Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Huruit in mers....:(

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Huruit in mers....:(

Buna seara! Al meu mercedes c200 cdi, an 2000, w203, pe langa alte probleme are una noua ! In mers...la viteza de peste 60-70...se aude un huruit! Mi se pare ca pe la 90 dispare si apare din nou pe la 110 de unde se aude continuu!! Am fost la service si mi-au spus ca rulmentul fata stanga ar fi problema.... Acum vine intrebarea mea: daca este rulmentul de pe stanga de ce zgomotul pare sa fie mai accentuat cand iau stanga?? N-ar trebui sa fie invers, sa nu se mai auda chiar asa de tare cand iau stanga?? Ar trebui sa schimb ambii rulmenti sau numai pe cel care huruie?? Va multumesc ! Stima

Rulmentul in cauza este conic cu bile cilindrice. Cand virezi stanga creste presiunea pe rulmentul rotii stanga (roata trage stanga iar masina tinde sa-si pastreze directia de mers).La viraj dreapta fenomenul e invers. Daca iti place surubareala, suspenda roata in cauza si trage usor stg-dreapta de roata. Daca are joc, da janta jos, da jos si capacul de protectie din centrul butucului, (e bagat prin presare) si ai acces la rulment. Verifica daca nu ai mizerie intrata, pune vaselina daca nare si mai strange putin piulita de fixare pana dispare jocul . Verifica ca roata sa se roteasca usor . Piulita centrala e asigurata cu un surub cu cap de imbus de 4 parca. Sa nu uiti sa strangi inapoi surubul de asigurare piulita. Poti si extrage butucul pentru a verifica starea rulmentului daca are ciupituri pe camasa sau pe bile (cu o lupa) sau starea coliviei care tine bilele, caz in care mai demontezi si etrierul. Daca are asa probleme "manancai coliva", de preferat la ambele roti.

Comment

Buna seara.Cam acum o luna am avut si eu parte de acel huruit si prin urmare am schimbat rulmentii pe fata.Chiar daca acel huruit provenea doar din dreapta,am preferat sa-i schimb pe ambele parti.Rulmentii i-am luat de la Mercedes si setul este complet cu tot ce-ti trebuie,vaselina,piulite etc...

Comment

S-a rezolvat! Am schimbat rulmentul pe stanga si merge perfect! va multumesc

Comment

Working...
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF