Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

"...ANTIFURT..." pentru Bulgaria

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • "...ANTIFURT..." pentru Bulgaria

    Peste 15 zile plec in Bulgaria cu masina pentru 10 zile si doresc sa o protejez impotriva unui eventual furt si pentru a nu ma intoarce acasa cu trenul. Se stie ca in Bulgaria se fura masini, in special cele care au numere straine.Doresc sa stiu cum a-si putea sa imobilizez masina prin diverse metode ca de exemplu : scoaterea unui releu sau sigurante sau orice procedeu care sa ma faca sa stau linistit peste noapte. Masina este un Mercede 270 CDI din 2001. Astept sfaturi.

  • #2
    Poate-i scoti vre-un releu si-ti apare vreo eroare in bord dupa aia.

    Comment


    • #3
      Pai din aceasta cauza si intreaba.

      Comment


      • #4
        Vireaza-i rotile la maxim intr-o parte,apoi opreste masina,scoate cheia din contact si apoi cu motorul oprit forteaza volanul incercand sa-l misti.Nu stiu cum e la okios dar la cobra daca faci asta se blocheaza volanul in pozitia aia si nu-l mai "inmoi" decat dupa ce bagi cheia dinnou in contact si pornesti masina.Daca ai okios cu face lift,trebuiie ca ai la fel ca mine cheie cu chip infrarosu,masina nu porneste decat daca recunoaste acel chip.In plus poti sa alegi sa parchezi masina cu rotile bracate la maxim intr-o anumita pozitie astfel incat sa fie f greu de scos de acolo.Gasesti tu sa o pui langa o cladire cu rotile bracate de asa natura incat sa nu poate sa fie nici macar tractata tarash de acolo.Succes,stiu ca avem vecini foarte "civilizati"
        MÃREAȚA COBRA

        Comment


        • #5
          Asta ar fi o solutie http://www.linx.ro/gps-protectie-servicii.htm
          Si bonus de "avelo grija": http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=250307 , adevaru-i ca se fura, dar sa stim si noi.
          .. ________ ..
          o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
          (Oo\==/oO)
          ..U...............U.
          Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
          http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

          Comment


          • #6
            Originally posted by orca View Post
            Asta ar fi o solutie http://www.linx.ro/gps-protectie-servicii.htm
            Si bonus de "avelo grija": http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=250307 , adevaru-i ca se fura, dar sa stim si noi.
            Cam trasa de par povestea asta. L-au sunat hotii, care aveau pistoale si pe care el ii putea identifica si putea sa mearga cu politia peste ei. Si daca nu il ajutau bulgarii, mergea la ambasada. Parca in Bulgaria e chiar anarhie si politia iti spune ca nu are ce face. Iar dupa ce a PLATIT taxa de drum a aruncat portofelul in torpedou si s-a dus sa schimbe BANII si actele erau tot in masina. Nu prea cred
            In plus asemenea masini nu se pornesc in 2-3 minute ca daciile din 84, ca vorba aia iti cade cheia din mana si nu mai porneste masina, dar sa te chinui sa o descui si sa o pornesti fara chei, cip si cu volanul blocat in 5 min.
            @Octraviannus nu cred ca ar trebui sa iti faci atatea griji. Eventul ia-ti un baston din ala care se leaga intre volan si pedala de acceleratie sa fi mai sigur.
            Last edited by paunionutz; 06-18-2008, 15:04 PM.

            Comment


            • #7
              Originally posted by ionutz_ng View Post
              Daca ai okios cu face lift,trebuiie ca ai la fel ca mine cheie cu chip infrarosu,masina nu porneste decat daca recunoaste acel chip.Succes,stiu ca avem vecini foarte "civilizati"
              Da, cheia este cu chip dar am inteles ca si acestea se fura.


              Originally posted by orca View Post
              Asta ar fi o solutie http://www.linx.ro/gps-protectie-servicii.htm
              Si bonus de "avelo grija": http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=250307 , adevaru-i ca se fura, dar sa stim si noi.
              Am fost ingrozit de povestea de pe forum softpedia. Daca este adevarat este foarte grav.


              Originally posted by paunionutz View Post
              Octraviannus nu cred ca ar trebui sa iti faci atatea griji. Eventul ia-ti un baston din ala care se leaga intre volan si pedala de acceleratie sa fi mai sigur.
              M-am gandit si eu la acel baston care se pune pe volan si pedala de frana sau modelul care se pune doar pe volan. Costa cel mult un milion si este la vedere si descurajeza hotii. Mai mult, am cautat dispozitive de urmarire prin GPS-GSM (tracker) care se monteaza in interiorul masinii si poti afla unde se afla, cu ce viteza se deplaseaza, unele aveau si optiune de a opri motorul masinii prin intermediul telefonului mobil sau in cazul in care masina parasea perimetrul in care se afla parcata te anunta prin sms ca masina s-a pus in miscare (pe roti sau pe platforma). Tot cautand un dispozitiv cat mai bun, pentru a raspunde cerintelor mele am gasit pe un site de licitatii on-line un dispozitiv care se introduce in locul brichetei auto si acesta bruiaza dispozitivele GPS-GSM pe o raza de 50 de metri. Mi-am luat gandul de la acest dispozitiv de urmarire gandindu-ma ca si hoti pot dispune de un astfel de aparat care poate sa-mi bruieze dispozitivul de urmarire. In trecut am avut doua mercedes-uri 190 la care am facut o improvizatie care m-a facut sa dorm linistit. Pe langa alarmele care erau pe masini am montat un intrerupator pe firul care mergea in spate la pompa de benzina ( firul era parca de culoare maro si mai gros in dimensiune). L-am sectionat in dreptul scaunului soferului, am montat firele pe intrerupator iar pe acesta l-am fixat la baza scaunului. Practic acesta era invizibil pentru cel ce urca in masina. Chiar daca hotul intra in masina nu era suficient sa plece cu masina, el trebuind sa cunoasca notiuni despre model si nu cred ca acesta venea cu trusa de reparat dupa el. Astept si alte sfaturi.
              Last edited by Octaviannus; 06-18-2008, 16:35 PM.

              Comment


              • #8
                Sa nu intelegi gresit, dar nu pot sa cred ca mai fura cineva masini vechi de 8 ani, doar sa nu le-o oferi "pe tava" hotilor, probleme de acest gen ar trebuii sa-si faca cei care au masini mai noi, parerea mea.
                .. ________ ..
                o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                (Oo\==/oO)
                ..U...............U.
                Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

                Comment


                • #9
                  Daca pleci in concediu 10 zile cred ca ai parcarea asigurata si atunci nu trebuie sa iti mai faci probleme.
                  Daca nu ai parcare pentru atitea zile...e nasol.Cel mai bine este sa ii muti locul zilnic pentru a nu intra in ochii "pontatorilor".
                  Cazuistica expertilor in furturi auto ce spune?

                  "Mercedes ramane valoros chiar daca este vechi"-citat din intelepciunea geambasilor bulgari...iar la rusi se inmatriculeaza orice...

                  Comment


                  • #10
                    fa-ti si tu niste placute de inmatriculare bulgaresti si cand opresti masina in parcare - le pui
                    sau o legitimatie de politist roman

                    PS - serios vorbind - am fost si eu in Bulgaria si am lasat masina in parcarea unui super hotel - parcare pazita.
                    Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by arhitect View Post
                      fa-ti si tu niste placute de inmatriculare bulgaresti si cand opresti masina in parcare - le pui
                      sau o legitimatie de politist roman

                      PS - serios vorbind - am fost si eu in Bulgaria si am lasat masina in parcarea unui super hotel - parcare pazita.
                      La asta cu placutele de inmatriculare cu nr. de BG m-am gandit si eu din prima
                      Cum ajuta legitimatia de politai o mashina parcata ?, tre sa recunosc ca nu m-am prins
                      Eu am lasat in Bulgaria parcat (maxim 2 ore) W210, W140, Sharan, Audi, Opel, etc. (in ani diferiti) si m-am dus sa mananc, nici draku nu le-a avut treaba.
                      Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.

                      Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.
                      Last edited by orca; 06-19-2008, 01:01 AM.
                      .. ________ ..
                      o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                      (Oo\==/oO)
                      ..U...............U.
                      Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                      http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

                      Comment


                      • #12
                        Acum o luna i-au furat unui prieten un AUDI A4 AF.2001 din fata blocului(SIBIU)masina i-au furat-o intre 2 si 6 dimineata,masina avea cheie cu cip,si totusi nimeni nu a auzit sau vazut nimic. Omul sa dus la politie si a aflat ca in noaptea aia sau mai furat cateva vw si audi-deci cipul (imobilizatorul) nu mai reprezinta o problema pentru un hot profi.

                        Comment


                        • #13
                          Daca te pricepi poti sa demontezi volanul si sa-l iei cu tine. Sau mai poti folosi o metoda rudimentara, si anume, lasi o caramida sub frana. Nimeni nu va verifica frana cand pleaca in graba, mai ales daca este si noapte. Partea rea este ca probabil iti vei gasi masina avariata, in caz de furt, partea buna este ca o vei gasi.

                          Comment


                          • #14
                            Antifurt - Rugina falsa : http://cutie-rotunda.com/tech/antifurt-auto
                            .. ________ ..
                            o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                            (Oo\==/oO)
                            ..U...............U.
                            Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                            http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF