Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

W204 - probleme supra incalzire motor

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Raul Andrei
  replied

  Buna ziua!

  Originally posted by Andrei.c View Post
  Mai exista alt senzor de temperatura inafara de cel de pe termostat care poate da informatii gresite? (senzorul de temperatura combustibul a fost si el schimbat in urma cu 1-2 ani).
  Da, mai exista acest senzor care monitorizeaza temperatura: A0051532328.

  Originally posted by Andrei.c View Post
  Problema a inceput la sfarsitul verii trecute, nu s-a manifestat deloc in perioada rece iar acum cand revine caldura a revenit si problema.

  Problemele la partea electrica pot, intr-adevar, fi infuentate de temperatura. Insa, chiar atat sa fie de blestemat incat doar vara sa faca figuri? Nu pot raspunde.

  Ceea ce fac ventilatoarele este perfect normal. (Mai putin partea cu pornitul la rece, dupa deblocarea usilor).
  Ingrijorator este ceea ce face lichidul de racire.
  Mai intai trebuie verificat daca temperatura pe care o afiseaza instrumentarul de bord este corelata cu temperatura fizica a lichidului de racire. Exista cu adevarat acele fluctuatii sau nu? Aici trebuie efctuat un test fizic fie cu un termomentru clasic de mecanica, fie cu unul electronic.
  Daca temperatura este relativ constanta fizic si doar digital fluctueaza, atunci pista e clara. Daca bordul arata corect si apa chiar are aceste fluctuatii, trebuie aleasa cealalta cale.

  Problema cu acest tip de probleme (da, si problemele au probleme) este ca ele se diagnosticheaza foarte greu la fata locului; ce sa mai zic de cineva aflat in fata unui ecran. Simptomele sunt simptome. Poate pleca de la un fir ros de un soricel pana la o chiulasa fisurata (ipotetic, de dragul exemplului). Nu putem sa stim. Uneori mesajele incep cu: ''Am fost la x mecanici, am schimbat n piese, nimeni nu-i da de cap''. Cu atat mai greu sa tinteasca problema cineva de la departare.

  In mod real, asa cum matematica nu se invata prin lectura, ci cu creionul pe hartie, asa si diagnoza se face 'sub capota'. Trebuie sa gasiti pe cineva care sa verifice instalatia electrica si pe cea de racire, in prima faza. Apoi, vedeti.
  Pentru a nu va da impresia ca scriu cu pasiva agresivitate acest mesaj, ci din contra, cu empatie; la randul meu am descris simptome pe Internet si am cerut pareri. Am cerut parerea chiar si domnului cl600. Foarte amabil mi-a raspuns, m-a indrumat, dar nu a avut dreptate. De ce? Pentru ca nu are de unde sa stie de la distanta ce are o masina de la cateva sute de kilometri distanta doar pe baza unor simptome.

  Toate cele de mai sus fiind amintite, v-am dat si codul de la celalalt senzor de temperatura; gasiti un atelier care sa verifice pas-cu-pas masina, sa ia lucrurile prin eliminare masurand parametri si testand sisteme. Altcumva nu se ajunge la o solutie.

  Sa speram ca urmatorul mesaj va incepe cu ''In sfarsit i-am dat de cap''. Stiu cum este, am avut batai de cap cu unele masini. Dar nu renuntam niciodata.

  Va doresc toate cele bune,
  Raul Andrei

  Leave a comment:


 • Andrei.c
  started a topic W204 - probleme supra incalzire motor

  W204 - probleme supra incalzire motor

  Va salut oameni buni!
  Detin un w204 din 2008, c220. Problema a inceput la sfarsitul verii trecute, nu s-a manifestat deloc in perioada rece iar acum cand revine caldura a revenit si problema.
  Daca sunt peste 22 de grade, in oras, temperatura lichidului de racire creste brusc catre 100 de grade (dar nu in fiecare zi). Odata ce apare in bord mesajul ca apa este la o temperatura ridicata incepe si ventilatorul sa bage la viteza mare, acul de temperatura pica rapid la 90 de grade -> ventilatorul se opreste -> acul de temperatura sare iarasi brusc catre 100 de grade -> ventilatoril reporneste … Toate acestea in 30-40 sec. Se repeta de cateva ori. Uneori tine 3-4 minute, uneori 10-15 minute cu ciclul de mai sus.
  La relanti, cu ac pornit, ventilatorul merge la viteza mica. Deci exclud sa fie ventilatorul.
  Am schimabat pompa de apa, termostat complet, lichid racire, termoflot (aveam o scurgere de ulei). Nu am pierderi de apa sau ulei. Antigelul e curat (nu are ulei in el).
  Mai exista alt senzor de temperatura inafara de cel de pe termostat care poate da informatii gresite? (senzorul de temperatura combustibul a fost si el schimbat in urma cu 1-2 ani). Exista un senzor de temperatura pe chiuloasa?

  Ce altceva poate sa fie ca nu ii dau de capat nici cum? Va multumesc.
  cl600 as aprecia o parere!

  ps: din vara trecuta pana azi, mi sa intamplat de 2 ori ca atunci cand am deblocat masina (motorul rece) a pornit ventilatorul pe viteza mare pret de vreo 30 sec ceea ce stiu ca nu ii normal, poate are legatura cu problema de mai sus.
  Last edited by Andrei.c; 05-24-2023, 23:03 PM.
Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF