If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Schimb ulei cutie si motor
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
trebuie sa existe un loc pe unde sa se scurga uleiul din motor in nici un caz nu se extrage de pe joja . Si la cutie nu stiu exact la modelele mai noi trebuie desfacuta cutia din cate am auzit.
Uleiul se extrage pe la joja. Se baga un furtun si cu un divais special se absoarbe uleiul.
Nu prea se mai poarta schimbul de ulei cu busonul scos, totusi ar trebui sa existe si buson.
Nu stiu despre ce fel de de "C" este vorba dar general vorbind majoritatea au busoane de golire, atat la motor cat si la cutie. La cutie este trebuie schimbat si filtrul si garnitura baii ,iar pentru asta se da baia jos ( dupa ce in prealabil ai scurs uleiul prin busonul de golire ) care este prinsa in 6 suruburi parca, se spala baia iar daca este posibil la unele modele se scoate si uleiul din corvertor.
Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.
la cutiile de viteze se schimba TOT uleiul, inclusiv cel din convertorul de cuplu.
Unele modele au buson pt scoaterea uleiului din convertor, altele nu. Cele care au buson doar la cutie, scoaterea uleiului din converotr se face cu un aparat care de obicei se gaseste doar in reprezentante.
Oricum, daca schimbi doar uleiul din cutie fara cel din convertor e apa de ploaie pt ca acesta se va amesteca cu cel uzat din convertor.
Nu cred ca merita sa deschid alt thread pt nelamurirea mea, asa ca postez aici. Cati litri de ulei intra intr-un C200 K din 2002(motorul de 2000 cmc)? Din cartea masinii, care e in germana, eu am inteles ca ar intra 7 litri, dar la serviceul unde vreau sa schimb uleiul mi-au zis ca numai de 5,5 l e nevoie.
Totodata, ce ulei imi recomandati? Masini are 175.000 km acum.
Am un W202 din '96,motorina ,cutie automata.Am inteles ca schimbul de ulei la cutia de viteze,conform cartii tehnice cu service ul din germania,se face la 60 000 km.As dori sa stiu de la cineva care a mai facut acest lucru la un model similar,cum se procedeaza pentru schimbul de ulei al cutii automate.Cat ulei intra in cutie?
LEDFOTON - import si distributie corpuri de iluminat cu led.
Pentru cei ce intreaba de schimbul la motor al uleiului.Eu schimb uleiul in mod clasic,desfac scutul,desfac busonul de golire din partea inferioara a baii de ulei,las sa se scurga cu capacul deschis(busonul de sus de umplere),apoi pun uleiul nou.
LEDFOTON - import si distributie corpuri de iluminat cu led.
Am citit postul de mai sus al colegului Dan si m-am cam pus pe ganduri. Am schimbat de curand uleiul la cutie la reprezentanta in Suceava si mi-au zis ca nu se schimba si cel din convertorul de cuplu si in consecinta au bagat in cutie doar 4 litri de ulei. Am intrebat pe cei de acolo daca asa se face in mod normal si m-au asigurat ca asta este procedura si ca nu trebuie schimbat tot uleiul. Mi s-au parut seriosi pentru ca mi-au schimbat si filtrul de ulei de la cutie si inca o piesa tot de pe acolo, ceva care cica se rupe la deschidere. Acum eu va intreb totusi cum zic cei din DE cu privire la acest lucru. Ar mai fi ceva...cum e cu uleiul din diferential??? cum se schimba si la cati kilometri? Masina este un c 220CDI din 2006. Va multumesc anticipat!
Mi s-au parut seriosi pentru ca mi-au schimbat si filtrul de ulei de la cutie si inca o piesa tot de pe acolo, ceva care cica se rupe la deschidere.
Salutam! N-as vrea sa fiu off topic, dar sunt foarte curios sa stiu ce piesa se rupe la desfacerea baii(exceptand poate, garnitura).
Numai bine si din nou scuze daca am fost off.
Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva.De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.(Sigmund Freud)
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit!
Se rupe o chestie mica din plastic de culoare rosie (un fel de clema ceva). O am pe undeva prin garaj si o sa o caut. Am uitat sa precizez ca au schimbat si garnitura.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment