b97dmt,colegul riulian83 chiar la Mircea a fost la Casa Auto(la ce mecanici au acolo mai bine te lasi pagubas).Daca masina e in garantie mergi ,,afara '' si repar-o ca in Ro e nasol rau.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Zgomot apasare ambreiaj
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
-
Acceasi masina am si eu si stiu despre ce vorbesti. Problema nu este de la ea, problema este de la tine, de la felul in care schimbi vitezele.
Incearca sa duci treapta I pana spre 2000rpm, iar atunci cand apesi ambreiajul elibereaza mai intai acceleratia. Ambreiajul apasa-l mai finut, nu te infige prea tare in el.
O sa vezi ca o imblanzesti. Si mie mi-a luat ceva pana m-am obisnuit, dar cu alt stil de condus rezolvi problema. Tu spuneai ca a condus-o un mecanic si doar in R s-a mai auzit ceva.
Comment
-
Citind aici m-am gandit sa impartasesc si eu experienta personala avuta cu al meu c classs 2011. Masina am luat-o sh din reprezentanta cu garantie extinsa si 60 de mii km, c200 manuala. Masina merge brici comparativ cu ce am avut singura problema care am constatat-o la mine este ca atunci cand merg mult prin bucuresti, peste 20 de min cu opriri dese, si implicit ambreiajul sau volanta de incalzesc, la debraiere se simte o mica trepidatie (scuturatura). Doar in treapta1, la plecarea de pe loc.
Am mers cu masina la constatare la Autoklass de pe Mihai Bravu si dupa multe asteptari si o tura am reusit sa reproduc acea trepidatie. Verdictul lor a fost ca este ambreiaj si placa si posibil volanta, precizand ca piesele nu sunt acoperite de garantie. Cand m-am infipt in ei si le-am cerut o foaie in care sa precizeze ca defectele nu sunt acoperite de garantie au schimbat strategia si au spus ca trebuie desfacuta si facute poze ambreiajului si volantei pentru accept din germania. Pentru moment am lasat-o balta fiindca nu imi convine sa imi desfaca masina sa astept un raspuns de poate cateva saptamani.
Ideea e ca acea trepidatie nu e chiar asa deranjanta si mai ciudat este faptul ca la masina fratelui meu, si anume bmw seria 3 2011 tot manuala cu 40 de mii km se resimte o trepidatie asemanatoare la plecare. Deci as indrazni sa cred ca e o oarecare problema generica cu ambreiajul/volanta la aceste modele de masini posibil la cele cu tractiune spate.
Comment
-
Incearca alt stil de placare de pe loc, ridica ambreiajul, iar dupa ce masina incepe sa se miste apasa si acceleratia. Incearca sa o ghicesti cumva. Pe masinile astea cu tractiune (propulsie, ma rog) pe spate, trebuie sa le conduci cum vor ele, nu cum vrei tu. Chiar si-asa mi se pare ca are cea mai usoara debraiere fata de masinile pe care le-am avut/condus.
Comment
-
O intrebare, cand apesi ambreajul cu masina pe loc in relantiu, se simte ceva in pedala?
Daca nu simti absolut nici cea mai mica bataie, nu are nimic discul sau volanta.
Treaba asta verifica cand este cald motorul.Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995
Comment
-
@vladmarcu
Da, exact cum zici tu am inceput sa o 'imblanzesc' si deja mi-am adaptat/obisnuit stilul de condus (lasat complet acceleratia inainte de apasarea ambreiajului) singurul moment cand nu reusesc deloc sa o 'imblanzesc' este in parcari (fie ca ii in treapta intai, fie in R), cand trebuie sa te folosesti mai mult de ambreiaj si tocmai cand sunt in situatia asta de a parca se aud cel mai tare acele zgomote si toti din jur se uita sa vada ce se audeCum nu am mai gasit pana astazi alti posesori care sa se 'planga' de aceasta manifestare ma gandeam ca prin adaptarea stilului de condus sa nu maschez o problema, insa dupa cum spuneai si tu si georgian13, se manifesta si la voi deci poate pana la urma fie e o problema de stil de condus, fie face parte intr-adevar din categoria 'asa fac toate', fie poate chiar este o problema si cu timpul o vom rezolva. Daca cumva reusiti sa rezolvati problema, v-as fi recunoscator daca o sa impartasiti 'solutia', si la fel o sa fac si eu, va voi tine la curent
@georgian13 Da, intr-adevar cautand pe google/youtube am gasit detinatori de BMW-uri seria 3 (inclusiv M3-uri) care descriau exact aceasi problema si toti ziceau ca 'ii normal' si 'asa fac toate', dar nici un posesor de Mercedes (in general, nu doar C classe), poate fiindca majoritatea posesorilor de Mercedes din exterior merg pe automata si practic nu intampina aceasta problema.
Legat de schimbarea volantei si eu am avut o reticienta in a accepta aceasta 'operatie' a masinii si de aceea azi am fost la Autoklass sa le comunic acest lucru si sa le solicit sa informeze Mercedes DE si RO despre aceasta problema si sa le ceara o solutie/informatii concrete, nu sunt adeptul de a repara o masina prin eliminarea posibilelor cauze (schimbari la piese pana schimbi toata masina ca poate, poate se va rezolva problema). Sper sa si faca ce le-am solicitat... Daca intr-adevar problema se va dovedi ca ii de la ambreiaj/volanta mi-au garantat/promis ca v-a fi schimbat pe garantie, eu semnaland problema la cateva zile dupa achizitie, si deci nu eu as fi 'cauza' defectului.
@steradulescu & @b97dmt Pe la sfarsitul luni ianuarie o sa plec o perioada in delegatie de serviciu la Graz - Austria si intentionez sa fac o constatare si la reprezentanta Mercedes de acolo si poate chiar reparatie daca se afla cauza exacta.
Tot astazi am fost sa le solicit la cei de la Autoklass sa fac o extensie de garantie cu 3 ani si pe saptamana viitoare ar trebui sa se rezolve (persoana care se ocupa cu garantiile era in concediu). Masina desi avea 7km cand am luat-o, era deja inmatriculata de un an si pusa in showroom, deci mai avea un an garantie valabil (desi revizia/service-ul A la un an au omis sa il faca la timp si l-au facut cu 54 de zile intarziere, dar cica nu ar afecta garantia). Prin extensie voi avea 4 ani garantie in total.
De mentionat, ca in afara de aceasta problema masina este super si sunt multumit de achizite, chiar daca efortul financiar a fost unul care a depasit planul initial si ma mai agit cu acesta problema.Last edited by riulian83; 01-03-2014, 20:34 PM.
Comment
-
Riulian83: Foarte bine cu garantia. Eu am avut doi ani fara limita de km. O bataie de joc. Acum am aproape 30 mii. Masina o folosesc doar pentru extraurban.
Apropo de parcari: nu prea ai nevoie de acceleratie acolo. Doar din ambreiaj rezolvi problema.
Vezi un diagnostic in afara. Sunt curios de verdict.
Comment
-
Originally posted by Jacob View PostO intrebare, cand apesi ambreajul cu masina pe loc in relantiu, se simte ceva in pedala?
Daca nu simti absolut nici cea mai mica bataie, nu are nimic discul sau volanta.
Treaba asta verifica cand este cald motorul.
Comment
-
De mentionat, ca in afara de aceasta problema masina este super si sunt multumit de achizite, chiar daca efortul financiar a fost unul care a depasit planul initial si ma mai agit cu acesta problema.[/QUOTE]
Off:
Din pacate, dpdvd al fiabilitatii mercedesul nu mai e ce-a fost. Si asta din auzite si din vazute. Eu mi-am luat masina odata cu un prieten pt ca ne-au dat discount. A lui are cutie automata in rest la fel. Pot sa zic ca a avut numai probleme (ba nu I-a mai recunoscut cheia, ba ii curgea nu stiu ce de dedesupt) mai mult am vazut-o pe platforma decat pe roti.
Eu I-am schimbat telescoapele pe fata dupa vreo 8000 km pe garantie pentru ca scoteau niste zgomote la denivelarile asfaltului. In rest nimic.
Tot ce sper e sa nu mai am probleme.
Masina este foarte placuta din toate punctele de vedere (condus, confort, calitate materiale, motor elastic excelent pentru o cutie manuala), dar e foarte bolnavicioasa.
On:
Problema ta nu cred ca este o problema, o vei rezolva din reflexe.
Comment
-
Nu vreau sa fiu cel care contrazice, fiindca am de prea putin mercedesul ca sa pot expune un punct de vedere corect legat de fiabilitate, dar credeti-ma absolut toate marcile au problemele lor mai mici sau mai mari. Si nu vorbesc din auzite sau vazute si vorbesc de masinile din propria familie. Incepand de la renault clio an 2002, renault megane an 2005, renault laguna an 2006 , bmw f10 seria 5 2011, bmw 316d an 2011 , vw passat 2012 va pot spune ca toate dar absolut toare au avut probleme. Intr-adevar bmw si vw sunt mai fiabile comparativ cu reanult dar nici acolo nu e totul lapte si miere.
Eu deja sunt constient ca fieru-i fier indiferent de marca si se va strica mai devreme sau mai tarziu. Plus ca traim in era consumatorismului deci logic masina nu trebuie sa mai te tina 10 -20 de ani.
Din punctul meu de vedere la marcile premium platesti in plus pentru confort, calitatea materialelor, optiuni si brand , mai putin pentru fiabilitate care deja e cam aceiasi la toate masinile.
Comment
-
Salutare, dupa un mare research si multe piese schimbate pentru a trata aceeasi problema, am zis sa scriu aici poate a mai trecut cineva prin asta si a rezolvat-o cumva.
Detin un w204 om646 (240k km) cu cutie manuala si problema este in felul urmator: cuplez treapa 1 -> pun masina in miscare si accelerez pana la 2000 de ture(merge si mai mult) -> las acceleratia si apas pe ambreiaj -> moment in care se aude cum motorul se balangane (loveste, cum vreti voi). Acelasi lucru se intampla si in treapa 2.
Am inceput cu schimbarea tampoanelor motor+cutie, tampoane de v6 la motor si la cutie Meyle HD. Dupa ce am plecat de la service, cand am intrat in aglomeratie problema a aparut iar... singura diferenta era ca se simtea duritatea tampoanelor.
Am schimbat volanta+ambreiaj+rulment de presiune+pompa ambreiaj iar problema tot persista.
Am citit comentariile si nu mi se pare normal sa se intample asta, ca vezi doamne, esti tu prea rapid cand apesi ambreiajul... Sa te duci sa iei masina noua si sa-ti faca asa, exclus. Problema asta am mai intalnit-o si la un alt w204 cu om651, cel al tatalui meu cu 320k km.
Comment
-
Esti sigur ca motorul nu e in sarcina cand apesi ambreajul? Sunt masinj care raspund intarziat la ridicarea pedalei.
la ford 1.6 diesel trebuie sa astept asteic de cand ridici pedala de acc pana cand apas ambreajul altfel se tureaza in gol motorul la momentul debreerii.
vezi daca mai face daca apesi ambreajul mai tarziu.
Daca nu mai face probabil tot ansamblul e torsionat si vibreaza daca il descarci brusc.
Esti sigur ca e motorul? Ca forta e transmisa si pe puntea spate. Poate joaca ceva acolo.
Comment
Comment