Va salut. Vreau sa ma scuz prin a spune ca sunt destul de nepriceput cand vine vorba de un motor diesel.
Scurt istoric :
Detin un C200 CDI 2200 cm (produsa in anul 2000)
Recent am fost la un service unde au aparut niste probleme.
1. Senzorul debitmetru dus (l-am schimbat). Mi s-a spus acolo ca am mers o perioada cu turbina in piuneze deoarece nu avea suficienta presiune. Masina parea destul de domoala. Pana si eu mi-am dat seama
In fine. Acum se pare ca a revenit la normal.
2. Curea de transimie schimbata datorita uzurii (nimic de comentat aici).
Acum , intrebari :
1. La ce turatie intra turbina in functiune ? Cum imi dau seama ca functioneaza ? Scuze , dar n-am nici cea mai vaga idee.
2.Turbina ajuta la reducerea consumului ? Strict in oras ma intereseaza.
3. E vreo problema daca merg cu ea relativ subturata ? (schimb treptele pe la 1800-2000 RPM). Din cate stiu e unul dintre avantajele unui motor diesel. Cuplul.
Orice sfat in legatura cu condusul / intretinerea motorului diesel e de apreciat.
Eventual , daca o persoana e dispusa sa ma ajute cu niste sfaturi generale , sa lase un numar de telefon si ma ocup eu mai departe
Va multumesc !
Scurt istoric :
Detin un C200 CDI 2200 cm (produsa in anul 2000)
Recent am fost la un service unde au aparut niste probleme.
1. Senzorul debitmetru dus (l-am schimbat). Mi s-a spus acolo ca am mers o perioada cu turbina in piuneze deoarece nu avea suficienta presiune. Masina parea destul de domoala. Pana si eu mi-am dat seama

2. Curea de transimie schimbata datorita uzurii (nimic de comentat aici).
Acum , intrebari :
1. La ce turatie intra turbina in functiune ? Cum imi dau seama ca functioneaza ? Scuze , dar n-am nici cea mai vaga idee.
2.Turbina ajuta la reducerea consumului ? Strict in oras ma intereseaza.
3. E vreo problema daca merg cu ea relativ subturata ? (schimb treptele pe la 1800-2000 RPM). Din cate stiu e unul dintre avantajele unui motor diesel. Cuplul.
Orice sfat in legatura cu condusul / intretinerea motorului diesel e de apreciat.
Eventual , daca o persoana e dispusa sa ma ajute cu niste sfaturi generale , sa lase un numar de telefon si ma ocup eu mai departe

Va multumesc !
Comment