Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Problema alternator

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Are si dacia doua...unul sub capota si unul l-a ascuns Ceausescu

    Comment


    • #17
      Originally posted by gmihai24 View Post
      Da domnule COCO si eu cand ramaneam fara curent iarna la dacia papuc(era masina de servici) o porneam cu acumulatorul de pe masina mea.Si uite asa cu masina pornita puteam sa pun linistit acumulatorul descarcat la locul lui fara sa mi se opreasca motorul.Sti ce e culmea domnu COCO,o avea si dacia doi acumulatorii????)))))))
      Hai ca-mi place!
      Cand ma refeream la probleme aferente ORICAREI MASINI, indiferent de anul de fabricatie si dotari, ma catalogati depasit...
      Acuma va referiti la aia noastra batrana Dacie. OK. Dar acelea nu aveau calculatoare si alte nazbatii. Ramaneai in pana in mijlocul campului, luai o sarma si mergeai mai departe.
      Masina tip W202 are un mare avantaj. O mare capacitate ROM. Programele ARSE acolo pot genera oricand programele RAM de functionare curenta. Evident dureaza un pic. 15-20min.
      La decuplare, dispar toate acele programe generate. De aceea, atunci cand se schimba acumulatorul, este preferabil sa ai un altul cuplat pentru a pastra RAM-ul.
      Pentru persiflari, vorbim peste vreo 2 ani.
      Last edited by epurare_coco; 07-01-2012, 13:00 PM.

      Comment


      • #18
        Doamne Doamne, vai vai, motoarele clasice, cu pompa clasica (mecanica) diesel nu le trebuie curent pentru a functiona, cdi-hdi etc le trebuie curent pentru pompa de inalte ECU etc, daca se poate scoate acumulatorii la un S-E etc de dupa 2000 diesel eu il mananc cu tot cu tabla
        Acelasi principiu se aplica si la benzina, depinde de generatie, si cata electronica are incorporata in ea, batrana dacie saraca ii trebuia curent doar pentru scanteie, nu cred ca avea ECU si nci senzori pe volanta.
        Daca exista teorii cum ca la un S-E de dupa 2000 ii duce alternatorul curentul necesar ii rog pe aceia sa verifice, sa spunem ca alternatorul respectiv scoate 100A, avand in vedere ca media alternatoarelor este de 55-75A, ca alternatorul sa scoata 100% din necesar masina nu va trebuii sa stea cu motorul la relantii nu? Un ECU destept cand detecteaza fluctuatii de curent taie alimentarea respectiv opreste motorul, cel putin asa ar fi normal.
        Numai bine.

        Comment


        • #19
          Originally posted by entty View Post
          Doamne Doamne, vai vai, motoarele clasice, cu pompa clasica (mecanica) diesel nu le trebuie curent pentru a functiona, cdi-hdi etc le trebuie curent pentru pompa de inalte ECU etc, daca se poate scoate acumulatorii la un S-E etc de dupa 2000 diesel eu il mananc cu tot cu tabla

          ...sa spunem ca alternatorul respectiv scoate 100A,
          Numai bine.
          Adica am spus aberatii.
          Acuma, inteleg o altceva. Daca prezinti care masina de la noi(club) are alternator de 100A -rog sa nu mai citeasca nimeni ce spun.
          Explicatie: orice sistem de alimentare ale o limita. Consum - max. siguranta din tablouri- + 10% pentru incarcare acumulator??? W202 are cea mai mare siguranta de 35A. Despre ce anume vorbim?

          Comment


          • #20
            Deja am inceput al dreq de off-topic.Nu ai cu cine si nici nu ai dece sa mai discuti pe aici.

            Comment


            • #21
              Apropo Entty,daca nu sti rolul regulatorului de tensiune ce face parte din ansamblul electric al masinii nu mai vb aiurea.Cum dreq i-ti regleaza tie ecu tensiunea de incarcare a acumulatorului.Bai oameni buni,daca nu aveti ce face acasa mai studiati si voi inainte sa vb pe unde apucati ca se prinde lumea.Nu toti suntem nestiutori de anumite lucruri la care cerem ajutor.Dar nici nu punem botu la tampenii debitate de plictiseala sau pe baza varstei pe care o avem (50-60-70 de ani).Nu intotdeauna varsta inseamna experienta.Puteti sa ma banati cand vreti voi daca va deranjeaza adevarul.Nu ma dau destept dar nu imi place sa inghit teorii de cacat.Iar dumneata domnule coco mai lasa dreq limbajul ala tampit de profesor psiholog tampit,ai niste postari de zici ca fumezi iarba.Peace.

              Comment


              • #22
                Uite ce este tinere. In 84-87 am lucrat si eu cu statut de emigrant. Nu am ramas acolo pentru ca nu supotam sa fiu sluga. Am inteles ca asta te deranjeaza la parerile mele. Si ca te deranjeaza ca am o oarecare experienta. PE MASINILE MELE. PE EXPERIENTA MEA. Nu conducand masinile altora, luate dintr-un garaj care, acolo, RASPUNDE. Nu ca in Romania de azi. Iar ca limbaj, asta este. Si ca, atunci cand luati legatura cu Romania sau mai veniti pe aici, va credeti niste zmei. Mai uitati-va in oglinda dimineata.

                Comment


                • #23
                  Volți, amperi, etc...

                  Bună seara !


                  @ Mercedes-cdi:

                  Am avut pe Cherokee un acumulator ROMBAT de 55A, care avea un an vechime când am luat mașina, înmânându-mi-se actele de garanție aferente. De atunci au mai trecut aproape șase ani, și daca n-aveam chef să pun o OPTIMA Yellow Top în loc, ROMBAT-ul ăla era la mine si astazi.

                  Dar l-am facut cadou unui prieten, care-l folosește pe un Astra de 1.7, și înca duce... Deci, estimez ca ROMBAT-ul meu avea probabil pastilă de U238 înauntru, că U235 e pentru copii... Sau s-o fi defectat ceva la el și a uitat să se termine după primele patru-cinci luni de utilizare...


                  In altă ordine de idei, cu referire la chestii electrice, Murphy a zis odată așa:

                  Nici un aparat electric nu va funcționa fără să fie băgat în priză.
                  Extrapolând ideea lui Murphy, zic eu mai departe așa:

                  Nu faceți experimente de-astea cu borne luate de pe acumulator cu motorul funcționand, mai ales pe generația noua de mașini, indiferent dacă sunt benzinare sau pe motorină. Apar probleme, se genereaza erori, anumite mărimi ies din intervalul de valori pe care un ECU îl crede "normal", etc.

                  Unii, în cazul unei schimbari clasice de acumulator, ar fi bucuroși să nu aibă probleme cu imobilizatorul electronic sau cu codul patefonului din bord, și voi faceți experiențe de-astea tip "hai să văd dacă mai merge după ce-i fac asta"... Ce oameni...

                  Vorbesc și din prisma unuia care odată n-a căscat ochii, și a atins cablurile pe bornele bateriei în regim de polaritate inversata... ÃŽncă mă mai lupt cu consecințele...


                  Stimă,


                  Dragoș

                  Comment


                  • #24
                    O sa-mi spun o parere, desi nu m-a intrebat nimeni.
                    V-ati contrat cam d-aiurea, mai mult reactii personale si-am uitat rolul unui forum: sa ne impartasim unii altora rezolvari rezonabile ale problemelor reale ale masinilor Mercedes care probabil s-ar rusina vazand imaturitatea noastra. Terminologia nu prea mai conteaza ( acumulator - baterie!! - sigur ca e acumulator, ce, a fost vreodata baterie?), important este ca am inteles despre ce e vorba! Iarasi sunt impotriva sfaturilor " du-te la tester"! Scrie ce stii tu, daca ai intampinat problema si ai rezolvat-o; cu totii stim ca drumul logic in reparatii trece pe la tester; dar daca iti da cineva vreun pont, poti schimba un o-ring de 3 ron si scutesti 50 ron testerul! Asa se face pe un forum de discutii legate de defectiuni. Eu chiar am reusit sa rezolv o problema serioasa in urma unui sfat de pe forumul UK.

                    Comment


                    • #25
                      Ma uit in fiecare zi in oglinda pentru ca ma spal pe ochi.Nu sunt increzut dar nici sa fiu luat la misto.Sluga nu am fost si nici nu o sa fiu deoarece nu imi sta in fire.Experiente am facut pe masinile mele (dacia a fost pentru exemplu deoarece asta conduceam la munca).Si ce daca lucrez in Spania, aici nu se poate numi loc de munca,doar slugareala?Hai sa revenim pe frecventa si sa nu mai aberam.Nici eu nu recomand schimbul de acumulator cu motorul pornit,dar daca ti se intampla sa o patesti macar sa sti ce ai de facut.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by gmihai24 View Post
                        ...Hai sa revenim pe frecventa si sa nu mai aberam.Nici eu nu recomand schimbul de acumulator cu motorul pornit,dar daca ti se intampla sa o patesti macar sa sti ce ai de facut.
                        Scuze de neantelegere. Pe un topic tehnic ne sicanam aiurea.
                        Am scris special perioada. Asa era atunci. Defularile soferilor inmatriculate I su S sunt un real pericol public ASTAZI, acasa.
                        Revenind, daca o patesti este una, daca ti-o faci cu mana ta este alta, mai ales daca nu stii aritmetica de clasa a ? Nu mai stiu cand se mai face azi aritmetica la scoala! Ca de fizica...
                        Last edited by epurare_coco; 07-02-2012, 15:34 PM.

                        Comment


                        • #27
                          am verificat acasa cu un aparat micut de masura(vazand cum trebuie pe net) si apare un voltaj in jur de 12(scala e intre 10 si 50 si nu-mi dau seaman exact exact) si dupa ce pornesc motorul creste in jur de 14 .Asta ce inseamna? Nu am un electrician pe aproape si timp sa merg la unul mai la departare nu am avut. Sper sa fi masurat bine...daca nu o sa las toate si ma duc.

                          Comment


                          • #28
                            Trebuie sa fie in jur de 14v + sau - 4v...5v!

                            Comment


                            • #29
                              Mai exact masoara cu un aparat digital si trebuie sa fie 14,3v-14,7v pentru alternatoare de 90-115A.

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by didulic View Post
                                am verificat acasa cu un aparat micut de masura(vazand cum trebuie pe net) si apare un voltaj in jur de 12(scala e intre 10 si 50 si nu-mi dau seaman exact exact) si dupa ce pornesc motorul creste in jur de 14 .Asta ce inseamna? Nu am un electrician pe aproape si timp sa merg la unul mai la departare nu am avut. Sper sa fi masurat bine...daca nu o sa las toate si ma duc.
                                Indicat ar fi un voltmetru electronic. Dar si atunci ar trebui sa ai un mic consumator: bec plafoniera, portbagaj... Daca se mentin valorile semnalate, acumulatorul este pe duca. Altermatorul este OK.
                                Oricum, uita complet postarea cu 14 +/- 4v adica de la 10 la 18V.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF