Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Licenta Mercedes Clasa E

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Licenta Mercedes Clasa E

Buna ziua.
    Sunt student la Politehnica Timisoara in ultimul an, specializarea autovehicule rutiere.
    Fiind ultimul an trebuie sa fac o lucrare de licenta pe care o prezint la sfarsit in fata unei comisii.
    Lucrarea o sa fie strict teoretica despre Mercedes Clasa E.
    Am inceput sa fac un istoric despre aceasta clasa, am inteles ca sunt pana acum sunt 4 generatii de Clasa E, iar a 5-a urmeaza sa fie produsa din 2016.
    Ceea ce nu sunt in clar in momentul de fata este ce inseamna acel W, de exemplu W124, W210. Sunt si cu W si cu E.
    Imi poate explica cineva care este treaba ?
    Va multumesc.

Salut, uite ce inseamna acel W.
    W is the acronymn for the German "Wagen".

Daca vrei mai multe detalii, da un search pe wikipedia.
    Succes.
    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

Sa inteleg ca W-ul reprezinta o grupa, iar in grupa respectiva sunt mai multe modele cu E.
      De exemplu W210 are modelele E240, E270.
      Am inteles bine sau nu ?

Comment

W210 este modelul din clasa E, al doilea la rand din 95 pana-n 2002 parca. E200 E240 arata cu ce motor este echipat masina, adica cmc (intr-o mica mare parte) E200 = 1998 cmc , E240 = 2148cmc, E320, E420, E430 astea sunt de serie benzina, la cele diesel se specifica (e200cdi, e250turbodiesel).

W211 are si el E200 , E240, E200cdi, insa difera modelul caroseriei.

Sper ca ai inteles.
        http://oi58.tinypic.com/295cvn5.jpg

Comment

Salutare,

Faină temă ți-ai ales .
          Câteva detalii poți găsi aici.

Baftă!
          Regulament general Club Mercedes.

Comment

Salut !

Daca inca nu te-ai prins cum stau prescurtarile la e-class pot sa-ti fac un mic rezumat astfel:

"W" urmat de 3 cifre reprezinta prescurtarea unei serii de caroserie fabricata o perioada de timp. Cel mai usor se diferentiaza dupa faruri. De exemplu :

W213 se v-a lansa in 2016
            W212 se fabrica din 2009
            w211 s-a fabricat intre 2002 si 2009
            w210 s-a fabricat intre 1995 si 2002
            w124 s-a fabricat intre 1986 si 1995
            w123 s-a fabricat intre 1977 si 1995
            Mai multe detalii poti gasi aici :

Fiecare tip de caroserie din enumerarea de mai sus poate avea motor:
            -diesel (pana la w124 distinctia se facea folosind litera "D" dupa grupul de cifre ce evidentiau capacitatea cilindrica a motorului ex: 200D(2000cmc), 250D, 300D, de la caroserie w210 s-a folosit abrevierea CDI)
            -benzina (pana la w124 distinctia se facea folosind litera "E" , ex: 200E, 230E, 260E)

Litera "T" inclusa in grupul de cifre si litere era folosita pentru a specifica "turbo". Actualmente insa e folosita pentru a marca autoturismele cu caroserie break.

Ar fi bine sa nu uiti sa precizezi in lucrarea ta si despre abrevierea AMG, care cred ca sti la ce se refera.

P.S. Adesea primul proprietar nu dorea sa fie marcata la exterior masina, din diverse considerente (spre exemplu pentru ca vecinul sa nu stie cat de mare este impozitul la masina)
            Last edited by mihai1968; 02-06-2015, 20:29 PM. Reason: corectare
            Noul E-Class 2017

Comment

Va multumesc foarte mult pentru explicatii.
              Acum am inteles foarte bine.
              Va urez o zi buna.

Comment

Buna ziua.
                As putea gasi undeva sau daca are cineva si ma poate ajuta cu un calcul pentru "ceva anume" de la aceasta masina, de exemplu un calcul pentru cutia de viteze sau un calcul pentru motor sau suspensii......?
                Trebuie sa am o parte din lucrare cu ceva calcule.

Asa ceva mi-ar trebui:
                Calculul si constructia cutiei de viteze - tehnica mecanica document online, dezbatere in articol scris

Comment

Vrei sa fii inginer in constructii de masini ?!
                  Si sa mai si ai o diploma de licenta pe un model despre care habar nu ai nimic ?!

Tinere, am trecut prin ceea ce faci tu acum si iti spun cu certitudine ca nu e bine.
                  Inapoi la carte ! Pune mana si invata !
                  Fa o lucrare simpla dar demonstreaza ca ai muncit-o tu si ca stii cu ce se mananca.

Sa nu imi raspunzi ca intru rar pe aici, ti-am dat un sfat care iti va folosi in viata.

Comment

Oarecum ceva asemanator m-am gandit si eu sa scriu dar am zis ca nu ma bag in viata omului.
                    Totusi simt nevoia sa spun ca sunt de-acord cu cele scrise mai sus, chiar si in cazul in care tot ce vroiai este un model de calcul dupa care sa te iei. Forumul asta nu e facultatea de mecanica si putini dintre cei de pe-aici cred ca au vazut vreo data un astfel de calcul.
                    Legat de date generale sau istoric poti gasi aici destul informatii dar ce vrei tu, e deja putin peste "puterile" noastre .
                    Subscriu si eu la expresia de mai sus...pune mana si invata, citeste, scrie, discuta cu profesorul tau coordonator, etc.
                    Legat de cutiile de viteza ma indoiesc sincer ca vei putea sa "calculezi" un 7G-tronic.
                    Poti face un capitol cu clasificarea cutiilor montate pe E-klass, apoi o descriere si un istoric, iar la calcul sa iei o manuala pana in 2000 si sa-i calculezi rapoartele. Sincer cred ca orice peste acest nivel ar cam fi lucrare de dizertatie/doctorat.
                    Spor la treaba!
                    Last edited by adidc; 02-12-2015, 09:46 AM.
                    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                    C180 W202, 1994
                    W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Multumesc pentru raspunsuri.
                      Bineinteles ca lucrarea o sa fie facuta despre ceva care o sa stapanesc foarte bine, sa stiu sa prezint si sa raspund la eventualele intrebari.
                      Ma gandeam totusi ca poate sunt ceva calcule sa vad cum sa le incep, ce anume contin ele.

Comment

Presupun ca doresti un model existent de e-class cu o serie de caracteristici cunoscute, cu ceva detalii legate de rapoartele de la cutia de viteze, cuplu, etc. Eu ti-as propune un model destul de des intalnit e 220 cdi, cutie manuala 6+1, motor 2148cmc.
                        In linkul de mai jos ai un astfel de exemplu pe care sa-l dezvolti:

Specs datasheet with technical data and performance data plus an analysis of the direct market competition of Mercedes-Benz E 220 CDI in 2002, the model with 4-door sedan body and Line-4 2148 cm3 / 130.9 cui, 110 kW / 150 PS / 148 hp (ECE) of power, 340 Nm / 251 lb-ft of torque, 6-speed manual powertrain offered since January 2002 for Europe . Specifications listing with the performance factory data and ProfessCars™ estimation, including acceleration times 0-60 mph, 0-100 mph, 0-100 km/h, 0-200 km/h, quarter mile time, top speed, mileage and fuel economy, power-to-weight ratio, dimensions, drag coefficient, etc.

Mai sunt cateva clicuri de dat pe acolo(unul chiar spre detaliile cutiei de viteze), dar sper sa te ajute.

Succes !
                        Last edited by mihai1968; 02-13-2015, 22:22 PM. Reason: corectare greseli
                        Noul E-Class 2017

Comment

Multumesc foarte mult.

Comment

Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF