Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sistem de incalzire auxiliar la pornirea motorului? Nedumerire

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sistem de incalzire auxiliar la pornirea motorului? Nedumerire

    Am o mare nedumerire:
    inainte sa vina frigul cam cand erau 2 -7 grade cand porneam motorul plecam si ventilatia era 2 liniute in habitaclu intra aer rece. Au fost cateva zile cu temperaturi sub -2 grade si la fel cand plecam simteam aer caldut cat sa nu degeri in masina . Dupa cele 2 zile cu temp de -2 grade au veni din nou cateva zile cu peste 2 grade si din nou simteam imediat dupa plecare aer rece de imi inghetau mai mult mainile.

    Precizez ca temperatura motorului era ca afara din moment ce masina a stat nepornita cel putin 4 ore pana sa plec in ambele situatii : si la -2 si peste 2 grade.

    Oare exista vreo rezistenta care este functionala la clasa E care functioneaza unde la sub zero grade?

    Chiar intr-o iarna sotia imi spunea la -15 grade: bai da ce tare e mertu ca se incalzeste imediat , ea avand audi a4?

    A mai observat cineva ce am observat eu? Sau asa este clasa E?
    Sau sunt nebun?

    Bineinteles ca maine dimineata vor fi -10 grade si asta voi face sa verific cele constatate!

  • #2
    Este Heater Booster si Auxiliary Heating mi se pare ca prima e pentru apa si a doua pentru habitaclu, si da caldura imediat dupa pornire, aceeasi chestie e si la mine, cu toate ca evit pornirea la rece avand webasto, dar intr-o dimineata am uitat sa il pornesc si am observat cele mentionate de tine. Oricum eu stiam ca porneste la sub 5 grade.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Dj Sky View Post
      Este Heater Booster si Auxiliary Heating mi se pare ca prima e pentru apa si a doua pentru habitaclu, si da caldura imediat dupa pornire, aceeasi chestie e si la mine, cu toate ca evit pornirea la rece avand webasto, dar intr-o dimineata am uitat sa il pornesc si am observat cele mentionate de tine. Oricum eu stiam ca porneste la sub 5 grade.
      Cum pot sa identific si eu ce am pe masina dintre cele 2 mentionate mai sus? Mentionez ca eu am un buton in scrumiera (nu webasto) care incalzeste motorul?? Nu si habitaclu? Ideea e ca la mine numai dupa ce trece apa de 40 de grade vine caldura in masina cat de cat... Multumesc!

      Comment


      • #4
        Heater Booster, ala e butonul de langa scrumiera. Doar p-ala-l ai.
        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

        Comment


        • #5
          Si daca am o masina mai veche?Adica w210 pre facelift,nu cred ca avea ala heat booster,dar al meu e dotat cu webasto,,mai am un pic sa repar masina,si sper sa ma bucur de el,dar webasto porneste si fara sa umblu eu la el?adica,eu am pornit masina si a pornit si toba aia de dedesubt,dar eu nu ii dadusem drumul sa imi bage caldura inauntru,probabil ajuta sa se incalzeasca motorul.

          Comment


          • #6
            Salut
            Mercedes-ul caroserie W210 are 2 sisteme auxiliare ce ajuta la incalzirea masinii. Primul se afla langa vasul de expansiune(in partea stanga cum privesti motorul) si se numeste HEATER BOOSTER. Acest dispozitiv are o rezistenta electrica ce incalzeste apa la trecerea prin el si este comandat de butonul REST, functionand in mers cat si in stationare.
            Al doilea este un incalzitor marca WEBASTO, ce se gaseste sub bara fata in spatele proiectorului dreapta ce functioneaza cu motorina fiind alimentat pe un circuit separat direct din rezervor. Acesta este comandat de butonul din dreapta scrumierei si porneste cand temperatura exterioara este sub 5 grade si numai cu motorul pornit.
            Toate w210 (facelift,diesel) au Heater Booster dar nu toate au WEBASTO cu toate ca butonul de la scrumiera exista.

            Comment


            • #7
              Te contrazic,al meu porneste cu motorul oprit,alfel ce rost ar mai avea?E ca la tiruri,cand stai ala merge ca sa nu mai pornesti motorul,dar al meu am vazut ca atunci cand e frig porneste singur,in sensul ca incalzeste apa din motor,chiar daca nu ii dau comanda sa imi bage caldura inauntru.

              Comment


              • #8
                Salut Georgee .Butonul REST cind este activat cind beculetul rosu este aprins sau stins ? Mersi.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by CJ-12-LWP View Post
                  Salut Georgee .Butonul REST cind este activat cind beculetul rosu este aprins sau stins ? Mersi.
                  Salutare, este aprins!

                  Originally posted by ediskan89 View Post
                  Te contrazic,al meu porneste cu motorul oprit,alfel ce rost ar mai avea?E ca la tiruri,cand stai ala merge ca sa nu mai pornesti motorul,dar al meu am vazut ca atunci cand e frig porneste singur,in sensul ca incalzeste apa din motor,chiar daca nu ii dau comanda sa imi bage caldura inauntru.
                  Sunt doua tipuri de webasto, unul cu programator, pe care poti sa i-l programezi si sa iti porneasca cand vrei tu si unul mai simplu care porneste doar cand afara sunt sub 7 grade si functioneaza pana cand temperatura apei ajunge la 70 de grade.
                  Toate cele bune.
                  Last edited by Luxian; 01-29-2012, 15:16 PM.
                  Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

                  Comment


                  • #10
                    Interesant butonul REST functioneaza cind beculetul rosu este aprins iar butonul din scrumiera cind beculetul este stins .Nu era normal ca ambele sa fie la fel ?

                    Comment


                    • #11
                      Da,eu am cu programator

                      Comment


                      • #12
                        La al meu W211. clima este pe 4 zone si modulul este diferit de cele pe doua zone ... am un singur buton pe care scrie : AC OFF, REST ... nu are nici un led pe el ... cum anume se foloseste? REST, este acel heater booster?

                        Atasez o poza cu modulul ...

                        Si mai am o intrebare ... ce anume face butonul 10 si butonul 9?
                        Attached Files
                        Last edited by 220CDI; 01-29-2012, 21:35 PM.
                        2004 W211 E 220 CDI Avantgarde

                        Comment


                        • #13
                          Buna seara!
                          La al meu W211 din 2003, butonul de AC are un led rosu incorporat in el.
                          Acum intrebarea este: cand este pornit aerul conditionat?
                          Cand este aprins sau stins?
                          Unii zic ca intr-un fel , altii un alt fel.
                          Rog pe cineva care cunoste foarte bine sa ma dumireasca si pe mine.
                          Sanatate!

                          Comment


                          • #14
                            Fratilor am mai discutat pe un thread sau 2 desprea asta, dar sincer tot nu sunt nedumerit. Am un w202 c220 cdi din 99 si are pe consola centrala nu buton ca cel din poza. Eu sincer nu stiu ce sa mai cred,uni miau zis ca e numai pentru apa din motor,alti ca este webasto. As vrea sa ma lamuresc si eu in privinta asta ca sa stiu si eu ce am pe masina mea. Sper sa nu se supere vreun moderator pe mine ca am intrebat si aici inloc de thread-ul deschis de mine http://www.clubmercedes.ro/webasto-w...6.html?t=26006
                            Attached Files
                            "MERCEDES-BENZ", the BEST or nothing!!!

                            Comment


                            • #15
                              @ popa daniel : cand e stins, functioneaza a/c -ul , compresorul... cand e aprins, nu functioneaza.

                              @ moskyno93 : acel buton este pentru heater booster, nu webasto ... doar iti incalzeste coolantul/apa mai repede pentru a avea mai repede caldura in habitaclu.
                              2004 W211 E 220 CDI Avantgarde

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF