Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Erori SRS si ESP

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Erori SRS si ESP

Salut,
    Am doua erori in bord, SRS si ESP visit......... Am "pus" masina(w203,2005) pe tester si codurile erorilor sunt urmatoarele:9026 -Component B48 (Front passenger seat occupied and child seat recognition) is defective si C1172 - N49 (Steering angle sensor) :Internal fault.

Preturile la Autoklass sunt 850 lei pentru senzorul responsabil de eroarea SRS si 1450 lei pentru cel responsabil de eroarea ESP.

Se pot repara acesti senzori sau singura solutie este inlocuirea ?

Multumesc.
    Pedro

Este vorba despre "cantarul" din scaunul pasagerului si senzorul care vede unghiul de rotatie al volanului de sub airbagul din volan. Ambele se pot lua fara probleme din dezmembrari. Despre montaj nu stiu cum se face la cantar, dar cel de unghi eu mi l-am schimbat singur. L-am gasit la 300 lei CU TOT CU SPIRALA DE CONTACT. Ai putea sa incerci o resetare virand maxim stanga dreapta, dar presupun ca nu o sa mearga. Devreme ce zice internal fault inseamna ca e bu...shit. Daca il gasesti, ai grija la cine il montezi pentru ca are o "schema" ca sa il centrezi in pozitia de mijloc. La ambii senzori inainte sa ii schimbi deconecteaza bateria inainte sa te apuci de ei. Daca nu te descurci si ai drum prin Ploiesti te ajut cu placere la senzorul de la volan.
    Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca.

Comment

Nu merge resetat, am incercat, poate am noroc sa gasesc pe la dezmembrari ambii senzori. Ai idee.....senzorii sunt diferiti in functie de anul de fabricatie al masinii ? Multumesc frumos pentru ajutor. Daca gasesc senzorul de unghi de volan sigur o sa-ti fac o vizita, sa nu ma mai documentez eu.
      Pedro

Comment

Pune o serie de caroserie sa vedem ce coduri de piese se potrivesc. Anul de fabricatie nu ar trebui sa fie o problema atata timp cat nu difera caroseria de pe care il iei. Nu sunt sigur insa daca senzorii le la facelift si pre-facelift au diferente. Dupa parerea mea NU. Oricum pune seria VIN si o sa iti zic codurile care se potrivesc la tine. Acum sunt la serviciu, dar cand ajung acasa iti spun. La mine erau doua serii, deoarece una era piesa originala, iar a doua e practic aceeasi piesa "imbunatatita"

Comment

Multumesc frumos pentru ajutor. Ai anticipat corect si nelamurirea mea cu privire la potrivirea senzorilor de la varianta fara facelift la cea cu facelift si viceversa. A mea este varianta cu facelift. Astept seriile de la tine. Multumesc inca o data. WDB2030071A79***7. In locul stelutelor opt sapte sapte, nu stiu de ce apare asa !!!
          Last edited by pedragomir; 10-16-2011, 13:31 PM.
          Pedro

Comment

In EPC nu am reusit sa gasesc numai senzorul de unghi, ci doar spirala de contact cu tot cu senzor. Codul piesei originale este A1694640318 inlocuit apoi cu A1694640618. Deci oricare din aceste doua coduri se potrivesc la tine.
            Cat despre "cantarul" din scaunul pasagerului, acesta are codul A2038211492.

Comment

MARE ATENTIE!!! Am comparat seriile VIN facelift si pre-facelift (a ta cu a mea) iar codurile de piese NU se potrivesc de la una la alta.

Comment

Multumesc frumos pentru ajutor. Caut, caut, caut !!!!
                Pedro

Comment

Am rezolvat ambele probleme prin inlocuirea senzorilor. Cu putina documentare si cu ajutorul lui haddess(pentru senzorul de unghi de volan) am reusit sa-i inlocuiesc singur. Acum cred ca pot sa-i ajut pe cei care vor sa efectueze aceste operatiuni.
                  Last edited by pedragomir; 11-26-2011, 22:20 PM.
                  Pedro

Comment

Cu multa placere.

Comment

Intrebare

Buna,cat te-au costat piesele si eu am aceasi problema?ms

Comment

Originally posted by pedragomir View Post
                        Am rezolvat ambele probleme prin inlocuirea senzorilor. Cu putina documentare si cu ajutorul lui haddess(pentru senzorul de unghi de volan) am reusit sa-i inlocuiesc singur. Acum cred ca pot sa-i ajut pe cei care vor sa efectueze aceste operatiuni.
                        Salut. Cum ai schimbat senzorul pentru cantarul din scaun? Am aceeasi problema la w202 din 96. Multumesc,
                        Nu conteaza ce conduci, contaza cine te conduce.

Comment

Acu' jumate de ora am dus si eu masina (W211 E280) la Autoklass Timisoara pentru inlocuirea senzorului de rotatie a volanului, datorita erorii ESP din bord. La W211 senzorul respectiv costa 905 Lei. La chestii de genul asta nu as lua piese din dezmembrari si nici nu le-as schimba singur, chiar daca ma pricep. Prefer sa beneficiez de garantie si de lucrare facuta in reprezentanta (ramane la istoricul masinii). Daca schimb un senzor de doua ori din dezmembrari, aproape ca ajung la pretul unui nou ...

Comment

Originally posted by Goddy View Post
                            Buna,cat te-au costat piesele si eu am aceasi problema?ms
                            M-au costat 700 de lei ambele. Senzorul din scaun l-am gasit, nou, pe un site din Germania, www.kunset.de iar cel de unghi de volan de la o masina avariata(era seria noua care se vinde acum la reprezentanta, masina dezmembrata fiind din 2007 iar a mea din 2005).
                            Pedro

Comment

Originally posted by ionut13g View Post
                              Salut. Cum ai schimbat senzorul pentru cantarul din scaun? Am aceeasi problema la w202 din 96. Multumesc,

Pe scurt: Dai scaunul jos de pe masina(ai patru suruburi de prindere in podea), iei scaunul in casa(desfaci inainte toate mufele de sub scaun), demontezi perna in care se afla senzorul apoi dai jos tapiteria(este o treaba mai migaloasa, sunt tot felul de cleme in interiorul pernei) si...........ai ajuns la senzor.

Ma poti suna, daca te apuci de treaba, sa-ti dau mai multe detalii.
                              Pedro

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF