Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cum sa faci nuca schimbator din lemn W210

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cum sa faci nuca schimbator din lemn W210

    In primul rind trebuie sa cautati un bustean de esenta tare si bine uscat,de exemplu salcam deoarece are foarte multe striatii si noduri. Curatati coaja dupa care taiati din ea o bucata de circa 10 cm lungime. Demontati consola schimbator ,scoateti cele trei mufe,consola se indeparteaza iar tija schimbatorului este prinsa cu o siguranta.Apasati inelul de plastic in jos comprimind arcul si trageti cuiul afara din gaura astfel se desprinde maneta schimbatorului de tija care merge mai departe la timonerie.Pielea de la schimbator este fixata cu patru gheare in consola. Taiati lemnul la 9 cm inaltime 5 cm lungime si 4,5 cm latime.In asa fel taiati lemnul incit striatiile sa fie cit mai vizibile la final. Rotunjiti colturile.Adinciti in partea din fata o bolta. Partea de sus este putin inclinata. Tineti nuca veche la indemina si ajustati piesa noaua dupa ea. Se foloseste smirhel de 80. Scoateti plexidul [cea cu desenul cu viteze] cu ajutorul unei surubelnite.Aveti grija sa nu zgiriati partea de jos unde este vopsita cu vopsea neagra. Puneti-o linga lemn si trasati curbura acestuia. Slefuiti lemnul pina ce se va aseza perfect pe ea. Asezati-o pe lemn si trasati in jurul lui.Partea de jos trasati cu 3 mm mai jos deoarece plexidul se va inneca in lemn si coboara cit este grosimea lui. Ascutiti o surubelnita lata in forma de dalta si ciopliti exact pe unde ati trasat circa 3 mm adincime.Slefuiti marginea pina ce ineaca plexidul in lemn. Partea de jos la nuca faceti un canal putin conic sa nu alunece pielea de pe ea. Faceti o gaura de 9 mm si 45 mm adincime in nuca. Aveti grija sa tineti burghiul cit mai drept.Taiati cu cuterul pielea in jurul schimbatorului cit mai sus posibil. Curatati plasticul ce a format inainte nuca schimbatorului sa ramina doar tija metalica.Ungeti cu poxipol pe tija si il introduceti in gaura. Aveti grija ca vitezele 1,3,5 sa fie in fata iar suportul cautator de marsalier in stinga.Lipiti plexidul pe lemn si tineti-o apasata sa se inece bine in ea. Daca nu s-a inecat bine in lemn puteti slefui din plexid sau din lemn pina vor fi la aceasi nivel.Daca ati slefuit in plexid cu smirghel de 80 finisati cu smirghel de 400-800-1000-1500. Nu folositi apa la slefuit ca absoarba lemnul. Slefuiti si lemnul cu smirghel de 150-240-400. Acoperiti plexidul cu o banda adeziva. Aplicati cu o bucatica de burete 1-2 strat de bait care se usca rapid si nu contine lac.Indepartati banda adeziva degresati plexidul si suflati 2 straturi de lac cu intaritor. Dupa uscare intoarceti pielea pe dos, legati cu nailon de pescuit eventual cu o brida subtire in jurul lemnului unde ati facut calelul. Intoarceti pielea inapoi astfel se va dubla in jurul lemnului.Cind montati pielea trebuie sa fie cu cele doaua cusaturi in fata. Daca va placut va doresc spor la treaba.

    Rog un moderator sa uneasca pozele. Multumesc.
    Attached Files
    Last edited by cutaresku; 02-12-2013, 08:00 AM.

  • #2
    Superb. Felicitari...ai facut-o dinnou.. Multumim pentru ne arati si noua cum se face.

    Comment

    Working...
    X
    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF