If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Erori SRS si ESP
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Acu' jumate de ora am dus si eu masina (W211 E280) la Autoklass Timisoara pentru inlocuirea senzorului de rotatie a volanului, datorita erorii ESP din bord. La W211 senzorul respectiv costa 905 Lei. La chestii de genul asta nu as lua piese din dezmembrari si nici nu le-as schimba singur, chiar daca ma pricep. Prefer sa beneficiez de garantie si de lucrare facuta in reprezentanta (ramane la istoricul masinii). Daca schimb un senzor de doua ori din dezmembrari, aproape ca ajung la pretul unui nou ...
Daca stii ce faci..... sunt niste operatiuni banale. Trebuie sa fii atent cand centrezi senzorul, in rest.......trei mufe si trei suruburi. Mda, lucrari extraordinare fac cei de la reprezentanta....... La mine senzorul costa 1450 lei plus manopera 600, deci 2050(prefer sa-l schimb singur de 5 ori in banii astia). Am rezolvat problema cu 360 lei. Drum bun catre reprezentanta !!!
Ok, nu mi-o lua in nume de rau, dar eu exact astazi am schimbat acel senzor la Autoklass in Timisoara si am platit 60 Lei + Tva manopera. Repet: 60 Lei, nu 600 ... Masina: W211 E280 CDI 2004. Atasez factura daca nu ma crezi ... Da, la calculul tau se leaga, doar ca preturile postate de tine sunt foarte mari ... Pe senzor am platit 905 Lei (TVA inclus) ...
Ok, nu mi-o lua in nume de rau, dar eu exact astazi am schimbat acel senzor la Autoklass in Timisoara si am platit 60 Lei + Tva manopera. Repet: 60 Lei, nu 600 ... Masina: W211 E280 CDI 2004. Atasez factura daca nu ma crezi ... Da, la calculul tau se leaga, doar ca preturile postate de tine sunt foarte mari ... Pe senzor am platit 905 Lei (TVA inclus) ...
Voi sunteti mai spre vest, totul este mai ieftin acolo......
Voi sunteti mai spre vest, totul este mai ieftin acolo......
De-aia tot bat shaua cei de la Pet Shop Boys cu piesa Go West. Adevarul e ca sunt niste diferente substantiale intre reprezentante la preturi, dar parca asta e prea de tot.
Daca stii ce faci..... sunt niste operatiuni banale. Trebuie sa fii atent cand centrezi senzorul, in rest.......trei mufe si trei suruburi. Mda, lucrari extraordinare fac cei de la reprezentanta....... La mine senzorul costa 1450 lei plus manopera 600, deci 2050(prefer sa-l schimb singur de 5 ori in banii astia). Am rezolvat problema cu 360 lei. Drum bun catre reprezentanta !!!
Confirm si eu ce ai spus. Inainte sa il schimb si eu m-am interesat la Autoklass Ploiesti si senzorul costa 1350lei, iar manopera tot 600. Din dezmembrari am luat cu 300 senzorul de unghi + spirala care mi-a ramas in caz de Doamne fereste. La asa o socoteala... Singurul "dubiu" pe care il am este ca n-am avut cheie dinamometrica sa strang surubul de la volan conform WIS, dar chiar si asa in diferenta asta de bani imi ramaneau si de o cheie. Ma rog...daca vrei sa fii cu inima impacata si nu stai rau cu banii, e bine si la reprezentanta.
Pe scurt: Dai scaunul jos de pe masina(ai patru suruburi de prindere in podea), iei scaunul in casa(desfaci inainte toate mufele de sub scaun), demontezi perna in care se afla senzorul apoi dai jos tapiteria(este o treaba mai migaloasa, sunt tot felul de cleme in interiorul pernei) si...........ai ajuns la senzor.
Ma poti suna, daca te apuci de treaba, sa-ti dau mai multe detalii.
Multumesc mult. Dupa sarbatori am sa ma apuc de treaba. Revin cu situatia actualizata.
De-aia tot bat shaua cei de la Pet Shop Boys cu piesa Go West. Adevarul e ca sunt niste diferente substantiale intre reprezentante la preturi, dar parca asta e prea de tot.
Confirm si eu ce ai spus. Inainte sa il schimb si eu m-am interesat la Autoklass Ploiesti si senzorul costa 1350lei, iar manopera tot 600. Din dezmembrari am luat cu 300 senzorul de unghi + spirala care mi-a ramas in caz de Doamne fereste. La asa o socoteala... Singurul "dubiu" pe care il am este ca n-am avut cheie dinamometrica sa strang surubul de la volan conform WIS, dar chiar si asa in diferenta asta de bani imi ramaneau si de o cheie. Ma rog...daca vrei sa fii cu inima impacata si nu stai rau cu banii, e bine si la reprezentanta.
Am strans surubul mai tare decat cu cheia dinamometrica, mai era putin si-mi plesnea un vas de sange la cap !!! Chiar nu stiu de ce este o diferenta asa de mare intre reprezentante !!!
Pai, de ex, la Constantza, mi-au luat 200 ron pe diagnoza, la Ploiesti 150 ron, iar la mecanicul meu, 50 ron. La Constanta, galeria de admisie ma costa 3500 ron fara manopera, la Ploiesti 2500 ron fara manopera, la mine in garaj, 2 bidoane de Cif Power Cream + o zi de munca. Diagnoza la reprezentante mi-a spus ca aveam un clapet "blocat" si trebuie musai inlocuita galeria, si galeria nu se inlocuieste decat daca se schimba si motorasul de actionare al clapetilor, si e destul de complicat si oricum nu o sa se potriveasca la fix, asa ca mai bine iau ansamblul cu totul, pentru care imi pot face un pret special cu reducere (3500 ron). Acasa, m-am inarmat cu rabdare, si pentru ca nu aveam manualul de service, am inceput sa ghicesc ce trebuie demontat. Clapetul nu era blocat, era sarit decat bratul de actionare din articulatie. Am curatat galeria de admisie cu Cif, am montat totul frumos la loc, si am economisit 3450 ron (diferenta s-a dus pe Cif, si pe bere, ca era cald afara ) Deci, daca ma duceam la reprezentanta, plateam 3500 + o zi cel putin de manopera... Imi place sa ma duc pe la ei dupa ce rezolv problemele, sa le arat ca se poate si ieftin. Mecanicii nu au nici o vina. Ei trebuie sa vanda piese ca sa isi ia salariul...
Buna ziua...Observ ca lumea se poate descurca si singura acasa in propriul garaj. De reprezentanta sunt si eu satul si ma gandesc ca daca voi ati reusit sa rezolvati problemele poate ma indrumati si pe mine inspre bine.
Aceleasi erori am si eu in bord la un w203 an 2003 (precizez nu este facelift) ESP si SRS . Primul senzor a aparut SRS Visit Workshop dupa care peste aprox 2 ani jumate a venit si cel de ESP. Cum reusesc si cine ma poate ajuta sa rezolv si eu problemele caci atunci cand ma urc la masina imi vine sa sparg tot bordul ! Precizez ca nici pilotul automat nu mai functioneaza de la aparitia erorii de ESP !
SRS - cod eroare pe tester - B103B - rezistenta circuit de aprindere cu componenta R12/12 (capsa pirotehnica airbag lateral spate dreapta) este prea mare .
-P1520 / S40/4 CC SWITCH WITH VARIABLE SPEED LIMITER 1222
B37 PEDAL VALUE SENSOR SENSOR 1 THE SIGNAL VOLTAGE IS TOO HIGH
-C1210 TERMINAL 30 UNDERVOLTAGE
-C1161 B24/15 MICROMECHANICAL YAW RATE SENSOR AY PICKUP
-C1173 N49 STEERING ANGLE SENSOR
-C1172 N49 STEERING ANGLE SENSOR
Pentru ESP trebuie schimbat senzorul de unghi volan aproape sigur. Pentru SRS trebuie verificat probabil cablajul airbag-ului din usa dreapta spate si curatate mufele si imbinarile sa nu fie oxidate. Asta ar fi cazul cel mai ieftin. Ia legatura cu userul mercedes_cdi care e tot din C-ta si stie. Despre senzorul de sub volan il poti inlocui singur, dar sa pui o serie de sasiu sa vedem ce coduri de piesa se potrivesc la tine daca vrei sa il iei din dezmembrari.
Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca.
Multumesc mult pentru raspuns..codul VIN este : WDB2030061A480195 . Am cautat pe EPC codul senzorului de volan si acesta este A 203 464 01 18 (ce am gasit eu,imi poti spune daca este corect?)
Am uitat sa precizez ca ESP-ul in sine functioneaza dar Pilotul Automat nu imi functioneaza , presupun ca sunt pe acelasi senzor caci nu vad alta explicatie?
Am sa incerc sa iau legatura cu utilizatorul mercedes_cdi. Multumesc mult pentru explicatii si astept un raspuns. O zi buna!
E ceva ciudat: la verificarea VIN-ului zice ca nu ai pe masina senzor de unghi pe volan. Daca mai poate confirma cineva ar fi bine. La verificarea mea zice "item no. not valid for this model", ceea ce inseamna ca nu a fost echipata cu asa ceva. Piesa gasita de tine este spirala de contact.
Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca.
Ms pentru reply ...vroiam sa intreb unde ai verificat VIN-ul ca mi se pare tare ciudat ! Si te rog spune-mi care este diferenta intre spirala de contact si senzorul de unghi pe volan si ce coduri au fiecare ? Care dintre aceste piese face legatura cu pilotul automat ? Daca ar fi ca masina sa nu fie echipata din fabrica cu asa ceva cum ar putea sa-mi dea eroarea "C-1172/C-1173 N49 STEERING ANGLE SENSOR" . ???? Cum pot sa verific care din ele ar fi problema ? (steering angle sau spirala de contact, caci vreau sa stiu ce piesa sa comand) Multumesc
Aceasta este piesa care trebuie schimbata ? (ESP) Am vazut niste poze, are un fir conector care duce catre pilotul automat !!! Si alte doua mufe una galbena una verde !
Aceasta este piesa care trebuie schimbata ? (ESP) Am vazut niste poze, are un fir conector care duce catre pilotul automat !!! Si alte doua mufe una galbena una verde !
Da, asta este piesa. Pilotul automat se prinde chiar de acest senzor. Cele doua mufe colorate se conecteaza la airbag. Mufa neagra este pentru comenzile de pe volan.
Last edited by pedragomir; 04-06-2012, 21:42 PM.
Reason: Completare
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment