Buna ziua. Am un C180 din 1994, caroserie w202, benzina, cod motor 111.920, 90 KW (122 CP). Relanti-ul nu e stabil, fluctueaza urat de tot, cateodata se opreste motorul. De asemenea, da rateuri in galeria de admisie. Consumul este usor crescut, am ceva ulei in galeria de admisie.
Pana acum am facut urmatoarele:
- am verificat clapeta de acceleratie - este OK (stiu sigur pt ca am inlocuit-o si face la fel);
- am verificat bobinele de inductie si fisele si sunt OK;
- am schimbat bujiile si se afuma in continuare;
- am schimbat garnitura de chiulasa;
- am schimbat segmentii, cuzinetii de pe arborele cotit, toate simeringurile si garniturile existente pe motor;
- in urma unei diagnoze, mi s-a zis urmatorul lucru: ,, motorul merge in regim de avarie, nu functioneaza senzorul de management aprindere si nu e bine pusa la punct distributia,,.
VA ROG sa imi spuneti unde este montat acest senzor si cate grade inainte de OT se pune distributia la punct. In prezent am pus-o la 20 de grade dupa OT (adica 40 30 20 10 OT 10 20 30 40 )
Pana acum am facut urmatoarele:
- am verificat clapeta de acceleratie - este OK (stiu sigur pt ca am inlocuit-o si face la fel);
- am verificat bobinele de inductie si fisele si sunt OK;
- am schimbat bujiile si se afuma in continuare;
- am schimbat garnitura de chiulasa;
- am schimbat segmentii, cuzinetii de pe arborele cotit, toate simeringurile si garniturile existente pe motor;
- in urma unei diagnoze, mi s-a zis urmatorul lucru: ,, motorul merge in regim de avarie, nu functioneaza senzorul de management aprindere si nu e bine pusa la punct distributia,,.
VA ROG sa imi spuneti unde este montat acest senzor si cate grade inainte de OT se pune distributia la punct. In prezent am pus-o la 20 de grade dupa OT (adica 40 30 20 10 OT 10 20 30 40 )
Comment