Va salut domnilor !
Dupa cum am scris in posturile anterioare fierul meu este mare amator de ulei
adica imi consuma ulei destul de binisor.
La interval de un schimb 10.000 - 12.000 km consuma aprox 3.5- 4 litri de ulei, folosesc 10W40.
Din cate stiu eu acest lucru se datoreaza uzurii excesive a simeringurilor de la supape.
Oare este asa ?
Cat de complexa sau de grea este operatiunea de schimbare a acestor simeringuri, dat fiind ca ele nu sunt asa scumpe.
Am gasit 2 variante :
AJUSA 57013800R la 143,64 lei, setul de 16
REINZ 12-29491-01 la 75,12, setul de 16
Sursa : http://www.unixauto.ro/Unix_CikkekLi...5&cMegnNr=3779
Oare se justifica pretul dublu pentru AJUSA ?
Am un prieten care lucreaza la un service auto, si serile poate sa lucreze pentru el in atelier,
As avea posibilitatea sa le schimb acolo, si sa lucrez si eu,
Imi puteti spune ce implica concret schimbarea semeringurilor, daca trebuie dat afara antigelul si uleiul,
- daca este foarte complex si mult de lucru.
De asemenea am o bataie in motor, care cred ca este de la tacheti, dar asta este alta chestie, si nu stiu daca merita inlocuiti, dat fiinda ca unul nou costa intre 67 si 90 lei , insa am putea discuta si despre asta , daca tot am deschis topicul.
Va multumesc !
Dupa cum am scris in posturile anterioare fierul meu este mare amator de ulei

La interval de un schimb 10.000 - 12.000 km consuma aprox 3.5- 4 litri de ulei, folosesc 10W40.
Din cate stiu eu acest lucru se datoreaza uzurii excesive a simeringurilor de la supape.
Oare este asa ?
Cat de complexa sau de grea este operatiunea de schimbare a acestor simeringuri, dat fiind ca ele nu sunt asa scumpe.
Am gasit 2 variante :
AJUSA 57013800R la 143,64 lei, setul de 16
REINZ 12-29491-01 la 75,12, setul de 16
Sursa : http://www.unixauto.ro/Unix_CikkekLi...5&cMegnNr=3779
Oare se justifica pretul dublu pentru AJUSA ?
Am un prieten care lucreaza la un service auto, si serile poate sa lucreze pentru el in atelier,
As avea posibilitatea sa le schimb acolo, si sa lucrez si eu,
Imi puteti spune ce implica concret schimbarea semeringurilor, daca trebuie dat afara antigelul si uleiul,
- daca este foarte complex si mult de lucru.
De asemenea am o bataie in motor, care cred ca este de la tacheti, dar asta este alta chestie, si nu stiu daca merita inlocuiti, dat fiinda ca unul nou costa intre 67 si 90 lei , insa am putea discuta si despre asta , daca tot am deschis topicul.
Va multumesc !
Comment