Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

volanul misca singur si bate

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • volanul misca singur si bate

    Salutare. Masinuta mea (B180 CDI , 2007 , manual 6) are o problema pe care as vrea sa o impartasesc si cu voi(in speranta ca obtin niste pareri avizate).

    La stat pe loc(si uneori si in mers) se aude din cand in cand un zgomot ca si cum ai zgaria cu un cui pe o bucata de tabla , moment in care se si misca volanul stanga/dreapta 2-3 grade.
    Se simt lovituri usoare si se aude un zgomot foarte puternic(si in masina si in afara).
    Uneori se intampla des (de 3-4 ori pe zi) alteori la 2-3 saptamani.
    Alte probleme care le are masina(si care vor fi remediate in urmatoarele zile , si care cred ca pot avea legatura cu problema asta ) sunt :

    1 troncanit cand opresc motorul + smucituri la rece + zgomot ambreiaj(ca o elice in care ai baga o bucata de lemn) la jumatatea cursei de ambreiaj(zgomotul e sporadic si doar cand folosesc mult ambreiajul) + oscilatie turometru -100rpm (cand motorul e rece si numai din cand in cand, lucru care se petrece mai mereu cand mi se misca si volanul). Imi si agata foarte putin cand schimb vitezele .(Mecanicul meu spune ca e volanta si trebuie schimbata +kit ambreiaj , spunea ceva de genul "volanta poate sa se miste acolo si sa loveasca usor in cutie/disc/placa etc si sa-mi transmita prin planetara vibratiile la roata/volan").

    2 tremurat in accelerare pe la 2000rpm si tremurat la franare (cu palcute si discuri TRW noi noute de 2000km).

    3 Limp mode la 2800rpm fara nici o eroare pe tester si fara sa scoata fum (si nici un martor aprins in bord)
    O fi coincidenta faptul ca a facut asa dupa ce i-am facut plinul(in franta)? (n-a mai facut de vreo 10 000km asa, si atunci tot dupa ce i-am facut plinul pe undeva prin germania)

    4 amortizoare praf (cel putin pe fata) . nu fac urat ci doar fasaie putin +ca la relanti fac zgomotul specific pentru invartit volanul pe loc(ceea ce exclude ca flansele sa fie problema) , si am impresia ca la 140 150 pe autostrada trebuie sa imi caut putin pozitia exacta ca am impresia ca ma duc dintr-o parte in alta fara prea mult control.

    Verificarea am facut-o in martie si am trecut doar cu mentiunea (supravegheat amortizoare in viitorul apropiat)

    Va spun toate astea ca sa va faceti o idee despre ce este vorba si poate voi puteti face legatura intre problemele stiute(intelese) si cele nestiute(neintelese)

    Scuze pentru intreg romanul si daca am deschis un topic nou fara sa-i fie locul aici , imi cer scuze.


    masina are "real" vreo 160 000. de atatia km stiu eu.

  • #2
    Eu am patit ceva de genul la renault megane. Volanul se misca singur atunci cand directia asistata incearca sa corecteze unghiul rotilor.
    Problema era pe fata dreapta, de la janta stramba, bieleta stramba si nu mai stiu ce.
    Mergi la un service de roti si fa o geometrie + indreptat jante.
    Sper sa fie doar atat si sa nu ai alte probleme.
    Succes!
    P.S. Tine-ne la curent cu evolutia.

    Comment


    • #3
      Salut. Deocamdata am inceput sa adun piesele. Sper sa fie de la volanta toate chestiile astea.
      in vreo 10 zile o sa fie cam totul schimbat.

      alte pareri ???

      Comment


      • #4
        Salut.
        Stiu ca au trecut mai mult de 10 zile dar e vara! (lumea e mai activa).
        Am schimbat volanta si ambreiajul , niste role(printre care si aia cu "ambreiaj" de pe alternator) + cureaua (de alternator) , un simering(pe partea de motor unde e cureaua) si amortizoarele pe fata , echilibrat roti , geometrie si schimb ulei in cutie + o verificare de la A la Z la motor (partile vizibile). Ce am gasit ciudat , am gasit putina pilitura de fier pe magnetul de la capacul de completare de la cutia de viteze(lucru care la fel , spun unii , e normal). Nu mai blocheaza la 3000rpm

        Investitia initiala era undeva la 1700E (piese+manopera) dar de obicei daca insisti si cauti piesele tu pe net si stii exact ce cauti(cum a fost cazul meu) iesi mult mai ieftin. Eu am iesit la 1250E (dar voi avea masina in stare perfecta cel putin 2 ani de acum incolo)

        Acum masina merge perfect (190kmph pe autostrada) , nu mai face nici un zgomot in mers , volanul meu nu se mai misca DELOC (cel putin pana acum) iar gropile le resimt mult mai putin decat inainte de a schimba amortizoarele.

        CE NU S-A SCHIMBAT

        Cand opresc motorul se aude un cloncanit (un specialist in cutii de viteza de pe E.Zola , fratelia mi-a spus ca e normal pentru ca dintii de la rotile din cutie sunt mari si au o mai mare toleranta).

        Smuceste foarte putin la rece ... primii 2 3 4 km pana se incalzeste. apoi totul merge perfect.

        Comment

        Working...
        X
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF