Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Problema semering

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema semering

Salutare.

Am una bucata W202, C180-Elegance, '93 benzina, manual.
    La un service (nu din Romania), baietii mi-au zis ca trebuie schimbat semeringu la diferential. Pierde ulei si "canta" (un vvvuit pe ton inalt) la viteze mai mari, la o anumita turatie. Tot baietii mi-au spus ca nu se apuca sa faca ei treaba asta pentru ca cica respectiva piesa are un moment perfect de tensiune, adica nu strangi acolo cat te taie capu', si daca e instalata prost, problema nu se rezolva. Cica trebuie un aparat profesional ptr asta, sau ceva de genu.

Va rog sa ma ajutati:
    - stie cineva un asemenea mester, sau un asemena aparat/scula, sau service unde se poate face aceasta manopera, cat ma costa si cat ma costa si "semeringul vietii", trebuie sa-l iau nou, se poate si SH ?

In alta ordine de idei, ar trebui sa nu mai fac distante lungi, sa-mi schimb stilul de condus, sa-i adaug/schimb uleiul (si asta am inteles ca nu se "toarna" la propriu, ci se introduce cu ceva pompitza) ?

M-ar ajuta orice informatie pe aceasta tema.
    Va multumesc pentru atentie.

Salut.

Nu am schimbat simeringul-probabil al pinionului de atac-,insa cred ca baietii au exagerat.
    Inlocuirea acestuia,ca si a uleiului,sunt operatiuni relativ simple,care se pot face in orice atelier auto, dotat printre altele cu o cheie dinamometrica si o pompa manuala(spritiera).
    Piulita pinionului de atac(si nu numai) se strange,intr-adevar,cu momentul de torsiune indicat in manualul de service.
    Simeringurile sunt derizorii ca pret si NU se achizitioneaza sh.
    Daca diferentialul "canta",problema poate fi foarte serioasa,in sensul ca s-ar putea sa trebuiasca inlocuit integral si nu e ieftin,dar se poate si sh.
    Referitor la stilul de condus iti recomand sa adopti unul "domestic",din multe motive pe care cu siguranta le cunosti.Schimba uleiurile si lichidele speciale la periodicitatile indicate de constructor si ai grija sa cumperi din cele care indeplinesc normele MB(spre exemplu,pentru diferential norma este MB 235.0 sau 235.7).
    Succes!

Comment

Hai ca asta e tare ..sa schimbi un semering iti trebuie o scula de pe luna.
      `87 W126 EX 420 SE - NOW 250D + WEBASTO - GENERALUL - sold

now - bicicleta !

0744 239 949

WEB
      http://garajautodiag.blogspot.com

Comment

Bun, si unde pot sa fac ecuatia asta? (imi puteti recomanda niste "baieti" care stiu cum e cu chiea dinamometrica? Si daca e si un pret rezonabil, ar fi perfect)

Dar pana atunci, fara manualul de service, cum se afla acel moment de torsiune?
        Banuiesc ca trebuie sa-l aflu inainte sa ajung la "baieti".

Comment

Originally posted by amodusoperandi View Post
          Bun, si unde pot sa fac ecuatia asta? (imi puteti recomanda niste "baieti" care stiu cum e cu chiea dinamometrica? Si daca e si un pret rezonabil, ar fi perfect)

Dar pana atunci, fara manualul de service, cum se afla acel moment de torsiune?
          Banuiesc ca trebuie sa-l aflu inainte sa ajung la "baieti".
          Mai mult ca sigur il gasesti in autodata.
          Acest program il are cam orice service auto.
          W202, C180 elegance, 1995

Comment

Informatii noi

Salutare,

Am ajuns intr-un final la un service, de unde am plecat total dezamagit (de servicii si de "noutatile" aflate acolo).

Un lucru bun am facut, am adaugat ulei la diferential. Care cu tot cu manopera (gen "constatare") m-a ajuns la un milion (??!!!). Uleiul Mobil a fost 25 de lei.

Super-mega meseriasii de-acolo mi-au zis ca trebuie sa schimb toate 3 semering-urile de la diferential, cu toate ca au acceptat ca doar de la unu' este problema. Iar la ceea ce numesc ei "constatare" s-a hotarat ca nu stiu sa-mi spuna ce sa comand (domnul de la biroul service-ului mi-a zis ca in autodata ii arata 4-5 feluri de semering pentru acest model), ca pot sa vada seria semeringului numai daca-l demonteaza.

Solutia era asta: aduci masina, demontam diferentialul, vedem ce fel de semering trebuie comandat si daca am bafta sa fie pe stoc, pana seara imi pot lua masina reparata.

La cum lucrau oamenii, la ce preturi se practica si la modul in care se punea problema, chiar si verbal, am hotarat ca nu-mi convine solutia asta. Imi poate cineva recomanda un service "normal la cap"? Si niste oameni care sa nu zambeasca dezaprobator atunci cand vine vorba de utilizarea cheii dinamometrice, asa cum au facut meseriasii mai sus mentionati (mi-au dat clar de inteles ca nu e necesara cheia respectiva, ca ce-am aflat la service-ul din R. Moldova este eronat si intr-un final mi s-a trantit ceva de genu "soarele rasare la Bucuresti"...)

Nu vreau sa am de a face cu genul asta de "oameni".

P.S. Am notat totusi doua "coduri" imprimate pe diferential:
            R2013511608
            si 93 T 187
            (sper sa fi notat corect - vizibilitatea nu era foarte buna).

Comment

Cu codurile respective(daca intradevar le-ai luat bine ) te duci la un magazin de piese si poti sa i-ti comanzi piesele necesare respectiv acele siemering-uri .Din ce spui tu ca ai zgomot la grup si din cat stiu eu : siemeringul nu are cum sa il faca ( fiind din cauciuc ) poate doar sa pierzi uleiul ,iar de la lipsa ulei la uzura de grup nu e decat un pas ca atare sfatul meu e sa cauti un grup sh.

Comment

Originally posted by amodusoperandi View Post
                Salutare.

Am una bucata W202, C180-Elegance, '93 benzina, manual.
                La un service (nu din Romania), baietii mi-au zis ca trebuie schimbat semeringu la diferential. Pierde ulei si "canta" (un vvvuit pe ton inalt) la viteze mai mari, la o anumita turatie. Tot baietii mi-au spus ca nu se apuca sa faca ei treaba asta pentru ca cica respectiva piesa are un moment perfect de tensiune, adica nu strangi acolo cat te taie capu', si daca e instalata prost, problema nu se rezolva. Cica trebuie un aparat profesional ptr asta, sau ceva de genu.

Va rog sa ma ajutati:
                - stie cineva un asemenea mester, sau un asemena aparat/scula, sau service unde se poate face aceasta manopera, cat ma costa si cat ma costa si "semeringul vietii", trebuie sa-l iau nou, se poate si SH ?

In alta ordine de idei, ar trebui sa nu mai fac distante lungi, sa-mi schimb stilul de condus, sa-i adaug/schimb uleiul (si asta am inteles ca nu se "toarna" la propriu, ci se introduce cu ceva pompitza) ?

M-ar ajuta orice informatie pe aceasta tema.
                Va multumesc pentru atentie.
                Salut.
                Du-te la un service profesional.Eu am avut probleme cu semeringul.Daca un pic a depasit limita lui sau e strans prea tare iti apare eroare si pierde ulei.

Comment

Stie careva un asemenea service in Bucuresti?

Vazusem la un moment dat pe forum un thread cu lume care se pricepe la MB de prin tara si Bucuresti... Cu numere de telefon si adrese, parca.. Dar nu-l mai gasesc, nu mai stiu la ce sectiune era.

Banuiesc ca tre sa iau de-acolo contacte.

Comment

A fost o lista dar la w123 ,nu stiu daca s-a postat si la alta sectiune ceva asemanator:

Pentru colegii care cauta un "pompagiu":
                    -Str. Dornei, langa Agip-ul de la p-ta Chibrit.
                    -Gigi tel. 0727787051

De testat service-ul "Express Diesel", sos. Alexandriei nr. 199E.
                    021/4200433
                    021/4200369
                    0722216473

Turcii de la Cutitul de Argint:
                    -Hagi pompagiu-tel:0744875531
                    -Mustafa electrician-tel:0727476811

Rep. amortizoare-in spate la Mitropolie:
                    -021/2123053-0726752107

Reparat discuri de ambreiaj:
                    -str. Martisor

Recomand sevice-ul "La Caprita".
                    Piata Domenii.

Tapiterie auto-La Stelica-0724730252

Piese si reparatii W123:
                    -popeye pmm-0729485987
                    -Fane -Dok-cine o da de el
                    -Valerica-Pieptanari-0722704816
                    -Husseyn-Mihai Bravu-0735537233
                    -Mircea-patinoar National-0721844132
                    -Geo- Chirigiu-0769128130
                    -Catalin-Colentina-0722171330
                    Nu cunosc persoanele prezentate mai sus, capacitatea profesionala si onestitatea preturilor practicate. Au fost recomandati de colegi cu ocazia discutiilor purtate pe forum.

Comment

Working...
                    X
                    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF