salut baieti.uite azi am pus si eu un gpl pe un w203 c180 an 2002 motor 2.0 benzina 130 cp/95kw.m-a costat 25000 ron cu rezervor de 59 l in loc la roata de rezerva.prima parere ii buna.am facut 100 de km cu un consum de 8.4 % in afara orasului si is foarte multumit.a crescut doar cu 1% consumul.masina la drum intins merge perfect 140-150 km/ora fara nici o problema.pot spune ca motorul merge mai liniar.mai fin nu te mai smuceste asa ca si la benzina.toata problema ii ca nu mai are chiar acelasi demaraj a mai scazut un pic dar nu este nici o problema ca nu suntem pe circuit sa conteze fiecare sutime.in oras nu am apucat sa fac consumul inca.am facut doar vreo 15 km si a crescut la 9 consumul.deocamdata la un trafic moderat nu aglomerat.imi place ca nu se vede nici sub capota mai nimik numai daca te uiti atent si stii despre ce este vorba.in portbagaj nici atat si in masina un buton finut.de acuma sa speram ca o sa mearga bine in continuare si sa stiti ca dupa prima parere recomand si la altii sa monteze gpl.nu am fost adeptul niciodata al gpl ului dar criza m-a determinat deoarece ma rupea la consum 2.0 benzina fiind.si m-au convins cand am vazut cata tehnologie este in instalatiile de azi.eu am ramas cu o proasta impresie de la cele vechi de pe dacii care erau o mare durere de cap dar astea is minunate din punc de vedere al functionarii si din pct de vedere tehnologic.am facut un calcul si in jumatate de an imi amortizez cheltuielile.stima.Am scris postul cu scopul de a informa eventuali doritori de gpl.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Azi mi-am pus gpl pe c180 benzina
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
stiu stiu nu ma injura.stiu ca nu ar fii trebuit sa stric asemenea minunatie de motor dar aveam consumul prea mare.ajungeam la 15%in oras.si circul f mult in oras.si nu ma lasa inima sa o vand sa imi iau o ciuperca de masina cu motor de 1200 ca sa consume putin.am ajuns sa pun de 1400 ron benzina intr-o luna.
Comment
-
Originally posted by selberg View Poststiu stiu nu ma injura.stiu ca nu ar fii trebuit sa stric asemenea minunatie de motor dar aveam consumul prea mare.ajungeam la 15%in oras.si circul f mult in oras.si nu ma lasa inima sa o vand sa imi iau o ciuperca de masina cu motor de 1200 ca sa consume putin.am ajuns sa pun de 1400 ron benzina intr-o luna.
Din partea mea ai tot respectul ca ai reusit sa treci de bariera " Cum domnle` sa pui gaz pe Mercedes sau BMW sau etc..." , si ai ajuns sa vezi ca lucrurile sunt chiar mai bune decat credeai.
Bafta si multi km fara probleme !Last edited by Carmine; 03-27-2011, 19:29 PM.W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551
Comment
-
Practica e diferita de ce zici tu.
Imi permit masina x. Perfect. Totusi imi cumpar Mercedes/BMW/Jaguar ( marci premium ). Las' ca ma imprumut un pic si fac un efort. Hai sa fie diesel "sa nu consume mult". Mai fac un efort financiar caci dieselul e un pic mai scump decat versiunile pe benzina. Deja am o masina premium si observ ca ma costa cam mult. Acum nu mai pot da inapoi si incep sa-mi repar masina pe la toti mesterii de bloc ( am Mercedes dar stau inca la bloc caci nu-mi permit altceva ), caut piese ieftine si foarte ieftine, ma intereseaza cat costa benzina/motorina.
De aici apar tot felul de reparatii indoielnice calitativ/improvizatii , instalatia de gaz fiind una din aceste improvizatii.
La un moment dat "ajustez" kilometrii parcursi si vand masina unui "cunoscator" care va face la fel. Imi cumpar alta si mai mare si mai dieselizata/gazeificata decat precedenta. Acesta e ciclul Mercedesului in natura romaneasca. Desigur exista si exceptii. Putine dar exista.
Nu sustin ca sunt detinatorul adevarului absolut dar trebuie sa fiti de acord ca am destul de multa dreptate.
Comment
-
Originally posted by mortu140 View PostPractica e diferita de ce zici tu.
Imi permit masina x. Perfect. Totusi imi cumpar Mercedes/BMW/Jaguar ( marci premium ). Las' ca ma imprumut un pic si fac un efort. Hai sa fie diesel "sa nu consume mult". Mai fac un efort financiar caci dieselul e un pic mai scump decat versiunile pe benzina. Deja am o masina premium si observ ca ma costa cam mult. Acum nu mai pot da inapoi si incep sa-mi repar masina pe la toti mesterii de bloc ( am Mercedes dar stau inca la bloc caci nu-mi permit altceva ), caut piese ieftine si foarte ieftine, ma intereseaza cat costa benzina/motorina.
De aici apar tot felul de reparatii indoielnice calitativ/improvizatii , instalatia de gaz fiind una din aceste improvizatii.
La un moment dat "ajustez" kilometrii parcursi si vand masina unui "cunoscator" care va face la fel. Imi cumpar alta si mai mare si mai dieselizata/gazeificata decat precedenta. Acesta e ciclul Mercedesului in natura romaneasca. Desigur exista si exceptii. Putine dar exista.
Nu sustin ca sunt detinatorul adevarului absolut dar trebuie sa fiti de acord ca am destul de multa dreptate.
Comment
-
Ce conteaza daca este o marca premium?
Ideea e urmatoarea,daca se pot cumva micsora cheltuielile fara a afecta fiabilitatea de ce sa nu o facem?
Iar asta cred ca se aplica in orice domeniu,daca gandim logic.
Sincer,si eu daca voi avea masina pe benzina probabil o sa ii pun GPL.Cu instalatiile moderne cred ca singurul inconvenient e micsorarea spatiului din portbagaj,insa daca se poate trece peste asta e ok.
Comment
-
Felicitari pt instalatie. Nu ii baga in seama pe cei care fac anumite comentarii referitor la Gpl, tu sa fii multumit si sa iesi cu un efort financiar cat mai mic de pe urma utilizarii unei masini fie ea si MERCEDES, BMW, SUBARU ..ETC.Daca altii iau o masina si nu-i intereseaza cat consuma nu-i treaba noastra, nu toti ne permitem sa aruncam cu bani cand exista si alternative. Aprop. am GPl pe troaca mea de mercedes de vreun an si sincer nu am simitit ca mi-am batut joc de masina, singurul lucru ce l-am observat ii economia la costul de exploatare.
Comment
-
Originally posted by mortu140 View PostPractica e diferita de ce zici tu.
Nici eu nu sunt de acord cu gpl-ul pe masina (orice fel de masina), dar fiecare dispune cum vrea de fierul / banu' lui.
Am "cosmetizat" un pic topicul, va rog pe toti sa nu mai starniti flame-uri.Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c
Comment
-
Super tare, frate ! si eu ma gandeam inainte sa imi iau un diesel ca daca imi iau pe benzina prima investitie va fi GPLCe mai conteaza ce zie unu', altu'...tu sa fii sanator si economicos
Nu-ți plac polițiștii? Următoarea dată când ai necazuri sună-ți vecinul!
Comment
-
Nu inteleg de ce se basica multi cand aud de gpl pe mercedes sau mai stiu eu pe ce masina din clasa premium, eu am un prieten ce aduce masini de afara si de curand a fost in belgia si a zis ca vazut acolo si porsche cayenne si x5 si seria 5 pe gpl, oare si belgianul o fii asa ca romanul, isi cumpara masina premium si apoi nu mai are bani sa mearga cu ea si o trece pe gpl sau ce o fii in capul lui?
Comment
Comment