deci probabil e timpul sa le schimb.

      Comment


      • #4
        Cu mare plăcere!
        Pentru acest model rămâne valabil ceea ce am spus mai sus despre lichidul de frânare.
        Cât despre lichidul de răcire, producătorul recomandă înlocuirea acestuia la 10 ani sau 200.000 kilometri.
        Dat fiind faptul că mașina nu operează întotdeauna în condiții optime, uneori merge pe distanțe scurte în oraș, uneori mai tare, alteori bară-la-bară, este bine să fie coborâtă valoarea nominală de service în funcție de cum credeți că ați condus.
        Dar credeți-mă, în 4-5 ani, veți fi cheltuit mai mulți bani pentru curățarea mașinii decât pentru un schimb al lichidului de răcire. Așadar, merită schimbat.

        Comment


        • #5
          La motoarele de aluminiu nu ai ce curata.
          la cazanul meu moldovenesc nu cred ca a scchimbat careva antigelul vreodata si cand l am schimbat eu interiorul era mega curat.
          Dar antigelul devenise acidulat.

          Asta tehnic, dar altfel schimba l ca antigelul e prea ieftin ca sa te zgarcesti.
          Frana musai tot din aceleasi motive.
          Last edited by Sharky; 03-16-2020, 07:18 AM.

          Comment


          • #6
            Originally posted by Sharky View Post
            La motoarele de aluminiu nu ai ce curata.
            Ah, nu la curățarea sistemului de răcire m-am referit, Sharky.
            M-am referit la curățarea exteriorului și interiorului mașinii. Banii dați la spălătorie se adună și după 4-5 ani vor fi însumat cât pentru operațiunea de schimbare a unui fluid.
            Nu m-am exprimat eu corect.

            Comment

            Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF