Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Lichid de racire,lichid de frana

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Lichid de racire,lichid de frana

Buna,nu gasesc niciunde raspunsuri la intrebarile mele asa ca apelez la voi.La cat timp sau km se schimba lichidul de racire si si lichidul de frana?Multumesc anticipat

Bună ziua!

Aceste intervale de service, ca frecvență, variază în funcție de modelul mașinii, mai exact de calitatea lichidului de frânare respectiv a lichidului de răcire echipat de către producător.
    În linii mari, aproape la orice mașină folosită în regim personal pot fi utilizate următoarele intervale de schimbare a lichidelor menționate de dumneavoastră:
    Lichidul de frânare se înlocuiește la fiecare doi ani. Este higroscopic. Nu doriți apă în sistemul de frânare (3-4 la sută este critic). În stare gazoasă (supraîncălzirea frânelor) amestecul devine compresibil și pierdeți frâna. Pe lângă aceasta, apa în sistem devine corozivă.
    Lichidul de răcire. Aici sunt multe variante. Pentru a fi sigur, înlocuiți-l la fiecare patru ani sau 60.000-80.000 kilometri.
    Pentru unele variante de lichide, producătorul recomandă înlocuirea la 15 ani sau 250.000 kilometri, fapt pe care eu îl consider dus la extrem, dar nu este treaba mea să comentez.

Toate cele bune,
    Raul

Comment

Buna ,multumesc pentru raspuns Raul Andrei ,am un w213 din 2017 la care nu a fost schimbat nici lichidul de racire nici de frana de cand o am de noua si am 100k mile adica 160.000km,deci probabil e timpul sa le schimb.

Comment

Cu mare plăcere!
        Pentru acest model rămâne valabil ceea ce am spus mai sus despre lichidul de frânare.
        Cât despre lichidul de răcire, producătorul recomandă înlocuirea acestuia la 10 ani sau 200.000 kilometri.
        Dat fiind faptul că mașina nu operează întotdeauna în condiții optime, uneori merge pe distanțe scurte în oraș, uneori mai tare, alteori bară-la-bară, este bine să fie coborâtă valoarea nominală de service în funcție de cum credeți că ați condus.
        Dar credeți-mă, în 4-5 ani, veți fi cheltuit mai mulți bani pentru curățarea mașinii decât pentru un schimb al lichidului de răcire. Așadar, merită schimbat.

Comment

La motoarele de aluminiu nu ai ce curata.
          la cazanul meu moldovenesc nu cred ca a scchimbat careva antigelul vreodata si cand l am schimbat eu interiorul era mega curat.
          Dar antigelul devenise acidulat.

Asta tehnic, dar altfel schimba l ca antigelul e prea ieftin ca sa te zgarcesti.
          Frana musai tot din aceleasi motive.
          Last edited by Sharky; 03-16-2020, 07:18 AM.

Comment

Originally posted by Sharky View Post
            La motoarele de aluminiu nu ai ce curata.
            Ah, nu la curățarea sistemului de răcire m-am referit, Sharky.
            M-am referit la curățarea exteriorului și interiorului mașinii. Banii dați la spălătorie se adună și după 4-5 ani vor fi însumat cât pentru operațiunea de schimbare a unui fluid.
            Nu m-am exprimat eu corect.

Comment

Working...
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF