[QUOTE=cris04;180094]Dupa ce am citit tot ce s-a scris aici, si din experienta care am o am in cea ce inseamna o imagine a unei companii (5 ani de facultate de publicitate) , am sa incerc sa va explic ceva foarte simplu si evident. Voi credeti ca Daimler fac masini din pasiune sau pentru bani ? E foarte simplu traim intr-o lume in care banii comanda tot. Am sa va dau un exemplu banal , dar stiti ca un bec poate fii facut sa dureze 100 de ani ? De ce nu se fac astfel de becuri ? Pentru ca daca sar face nimeni nu ar mai cumpara decat odata la 100 de ani. E valabil si pentru masini , si pentru Mercedes , daca ar mai face masini la fel de bune ca w124 nimeni nu ar mai cumpara masini noi decat dupa 15-20-30 de ani. Cineva s-a gandit cat castiga Daimler din vanzarile de masini ? Daca o masina se vinde cu 33.000 de euro , probabil profitul lor e de 10.000 de euro (e doar un exemplu fara cunostiinta de cauza) inmultit cu X masini vandute pe an , vedeti voi cati bani produce Daimler. Stiti cat castiga Schumacher ? Stiti cate mii de angajati direct si indirect are compania in fabricile din Germania , USA , Egipt si pe unde o mai avea? Faceti un simplu calcul si vedeti ca e un profit real pe an de cateva miliarde , dar dupa ce platesc tot ce am enumerat mai sus , incepand de la Schumacher si pana la ultimul portar de la fabrica, raman foarte putini bani profit care sunt impartiti la un numar X de actionari. E normal sa se orienteze spre fabricarea masinilor in Egipt si a pieselor in Taiwan(iar un exemplu fara in cunostiinta de cauza), pentru ca pana la urma doar banii conteaza , daca pot sa scoata profit mai mare , de ce nu ? Credeti ca profitul din vanzarea de piese nu e semnificativ ? Credeti ca strategia asta nu e gandita ? Noi cei care ne plangem de calitatea masinilor Mercedes noi suntem poate prea putini si nesimnificativi si "mitul" merge mai departe din pacate. Eu stiu ca urmatoarea masina pe care am sa ma mio cumpar e o Toyota Corolla 1.4 diesel cu 4 ani de garantie pentru ca pana la urma masina te ajuta sa ajungi de la punctu A la punctu B. Daca vrei mai mult , iti cumperi Mercedes , dar atentie prostia si domnia in viata se platesc. Eu am fost foarte aproape sa achizitionez un w204 nou dar se pare ca am luat o decizie mai inteligenta. De moment am un w210 din 2001 , care m-a costat 6000 de euro cu 143.000 de km reali , am zis ca masina asta cel putin inca 200.000 de km ma duce fara nici o problema ca doar e Mercedes , e garantata un milion de km , dar pe zi ce trece tot mai tare ma dezamageste. Sper sa nu fii suparat pe nimeni dar asta e realitatea , totul se rezuma la bani. Sunt fan Mercedes pana la moarte , dar nu am sa cumpar niciodata o masina noua. QUOTE]
Pai mai sus spui ca urmatoarea ta masina va fi o Toyota Corolla ...cu 4 ani garantie (deci noua) iar mai jos spui ca nu o sa cumperi niciodata o masina noua. Contradictia e evidenta.
Cine vrea o masina pt a se deplasa din punctul A in B, poate sa-si ia si un Logan. Va ajunge cu siguranta in B. Insa orice client care isi cumpara un Mercedes (nou sau vechi) vrea mai mult decat o masina ca sa-l deplaseze din A in B. Chiar si in cazul tau, pe banii cu care nu ti-ai putut lua o masina de clasa mica nou-nouta ai vrut sa iti iei un Mercedes clasa E de 9-10 ani si ai asteptat sa se comporte ca o masina noua...ca e un Mercedes
.Nu ai avut cumva pretentii prea mari?
De acord insa ca acum, vorbind la general, Mercedes e doar o marca ca oricare alta marca premium. A trecut vremea in care Mercedes era reperul in lux si calitate.
Pai mai sus spui ca urmatoarea ta masina va fi o Toyota Corolla ...cu 4 ani garantie (deci noua) iar mai jos spui ca nu o sa cumperi niciodata o masina noua. Contradictia e evidenta.
Cine vrea o masina pt a se deplasa din punctul A in B, poate sa-si ia si un Logan. Va ajunge cu siguranta in B. Insa orice client care isi cumpara un Mercedes (nou sau vechi) vrea mai mult decat o masina ca sa-l deplaseze din A in B. Chiar si in cazul tau, pe banii cu care nu ti-ai putut lua o masina de clasa mica nou-nouta ai vrut sa iti iei un Mercedes clasa E de 9-10 ani si ai asteptat sa se comporte ca o masina noua...ca e un Mercedes

De acord insa ca acum, vorbind la general, Mercedes e doar o marca ca oricare alta marca premium. A trecut vremea in care Mercedes era reperul in lux si calitate.
Comment