Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

chiptuning? se merita?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • chiptuning? se merita?

  Ce parere aveti de chiptuning.?

  Pentru al meu B180 benzinar de 122 cp si 200Nm am gasit pe net 2 variante:

  1. remapare pana la 178 cp si 310 Nm.

  2. tuningbox pana la 155 cp si 260 Nm.

  Se strica motorul, cutia?

  Mi se par niste cresteri colosale.
  Chiar sunt mai buni decat Mercedes?


 • #2
  Unii sunt de parere ca ”se merita” nu este corect decat in propozitia: ”Se merita unul pe celalalt”.

  Se vand multe gogosi pe internet dar, daca Dorel este mai bun decat o mie de ingineri de la Mercedes, nu era clar ca punea un tuningbox pe un Trabant si ii facea praf pe cei de la Mercedes in Formula 1?
  Danutt, parerea mea este ca nu merita sa faci remapare, tuning, etc. Lasa masina asa cum au facut-o in fabrica. Poate ca nu este imposibil sa mai adaugi putina putere motorului dar mai respecta aceleasi standarde de poluare pe care Mercedes isi propune sa le respecte? Daca se strica motorul sau cutia de viteze n-o fi asa important pentru un om care n-are ce face banii.
  No malfunction

  Comment


  • #3
   100% dintre prietenii mei, care au apelat la power-box-uri, intr-un final s-au trezit cu erori pe motor, injectie, etc. Indifirent de marca, instalare, etc. Masina va merge incredibil, boost-ul de putere este pregnant, dar bucuria va fi de scurta durata. Daca la masina sotiei, as fi apelat la asa ceva (ma gandeam si eu la un moment dat ....), orice tip de garantie producator nu mai era valabila. Nu e cazul tau, dar iti spun cum pun problema producatorii auto cand aud de asa ceva.
   1963 Simson SR2E
   1990 Mercedes W124 250d
   2001 Mercedes W210 200K
   2005 Mercedes W211 220cdi
   2018 Suzuki Baleno

   Comment


   • #4
    Eu zic ca diferenta de pret intre motorizari diferite este destul de mare, chiar si la 10-20CP in plus. Cine a gandit, proiectat si testat motorul ala pentru 122CP a stiut si de ce. Eu zic ca e maximul de putere care ii putea fi atribuita, fara ca aceasta sa fie nociva motorului. Ca sa dai 10-20 CP in plus e destul de munca (nu doar o remapare, care si aia nu are, dupa cum zicea cineva mai sus, Dorel sa o faca mai bine pe XP-ul lui de acasa decat inginerii software platiti pentru asta). Cand insa vii cu un adaos de 56CP printr-un simplu soft, asteapta-te sa faci schimb de motor inainte de schimbul de ulei. Rezistenta materialelor e un domeniu deosebit de amplu, care nu se rezuma la a mari timpii de injectie din "calculator". Afli niste chestii pana si daca te uiti la secvente din Fast & Furious, desi probabil nu au utilizat vre-un specialist in domeniu...

    Comment

    Working...
    X
    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF