Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

jante 18 sau 17 pe w211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • jante 18 sau 17 pe w211

  Salutare,

  Ma bate gandul sa trec pe 17 sau 18, latime 245 balon 45/40.
  Merita schimbarea? Sau mai bine nu ca ma voi enerva de la gropi si alte cratere de pe soselele patriei.
  Apar probleme la bucsaraie de la gumele cu balon mic?

  Mentionez ca pe spate am cadere de -2grade, asadar o guma mai lata s-ar putea sa fie mancata pe interior.

  Deocamdata eu am 225 55 16 si interiorul e doar usor mai mult mancat, perfect acceptabil pt cei 25kkm rulati, majoritatea la viteza mare.

  Suspensia e elegance, reintinerita de acu 10kkm.
  Ca sa fac o simulare de balon mic am umflat rotile la 3bar. Cam scutura, dar e acceptabil, dispare tot confortul, dar totodata directia devine mult mai precisa.
  Evident odata cu suprea presiunea se duce si aderenta.  Am mai mers cu un civic cu suspensie sport si jante de 17, pare cam rigida, dar, acceptabila.
  Sper ca pe merc sa fie ceva mai mici socurile, masina fiind mai grea si mai moale in arcuri.

  Rotile de 16 nu le voi vinde, ca nu degeaba le-am echipat cu gume noi.

  Voi ce parere aveti? Merita sa imi bat capul?


 • #2
  Intrebare pt cei cu w211 si gume de 245 40 sau 45 R18 sau R17 pe jante originale de et38:
  ROV

  Cat loc ramane intre suportul rulmentului, zone de imbinare cu pivotul de sus si guma?
  Dar intre sasiu sau alte elemente?

  Oare niste jante de 8" si et 41 ar merge? Sau ar freca guma in fuzeta?
  Ar ramane loc de inca acei 3mm ?

  Merci!

  Comment


  • #3
   Draga coleg,


   Observ ca avem acelasi tip de masina, acelasi model.

   Nu stiu ce varsta ai, dar eu ma indrept vertiginos spre 40. Sunt in perioada in care confortul este "the king" si senzatia de a ajunge "fresh/relaxat" (caci unde ajung, oamenii ma vor lua de "nou") conteaza cel mai mult. Parcurg cam 30 - 40,000 km pe an.

   Nu pot sa nu observ la jantele sotiei de 17 (talon 40) zgarieturi la buza jantei si inceputuri de boalfe la pneuri (masina cu 25,000 km).

   Pentru mine, daca poti accepta un mic sfat, 225/55r16 este mai mult decat ok, un echilibru perfect intre a simiti tot din drum si a simti ceva, cat sa stii ca mergi pe sosea.

   Gandeste-te ca vine primavara, si totul va fi o mare groapa/denivelare.

   17 va arata foarte bine comparativ cu 16, dar putin practic ...

   1963 Simson SR2E
   1990 Mercedes W124 250d
   2001 Mercedes W210 200K
   2005 Mercedes W211 220cdi
   2018 Suzuki Baleno

   Comment


   • #4
    Te vei intoarce rapid la 16". Mai binele este dusmanul binelui!
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

    Comment


    • #5
     Sharky Eu vin de pe Leganza cu suspensia ei foarte foarte moale si anvelope 205 60 15.
     Pe w211 am sportpaket si in prezent am roti de iarna 245 40 18 xl wintersport 4d umflate la 2.2 bari pe jante de 8.5j et 30.
     Tinuta de drum este foarte buna si confortul este bun, nu e ca Leganza la suspensie insa nici nu as mai vrea asa moale.
     A nu se intelege ca am probleme cu drumurile noastre, din contra, mi-se pare chiar ok cu suspensia asta sport si 2.2 bari in roti de 18.Ce-i drept cu rotile pe 19, 245 35 xl, umflate tot la 2.2 se simte mai "detaliat" drumul, sunt clar roti de asfalt bun.Cu cele pe 19 am dat in ceva gropi (gen apocalipsa) si n-am indoit nimic, iar uzura la suspensie e data mai mult de cursa ei nu neaparat de dimensiunea talonului. O suspensie moale va avea cursa mare a rotii, implicit bucsile vor fi tensionate mult mai mult decat la o suspensie sport.

     In ceea ce priveste et-ul, cred ca ar merge si 40 insa recomand un 30 pentru felul in care arata masina, ninicodata nu mi-au placut rotile intrate in caroserie, zici ca au gresit designerii la fabrica, adica stilul dacia 1300 chiar nu-mi place si in ultimii ani nu poti spune ca mai avem drumuri chiar asa nasoale incat sa ai obligatoriu 15 sau 16 altfel risti sa sara amortizorul prin caroserie.

     Sunt de parere ca w211 ca si forma, are nevoie de 17 iarna si 18 vara, 19-le fiind sincer cam la limitia in ceea ce priveste proportia dintre pasaj si dimensiunea jantei ( asa vad eu).

     Comment


     • #6
      Dragi colegi, va inteleg ingrijorarea. Confortul imi place si mie, dar statistic am observat ca drumurile lungi le fac in general pe sosele decente.

      Eu nu voi renunta la cele de 16, ca doar nu degeaba am dat pe ele 2200 lei ca acum sa le vand cu 800 cu tot cu jante, paote nici atat.
      Abia am facut 25kkm cu ele. LE tin si apoi vad eu cum imi echipez masina dupa cheful de moment.

      AStea le iau asa de distractie, fiind la un pret extrem de bun, dar parca as evita sa fac un drum pana in Bistrita ca sa vad ca nu-s bune. Momentam am trimis o iscoada, dar iscoada nu are w211.
      Totul e sa incapa pe masina. ET-ul fiind cu 3mm mai mare fata de originalele de 18.

      ROV , daca ai timp te rog vireaza maxim si spune-mi cat loc e liber intre partea din fuzeta care se prinde de pivotul de sus si guma in sine.
      Mi-ar fi de mare folos.
      MErci!

      In cel mai rau caz imi confectionez un distantier. 235 40 18 nu e o optiune deoarece e mai mic in diametru si ma tem ca se vede urat.
      Dar parca as vrea sa fiu sigur cand ma duc dupa ele.

      Prea mult nu as scoate rotile, nicidecum ET de 30, ma tem ca s-ar modifica scrub radius. Am simtit asta la passat din ET 35 (a venit cu jante de mertzan ) in ET 46 originalele. Volanul devine prea violent, nu imi place.
      Plus pe suprafete neaderente cateodata iti trage volanul din mana.

      Comment


      • #7
       Chill man, diferenta nu e mare, trasul nu e din diferenta asa mica de et.
       Ti-am pus cartea tehnica a masinii direct de la Hans de la fabrica. Ai acolo material de lecturat. Vei vedea ca sunt 9j cu et 39 sau et 30. Daca Hansu a pus et 30, ma gandesc ca a facut ceva teste apropo de comportament rutier.
       Concluzie, daca iti plac si sunt ce trebuie, ia-le.
       Attached Files

       Comment


       • #8
        Nu am reusit sa bag mana la pivotul superior pentru ca suspensie lasata insa mai mult ca sigur merge et40 din moment ce de fabrica s-a pus et39.

        Comment


        • #9
         Poftim si poze, am reusit sa gasesc o varianta.
         Attached Files

         Comment


         • #10
          Merci de poze, sa traiesti o mie de ani! Si mai usor cu tigarile, de banii de ele iti luai niste gume premium!
          posibil ca maine sa ma duc dupa ele, vad ca e loc destul.
          Acu abia ce am venit de la Eger, prin nameti, ca se pare ca vecinilor nostri nu le palce nici plugul si nici sarea,

          Eu iti zic ce am simtit la passat dupa ce am schimbat rotile de vara cu iarna pe fata, spatele avea deja iarna.
          Probabil ca fiind guma de 195 se simte mai tare ca la un 245 cat bagi 10mm la ET.

          Am gasit dimensiunile pe wheel size.com dar acu de vad pozele e clar!

          Poza 3 e irelevanta, ET mic ar conta mai mult acolo, nu mare cum vreau eu. Dar in zonele alea nu imi fac griji, doar la pivot imi era frica.
          Tu ce ET ai pe jantele din poza, 38? Oricum loc este din ce vad.
          Last edited by Sharky; 01-05-2019, 23:51 PM.

          Comment


          • #11
           30 et pe jantele din poza, insa clar ar trebui sa intre si et 40 din mom ce in carte merge pana la 39 dar cu 40 nu 45 la talon.

           Comment


           • #12
            Le-am luat, la 500 lei nu am pretentii, au zgarieturi, dar par drepte si intregi plus o pereche de gume la limita decentei.
            Va fi de lucru cu suruburile, vad ca-s pe con nu pe sfera si cer vreo 2-3 spire in plus fata de alea de vara dar se rezolva usor si asta.
            Mai caut ceva opinci care mai duc, sa vedem ce iese.
            Sunt de distractie oricum.

            ET-ul e de fapt 40, acu aia 2mm in plus nu cred ca ma fac pe mine.
            Cu gumele actuale de 225 40 18 am peste 2mm pana la zona cu pivotul, deci probabil cu 245 40 18 nu vor fi probleme.
            Janta e de 8" ar merge pana la 255 pus pe spate (in caz ca gasesc la oferta mai buna decat 245) , dar circumferinta va creste cu 1%, nu stiu daca va da eroare ESP sau deviatie la km.
            Voi incerca in una din zile, pune astea mai mici pe fata de 225 40 18 si vad de comenteaza ca le am pe cele de 205 60 16 pe spate care-s mai mari in circumferinta.

            SA inceapa ciobaneala!

            Comment


            • #13
             Erata, sus am vrut sa scriu 20mm de la balon pana langa pivot.
             Sa vedem cand pun gume de 245 ce se va intampla.

             Azi le-am montat de proba. Au niste opinci 225 40 18. Am bagat 2.5 bar in ele.
             Nu pot sa spun ca scutura excesiv la gropi/canale. Probabil suspensia elegance e responsabila cu asta.
             Din pacate nu le-am putut testa, astept sa se opreasca ninsoarea.

             Pana la vara trebuie sa le caut niste suruburi cu cap conic, niste gume 245 40 18 si sa le omologhez.

             De aratat zic ca arata bine, puteau fi jantele mai intregi, dar e ok si asa.
             Attached Files

             Comment


             • #14
              Parerea mea ca decat sa bai banii pe jantele astea ce nu prea au treaba cu Mercedes mai degraba investeai intr-o bara fata de facelift !!!

              Comment


              • #15
               Cand s-or termina de rezolvat problemele tehnice poate mi-oi pierde vremea cu estetica.
               Poate...Deocamdata ma paste o distributie, iar cardanul are joc in caneluri plus alte lucrari care trebuie sa le fac dar m-am cam plictisit.

               Nu stiu ce intelegi prin investitie, o bara de facelift in mod sigur nu e vreo investitie, e doar o pierdere de bani.
               18" aduc un comportament mai bun, esteticul nu ma intereseaza. Sa vedem la vara ce iese, daca nu se vor vinde mai departe.
               Dpmdv mai corect era sa nu dau banii pe ele pt ca am unele de 16 originale cu gume bune.

               Ca au treaba cu mercedesu, ca n-au treaba, eu judec un lucru dupa cum arata/cum se comporta, etichetele nu ma intereseaza.
               Oricum nu iti da nimeni vreun premiu ca ai doar piese originale pe masina.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF