Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Consum mare 180 cdi manual

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Consum mare 180 cdi manual

    Salutare! Am o problema cu Mertzu' in sensul in care imi consuma cam mult zic eu. Afara ia 7 la suta si in oras vreo 10. Masina e din 2010 euro 5 motor de 2L. Am si o Toyota Corolla tot 2L diesel si aia imi ia 5.1 afara si 6.5 in oras. Cu nici una nu merg subturat sau supraturat. Am cunostinte de exploatare a unui motor diesel.
    Cam care ar fi problema? Ambreiajul nu patineaza, putere este, nu pot sa-mi dau seama.

  • #2
    Putin cam mare mi se pare si mie consumul!E automata?Fa-i un consum de la pompa la pompa si vezi cat iese(faci plinul pana se opreste pompa,mergi 100 km si apoi iar la pompa si bagi pana se opreste pompa si vezi cat intra),computerul de bord e relativ.

    Comment


    • #3
      Fa-i consumul real la pompa, cel de pe calculator e orientativ si depinde in mare masura de soft. Consumul ar trebui sa fie sub 10 daca masina nu are defectiuni. Poti sa o pui si pe un tester sa verifici eventualele probleme ascunse.

      Comment


      • #4
        Originally posted by steradulescu View Post
        Putin cam mare mi se pare si mie consumul!E automata?Fa-i un consum de la pompa la pompa si vezi cat iese(faci plinul pana se opreste pompa,mergi 100 km si apoi iar la pompa si bagi pana se opreste pompa si vezi cat intra),computerul de bord e relativ.
        E manuala, cum am spus si in titlu. Consumul este facut de mine de mine pompa in mai multe randuri, urmarind urban/extern/mixt 50-50. Multumesc pt raspunsuri.

        Comment


        • #5
          Am facut diagnoza si nu apare nimic gresit. Mai astept pareri

          Comment


          • #6
            Salut Stefan,
            Si eu am avut aceesai dilema la un camion cu motor disel ,ce pot sa-ti spun si ce am observat:
            Iarna sau cind temperatura scade imi creste consumul , motivul find oxigenul ,aerul fiind mai dens automat ECM-ul balanseaza amestecul > creste puterea si scade economia .
            Inafara de acesta variabila mai pot fii :
            - presiunea in cauciucuri sau genul de cauciuc folosit
            - aliniamet / geometrie roti
            - filtru de aer neschimbat
            - sistemul de frinare sa nu ai cumva placute care nu culiseaza libere si se tiresc pe discuri
            - folosirea aerului conditionat
            Toate acestea pot determina consumul chiar daca motorul functioneaza 100% , sper ca nu ti-am dat de gindit prea tare..
            Last edited by razvy64; 08-02-2013, 16:46 PM.

            Comment


            • #7
              Sunt constient de toate variabilele astea, iar totul este in parametri. Masina este echipata de curand cu anvelope noi (Pirelli), la presiune optima, rotile se invart bine, verificate fiind de mana mea atunci cand am schimbat anvelopele, iar problema cu iarna/AC pornit este stiuta de mine. Totusi mi se pare un consum cam maricel. Cu toate masinile reusesc un consum bun, pe cat cu asta... Bine, am incercat putin subturat, dar doar ca experiment, si s-a simtit diferenta, bineinteles. Multumesc de participare!

              Comment


              • #8
                Atat timp cat nu sare de 10, eu nu mi-as bate capul...
                https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

                Comment


                • #9
                  Trebuie sa intelegem ca Mercedes nu pune accent pe consumul redus, altele sunt obiectivele inginerilor celei mai bune marci de masini din lume: fiabilitate, performanta, comfort.
                  Totusi , un consum urban de 10 e destul de bunicel.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Alex_w203_C2005 View Post
                    Trebuie sa intelegem ca Mercedes nu pune accent pe consumul redus, altele sunt obiectivele inginerilor celei mai bune marci de masini din lume: fiabilitate, performanta, comfort.
                    Totusi , un consum urban de 10 e destul de bunicel.
                    7% afara mi se pare un consum mare pentru 180 cdi...asta daca nu s-a mers cu 160 km/h.

                    Comment


                    • #11
                      Depinde cum mergi, daca o tii numai in depasiri atunci sare si de 7. Eu merg destul de agresiv cu C-ul meu si consumul e undeva la 6 - 6.5 extraurban. Daca o tin ca pensionaru poate sa scada si sub 5 cu masina goala.
                      Ce conteaza destul de mult e si tipul de ulei folosit. Daca nu are specificatia MB 229.31 sau 229.51 nu e optim pentru motoarele diesel si poate creste consumul.

                      Uitati o lista cu cateva uleiuri recomandate de Mercedes


                      Comment

                      Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF