Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ventilator merge la maxim

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Eu vad treaba in felul urmator, poate ma insel.
  Turatia ventilatorului este setata de ECU prin intermediul acestui modul, mai exact un variator de tensiune sau tehnic numit potentiometru...cel in cauza. Daca asta e dat peste cap, atunci nu mai regleaza ci doar cupleaza/nu mai cupleaza deloc.
  Pe STAR apare ca fiind M4/7...sau N.
  La mine s-a manifestat si ca un consumator gurmand pe baterie.

  Comment


  • #32
   Crezi ca ii da comanda analog/proportionala?
   atunci leaga un potentiometru cu capetele intre 12v si masa si cursorul catre comanda vent. (Vezi ecu sa fie decuplat).

   Si creste usor tensiunea vezi de are o influenta.
   As pune pot de 100k prima data. Apoi pun unul mai mic.
   Sau direct cu rezistente fixe in loc de pot.

   Comment


   • #33
    Nu stiu cum sa fac sa ii dau un reset. Trebuie sa las masina fara baterie vreo 2-3 zile.
    Pe diagnoza apare turatia la 43% constant. Daca e de la modulul ventilator sau de la ecu, nu stiu sa zic. Ideea e ca ventilatorul montat acum, e cel "nou". Din star i-a marit/micsorat turatia si a functionat bine, deci comanda merge, la fel si reactia ventilatorului.


    Comment


    • #34
     Nu stiu cum poti rezolva asa ceva, ca practic sistemul de functional.
     Cu star nu gasesti ceva temperatura cu valoare aberant de mare? Sau vreun senzo care nu citeste si calculatorul din panica ii da ture, in caz ca poate chiar fierbe?

     Comment


     • #35
      Te-ai gândit că si clima folosește același ventilator?

      De multe ori, senzorul de presiune poate arăta valori aberant de mari ( sau poate chiar ai presiune mare in in instalatie) și atunci ...

      Comunicația între ECU și ventilator, este de tip LIN-bus, se verifică cu osciloscop ( este comună cu releul de bujii), sau ochiometric cu un multimetru - cam 9-11V.

      http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


      www.mbretrofit.ro

      Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

      Comment


      • #36
       Revin cu rezolvarea. Modulul de clima a fost defect. Dupa ce am schimbat degeaba senzorul de presiune, sam spate si am puricat toate cablaraiele nu am gasit nimic. Am incercat si cu modulul de remorcare, pentru ca si el poate da comanda cand e cuplata remorca. Pana la urma am schimbat modulul de clima si s-a rezolvat problema. Mi-a scos peri albi, pentru ca nu a dat nici o eroare si a si functionat corect. Am pus altul si problema s-a rezolvat.

       Comment

       Working...
       X
       Logan | Dacia Logan |Anulare DPF