Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cutie viteze manuala w203 - agata

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cutie viteze manuala w203 - agata

Salutari, am un w203 din 2002 cu cutie de viteze manuala 6+1 si de vreo 2-3 saptamani simt ca cutia nu mai schimba vitezele la fel ca si inainte. La trecerea din 1 in 2 sau din 2 in 1 parca agata putin cateodata iar la trecerea din 1 in 2 am simtit ca imi impinge schimbatorul afara din 1, nu merge la fel de fin cum mergea.

Care ar putea fi problema, timoneria?

Mentionez ca am masina de ~15000km, eu nu i-am schimbat uleiul in cutie si n-as putea sa spun daca o fost schimbat inainte, probabil ca nu. Masina are acum 150.000km.

Incearca prin schimbarea uleiul (numai original),2 litri cumperi si iti mai ramane.

Comment

Buna seara. Verificati bucsile timoneriei de sub masina; daca timoneria are joc, inseamna ca dupa schimnbarea acestora problema se va remedia. Nu as inlocui lichidul din cutie, pana nu se constata ca prinderea timoneriei sub masina este in regula ! Stima !

Comment

De ce n-ai inlocui uleiul din cutie?! E chiar primul lucru deshtept ce poate fi facut. Sigur, buba in spetza de fata poate fi si timoneria...
        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Buna ziua. Va spun imediat: si al meu W203 din 2004 se manifesta la fel, iar primul lucrul pe care l-am facut a fost sa schimb uleiul in cutie. Dupa schimb, absolut nici o imbunatatire, nici la rece, nici la cald. Binenteles a fost alegerea mea sa schimb uleiul, in conditiile in care am urcat masina pe rampa si am observat jocul prinderii timoneriei. Ca o solutie de moment, recomand folosirea unui spray gresant asupra prinderii ei, pana la inlocuirea bucselor. Oricum jocul nu va disparea total, evident, dar macar se va simti o oarecare imbunatatire in selectarea trepelor 1, respectiv cea de-a 2-a, acolo unde de obicei se face trecerea mai greu. Stima !

Comment

Salut

Buna ziua,
            Imi poate spune cineva la ce interval se schimba uleliul din cutia de viteze manuala la w203 c220 ? Am aproape 180 de mii si nu a fost schimbat niciodata. Multi zic ca e lifetime și ca ar exista un magnet in cutie care colecteaza metalul rezultat din uzura pinioanelor.. dar nu stiu ce sa zic. La fel si cu lichidul de frana și antigelul, sunt acolo de cand e masina.... nu am probleme nici cu frana si nici cu, cutia dar ma gandesc sa le schimb preventiv (lichidele). Antigelul tocmai a fost verificat cu acel dispozitiv special si rezista la -50 de grade, mecanicul mi-a spus ca daca nu plec in Siberia sa nu ma gandesc sa-l schimb
            Multumesc !

Comment

Uleiul de orice natura ar fi el in timp isi pierde din proprietati. Multi posesori de autovehicule nu schimba uleiul in cutie/diferential din pricina costurilor dar si pentru ca nu au probleme cu reperele respective.

Ca parere personala eu am schimbat uleiul in diferential si in cutie la w203 manual si pot spune ca nu imi pare rau. Masina merge la fel ca inainte, nu se simte diferenta, insa cand am scos uleiul din diferential si din cutie erau ca o marmelada lichida de culoare noroiului. Ce proprietati de ungere credeti ca mai au aceste uleiuri si cat credeti ca vor asigura ungerea ansamblelor si subansamblelor respective? Nimic nu tine la infinit.

Masina in cauza are in bord 250.000km (nu stiu daca sunt reali sau nu). Va recomand uleiul de origine MB pentru aceste schimburi.

Referitor la antigel si lichid de frana e indicat a se schimba la 4 ani. Lichidul de frana se poate masura si se poate observa temperatura de fierbere, acesta este higroscopic si absoarbe umiditatea din aer...in timp isi pierde din eficienta.
              Last edited by Marso; 12-20-2015, 21:34 PM.

Comment

Corect. Eu as schimba lichidul de frana chiar mai repede.
                https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Si eu recomand schimbarea uleiului la cutie, eu l-am schimbat la 200. 000 de km ca imi agata putin. Uleiul din cutie nu este vesnic cum cred unii.
                  Din cate stiu eu in carte scrie ca uleiul la diferential se schimba la 10 ani, iar lichidul de frana se inlocuieste la 2 ani.

Sent from my iPad using Tapatalk

Comment

Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF